CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Z rokovania Obecného zastupiteľstva obce Ch. Grob dňa 25.9. 2014 už pán Kolčák nerobil video - záznam a preto uvediem aspoň krátku informáciu, ktorá bude trošku dopĺňať informáciu z web stránky obce Ch. Grob, v ktorej "Vedenie obce plní uznesenie č. 84/2014 o zámere výstavby základnej...

Považujem v predstihu pred zverejnením zápisnice za potrebné informovať verejnosť Chorvátskeho Grobu o tom, že poslanci okrem schválenia termínu rokovania OcZ na 17.10. 2014 zmenili aj Uznesenie č. 84/2014 v časti termín splnenia 7 podmienok pre získanie dotácie 280 000,0 EUR pre školu z 5.10. 2014 na 17.10. 2014.  Ešte sa teda dá všetko stihnúť.

Aj ďalšie informácie z rokovania OcZ dňa 25.9. 2014 sú síce pomerne dôležité, ale väčšina z nich už vyčká na oficiálnu zápisnicu a aj na výpis uznesení.

Okrem tej najdôležitejšej o kontajnerovej škole, čo som už písal vyššie, spomeniem iba zopár vecí, a to tieto:

  • Že zatiaľ nebolo schválené spustenie verejného obstarávania pre výber nového prevádzkovateľa verejnej kanalizácie a vodovodu, čo sa síce bude ešte riešiť aj na rokovaní dňa 17.10. 2014, ale je možné predpokladať, že problém s vypovedanou zmluvou s Agilita Plus, s.r.o. bude doriešovať už novozvolené vedenie obce a že prevádzka kanalizácie a vodovodu pôjde v tzv. ochrannom režime podľa podmienok vypovedanej zmluvy. 
  • Že sa poslanci OcZ uzniesli na tom, že do 15.11. 2014 alebo do konca roka 2014 nebude vydávaný časopis Chorvatan, a to jednak preto, že sa rozpadla redakčná rada, ale aj preto, že sa poslanci obávajú zneužitia Chorvatana na propagáciu vybratých kandidátov vo voľbách, ale aj preto, že údajne pán Tinka kúpil značku alebo vydavateľské práva alebo niečo v tom zmysle pre časopis Chorvatan.
  • Že zástupcovia obce boli opätovne v rámci interpelácií upozornení na to, že už uplynulo niekoľko termínov, ktoré mala obec jednak na vyriešenie problému s križovatkou Triblavinská - Vajnorská - Pezinská a teda aj s odblokovaním výstavby supermarketu COOP Jednota, ale od februára 2014 už uplynulo veľa času aj pre zaradenie Triblavinskej cesty do siete miestnych komunikácií, aby bola splnená aspoň minimálna podmienka pre pripojenie časti Čierna Voda na nadradenú cestnú sieť.
  • Na rokovaní OcZ dňa 25.9. 2014 poslancom OcZ potvrdili viacerí prítomní zástupcovia účastníkov konania pre výstavbu diaľničnej križovatky na odpočívadle Triblavina,  že ak obec nebude vo veci zaradenia Triblavinskej cesty do siete miestnych komunikácií konať, tak s ohľadom na blížiaci sa začiatok stavby diaľničnej križovatky na odpočívadle Triblavina môže NDS, a.s. jednoducho vyradiť z realizácie predbežne dohodnuté riešenie dopravného napojenia časti Čierna Voda - Triblavina na nadradenú cestnú sieť. Takéto riešenie bolo dohodnuté vo februári 2014 na stretnutí väčšiny zainteresovaných (viď článok "S Marynčákom to nešlo, bez neho to ide!").

Obec bude teda musieť "zabrať" nielen v plnení podmienok pre výstavbu kontajnerovej školy, ale aj v otázke riešenia prevádzkovateľa vodovodu a kanalizácie, resp. aj  v tom, aby bola Triblavinská cesta konečne legalizovaná ako miestna komunikácia a aby tak splnila obec podmienky pre jej pripojenie na budúcu diaľničnú križovatku na odpočívadle Triblavina a aj na Starú seneckú cestu cez Triblavinskú cestu a most ponad diaľnicu D1.

V týchto súvislostiach sú tie 4 neuskutočnené rokovania OcZ a z toho vyplývajúce 4 stratené mesiace máj až august 2014 pre riešenie dôležitých, resp. vážnych  až kritických problémov  obce Ch. Grob.

Počet zobrazení: 283

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby