CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Uvediem iba krátky sprievodný text k reakcii MCST, a.s. na vyjadrenie Obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Senci (ObÚCD Senec) ohľadne preverenia postupu obce Ch. Grob pri vykonaní tzv. Štátneho odborného dozoru (ŠOD) na súkromnom pozemku počas nepriechodnosti Triblavinskej cesty v druhej polovici júla 2013.

Pôjde zároveň o reakciu na síce so stručný, ale výstižný komentár, s ktorým uverejnil na obecnom facebook-u prednosta OÚ obce Ch. Grob scan nasledovného listu ObÚCD Senec S_2013_01147_DUR.pdf.

Aj v tomto bude použité slovné spojenie, ktoré sa bude opakovať vo viacerých stanoviskách MCST, a.s. najmä k listom obce Ch. Grob, a to je slovné spojenie "nesprávny úradný postup na základe nesprávneho posúdenia veci".

Spoločnosť MCST, a.s. v tejto svojej obsiahlej reakcii ( MCST_ObUCD-70908_str_1-2.PDFMCST_ObUCD-70908_str_3-7.PDF na ten list ObÚCD Senec podrobne objasnila a podložila dôkazmi, že konanie obce Ch. Grob pri výkone ŠOD počas nepriechodnosti Triblavinskej cesty nebolo v súlade so zákonom a že v rámci preverovania postupu obce pri ŠOD došlo zrejme na základe neúplných informácií a/alebo na základe nesprávne posúdených právnych skutočností, čo následne viedlo k nesprávnemu záveru a teda aj k nesprávnemu úradnému postupu.

Jedna vec je dať niekomu akože za pravdu a druhá vec je mať relevantné podklady a správne danú vec podľa zákona posúdiť. Ostatné nech posúdia obyvatelia Obce Ch. Grob.

Počet zobrazení: 210

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby