CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Dnes boli vyjadrené posledné stanoviská a padli aj definitívne rozhodnutia.

  1. Súčasné vedenie obce Chorvátsky Grob nechce za žiadnych podmienok spolupracovať s MCST, a.s. na takom riešení legálneho využívania súkromnej časti Triblavinskej cesty, ktoré by umožnilo využívať areál bývalého Hydinárskeho majetku na Triblavine na nový, v podstate vynútený účel.
  2. MCST, a.s. je preto opätovne nútená prispôsobiť svoj postup, odložiť veľký ďalší rozsah výstupov z doterajšej niekoľkomesačnej činnosti a pustiť sa do iného získania svojich dlhodobo viazaných rodinných finančných prostriedkov.

Čo sa vlastne stalo?

Po rokovaní Obecného zastupiteľstva obce Ch. Grob dňa 20.6. 2013 som verejnosti v príspevku na tomto blogu pod názvom Zrejme naozaj "Bude ako nebolo" avizoval nie celkom pozitívne prognózy vývoja vzťahov medzi MCST, a.s. a súčasným vedením obce Chorvátsky Grob, ktorý môže vyústiť aj do definitívneho prerušenia priechodnosti Triblavinskej cesty smerom na Starú seneckú cestu.

Zároveň som sa aj napriek kopancu do hlavy od starostu (mne a aj zákonu č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám - pozri toto "Rozhodnutie č. 1256/2013-IvKe") pokúsil vysvetliť si so starostom a s vedúcou stavebného úradu nezrovnalosti v interpretácii obsahu niektorých dôležitých podkladov a právnych skutočností a adresoval som im ihneď po prijatí Rozhodnutia č. 1256/2013-IvKe list MCST_OChG-1862406.PDF.

Dnes 31.7. 2013 som od prednostu OÚ Ch. Grob dostal síce stručnú, až úsečnú odpoveď v tejto písomnosti 1397_2013-IvKe.PDF, ktorá má však dôležitý obsah a vcelku logicky preto vyústila do okamžitej reakcie MCST, a.s. v nasledovnom liste MCST_OChG-1993107.PDF.

Pre jednoznačnosť stručne zrekapitulujem aspoň to, čo nás všetkých v najbližšej dobe čaká:

A.

MCST, a.s. odloží množstvo ďalších vyhotovených podkladov do archívu a z niektorých pripraví kópie pre právnikov, ktorí vždy začínajú tam, kde iní končia.

B.

MCST, a.s. bude o vzniknutej situácii informovať všetky dotknuté orgány vrátane upozornenia na to, že zrejme nebudú splnené podmienky pripojenie Triblavinskej cesty na diaľničné kolektory a preto MCST, a.s. bude ďalej podporovať pripojenie svojho areálu len na pripravovanú diaľničnú križovatku na Triblavinskom odpočívadle.

C.

V priebehu mesiaca august 2013 dôjde k definitívnemu prerušeniu priechodnosti Triblavinskej cesty smerom od časti Čierna Voda na Starú seneckú cestu pred mostíkom ponad diaľnicu D1.

Zrejme nastanú aj ďalšie dôležité skutočnosti alebo situácie s dopadom aj na verejnosť, o ktorých budeme verejnosť operatívne informovať.

Počet zobrazení: 330

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby