CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Opäť som použil názov jednej skladby Andreja Šebana pre označenie ďalšieho zo série mojich článkov, vyvolaných priebehom rokovania Obecného zastupiteľstva obce Chorvátsky Grob dňa 20.6. 2013 (ďalej len "Rokovanie OcZ 20.6.2013"), ale aj opätovným vyvolávaním vášní a rozporov medzi vedením obce a vlastníkmi pozemkov, resp. podnikateľmi v obci, vášní medzi poslancami a aj obyvateľmi z tzv. starej časti obce a z časti Čierna Voda.

Sériu článkov začnem uverejnením môjho listu za MCST, a.s. predsedovi Vlády SR pánovi R. Ficovi, ktorého som oslovil v súlade s ustanoveniami § 5 odsek (2) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, kde je uvedené, že citujem "(2) Výkon štátnej správy prenesený na obec zákonom riadi a kontroluje vláda."

Môj list predsedovi Vlády SR, písaný za MCST, a.s., je tu : List_predseda_vlady_SR_0705.PDF a príloha k nemu aj s rekapituláciou udalostí okolo legalizácie Triblavinskej cesty z prílohy listu predsedovi Vlády SR je tu :  Vyvoj_okolo_TRBC.PDF.

Spoločnosť MCST, a.s. sa aj napriek ukončeniu zmluvnej spolupráce medzi obcou Ch. Grob a MCST, a.s. dňa 4.10. 2012 uznesením OcZ snažila a aj snaží byť nápomocná obci Ch. Grob pri konečnom legalizovaní využívania Triblavinskej cesty na celom jej úseku. Tak postupovala MCST, a.s. aj od veľkého stretnutia k tejto téme, ktoré zvolal starosta dňa 23.11. 2012 na OÚ Ch. Grob.

Od začiatku roka 2013 vykonala MCST, a.s. viacero činností s reálnymi výstupmi v podobe stanovísk dotknutých orgánov a organizácií, ktoré sú v tejto záležitosti kompetentné. O väčšine z nich už bola verejnosť obce Ch. Grob informovaná aj na tejto stránke v sérii článkov pri druhom uzavretí priechodnosti súkromného pozemku (dvora) MCST, a.s., cez ktorý prechádza Triblavinská cesta - pozrite články "Triblavinská cesta je priechodná aj cez dvor MCST, a.s." a taktiež "Informácie k verejnému prerokovaniu Triblavinskej cesty". Ostatné informácie je možné získať prečítaním rôznych odkazov v uvedených dvoch článkov.

Aktuálne stojím ako predseda predstavenstva MCST, a.s. pred rozhodnutím, či mám aj naďalej znášať urážky a nepravdivé vyjadrenia o mojom konaní, ktoré o mne verejne šíria starosta obce a aj prednosta OÚ Ch. Grob v súvislosti s legalizáciou Triblavinskej cesty, ale aj výstavby škôlky a školy, výstavbou supermarketu COOP Jednota, riešením okružnej križovatky a aj riešením centrálnej zóny časti Čierna Voda a investovať niekoľko tisíc EUR do prípravy projektovej dokumentácie pre podanie žiadosti o usporiadanie cestnej siete v lokalite Triblavina.

Spomínané konanie a negatívne verejné prezentovanie mojej osoby starostom obce a prednostom OÚ Ch. Grob sa totiž dlhodobo prejavuje nielen svojvoľným porušovaním vlastníckych práv MCST, a.s. zo strany orgánov obce Ch. Grob, ale aj opakovaným prezentovaním urážok zo strany vyznávačov naivnej demokracie, ktorí si môžu dovoliť kritizovať akýkoľvek názor, resp. všetko konanie tých druhých, ale ich názor je neomylný, takmer písmo sväté.  Vyjadrenia pánov Gábor Bungyi, Juraj Fašung, Edmund Panónsky, ale najmä Peter Matula na moju osobu na obecnom facebook-u hovoria za všetko.

Konkrétne stojím pred prijatím rozhodnutia, či tých pár tisíc EUR obetujem do prípravy PD pre Legalizáciu TRBC alebo ich radšej využijem na rodinnú dovolenku a časť z nich aj napr. na definitívne rozbitie povrchu časti dvora MCST, a.s. na Triblavine, ako mi to vo svojej "predostatnej" reakcii radí/odporúča/oznamuje starosta obce Ch. Grob v liste OChG-2013_276_5526_LM.PDF v časti "K bodu 2.1. a 2.1.1."

Keď som sa totiž v záujme jednoznačnosti starostu obce Ch. Grob písomne podľa zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe informácií spýtal, či jeho vyjadrenia mám rozumieť tak, že citujem :

"Znamená Vaše vyjadrenie z časti „K bodom 2.1. a 2.1.1." Vášho listu taktiež to, že nemáte podľa Vás ani kompetencie a ani záujem a teda sa nebudete vyjadrovať ani k prípadným činnostiam MCST, a.s., smerujúcim napr. k úplnému rozbitiu povrchu tej časti dvora MCST, a.s., ktorá je dlhodobo využívaná ako dopravné prepojenie medzi dvomi účelovými komunikáciami v rámci TRBC ako spojnica medzi Čiernou vodou a Starou seneckou cestou?",

tak mi starosta obce Ch. Grob odmietol podľa zákona o slobode informácií odpovedať (pozri tento list od prednostu: 1256_2013-lvKe.PDF) a iné usmernenie podľa viacerých ustanovení zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení mi neposkytol.

A to aj napriek tomu, že :

  • som mu za pozemky na Triblavine musel zaplatiť trikrát také dane, ako som zaplatiť mal,
  • resp. aj napriek tomu, že mu to ako predstaviteľovi obce vyplýva z viacerých zákonov SR,
  • čo konštatuje aj Obvodný úrad pre cestnú dopravu v Senci v tomto liste (získanom v rámci prípravy dokončenia Legalizácie Triblavinskej cesty) DopravaSC_S_2013_00842.PDF,
  • že obyvatelia časti Čierna Voda a aj ďalší tranzitujúci vodiči jednoznačne deklarujú záujem Triblavinskú cestu a teda aj ten náš dvor využívať.

Skúste si to so mnou páni Bungyi, Fašung, Panónsky, Matula a ďalší vymeniť.

Počet zobrazení: 265

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby