CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Skúste prosím komunikovať konštruktívne najskôr medzi sebou !

Výzvu "Skúste prosím komunikovať konštruktívne najskôr medzi sebou !", ktorá je vyjadrená názvom tohto článku, adresujem jednak starostovi obce Chorvátsky Grob, ale najmä všetkým poslancom OcZ obce Chorvátsky Grob.

Od istej doby som či už na sociálnych sieťach (tých minulých a aj tých súčasných) registroval medzi poslancami OcZ komunikáciu s konfrontáciou za každú cenu, pričom tá konfrontácia vždy smerovala ku konaniu starostu a veľmi často boli z obidvoch strán spomínané odkazy v duchu, že "boli, resp. naopak neboli nejaké dohody", "niekto niečo niekomu odovzdal/neodovzdal" a pod. Vadilo mi to už na Matulovej "obecnej" stránke, ktorý túto "metódu riadenia konfrontačnej komunikácie" úspešne zneužíval a pomáhal tak minimálne od leta 2013 udržiavať permanentný a verejne prezentovaný konflikt v rámci vedenia obce.

Už vtedy som na negatívum až nekorektnosť takéhoto "spôsobu riadenia obce", spojeného s vťahovaním verejnosti do osobných sporov niektorých členov vedenia obce s poslancami alebo s členmi komisie či už z dôvodu samoľúbosti alebo z dôvodu účelovo vyrábaných sporov so zákulisným cieľom presadiť nejaký osobný alebo skupinový záujem.

Žiaľ, musím s ľútosťou skonštatovať, že až na veľmi krátke obdobia života tejto veľkoplošnej obce je od spomínaného leta 2013 v podstate stále verejnosť nielen pozorovateľom sporov v rámci vedenia obce pri jej riadení, ale je často časť verejnosti do týchto sporov vťahovaná. Naopak iná časť verejnosť v obci sa akoby stala mlčiacou väčšinou a potichu očakáva ďalší vývoj v presvedčení, že veď to celé nejako dopadne aj bez ich angažovanosti.

Iste, vždy to nejako dopadne. Aj teraz, resp. v tomto období, kedy do konfliktov v rámci vedenia bola verejnosť vtiahnutá výrazne najviac za celé, mnou "monitorované" obdobie života v tejto obci. Verejnosť je aktuálne dokonca v dôsledku konania výkonného vedenia obce a šikovného využitia zvyšnej časti vedenia obce z radov poslancov veľmi aktívnym hráčom v konflikte vo vnútri vedenia obce. 

Neprináleží mi hodnotiť to, kto je viac a kto menej zodpovedný za aktuálny negatívny stav v komunikácii starostu s niektorými poslancami a/alebo poslancov medzi sebou a jeho "prepieranie" pred verejnosťou. Nemám na to dosť informácií a aj tak som s ohľadom na moju angažovanosť napr. pri riešení školy na Čiernej Vode a aj angažovanosť v dianí v rámci obdobia pred komunálnymi voľbami 2014 názorovo "zaťažený" (tým, ktorí nie sú informovaní, dávam do pozornosti môj článok "Takže prečo teraz, prečo takto, za koľko, prečo vôbec, čo ešte za ...).

Jedno však k tejto situácii, resp. ku negatívnemu stavu v komunikácii medzi členmi vedenia obce (starosta - poslanci, poslanci - poslanci) a najmä k jeho prepieraniu na verejnosti vyjadriť môžem. Chcem vyjadriť presvedčenie, že nakoniec v prípade väčšiny aktérov vyššie popisovaných sporov (v prípade všetkých by to bola utópia očakávať) nakoniec už na rokovaní OcZ obce Ch. Grob dňa 23.9. 2015 zvíťazí zdravý, resp. keď už sme na tej dedine, tak sedliacky rozum a že sa po rokovaní OcZ nebude musieť verejnosť a ani vedenie obce zaoberať nejakým krízovým zachraňovaním situácie v niektorých konkrétnych, pre život v obci dosť, ak nie mimoriadne dôležitých záležitostiach.

O tom je moja výzva "Skúste prosím komunikovať konštruktívne najskôr medzi sebou !" Hľadajte prosím riešenia problémov najskôr medzi sebou a na verejnosť sa či už cez komisie alebo výzvou pre odbornú verejnosť obráťte až potom, keď svorne obidve, resp. všetky strany sporu v rámci vedenia obce skonštatujú, že sa na riešení neviete zhodnúť.

Skúste to prosím!

Počet zobrazení: 295

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby