CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Výzva ku zaradeniu bodov do programu OcZ Ch. Grob dňa 23.9. 2015.

V prostredí obce Chorvátsky Grob sa v ostatných cca 14 dňoch vyskytlo, resp. prebehlo viacero zaujímavých udalostí, ktoré vyvrcholili najskôr zrušením pôvodnej oficiálnej FB stránky Chorvátsky Grob - komunita a následne založením novej FB stránky Chorvátsky Grob - občianska komunita s logickou prevahou negatívnych vyjadrení diskutujúcich na konanie starostu obce Ch. Grob a ktoré pokračovali viacerými ďalšími javmi, medzi ktoré radím aj neuskutočnenie rokovania komisií OcZ obce Ch. Grob z dôvodu nízkej účasti členov komisií na ich rokovaniach.

Neuskutočnenie rokovania Stavebnej komisie OcZ obce Ch. Grob neumožnilo prerokovať taktiež tri body vo vzťahu k záležitostiam projektu PROMCEN a taktiež jeden dodatočný bod k problematike dopravy po Triblavinskej ceste a jej pripojenia na budúcu diaľničnú križovatku na odpočívadle Triblavina na diaľnici D1.

Preto som nútený sa takto verejne obrátiť na predsedu Stavebnej komisie OcZ obce Ch. Grob s výzvou, aby tieto body do programu rokovania OcZ v súlade s Rokovacím poriadkom OcZ obce Ch. Grob navrhol dodatočne zaradiť.

Ide o nasledovné body, resp. nasledovné záležitosti (uvediem všetky štyri záležitosti, hoci jedna je podľa zverejneného programu do rokovania OcZ zaradená) :

1.

Prerokovanie a prípadné schválenie podkladov pre Zmeny a doplnky Územného plánu obce Ch. Grob pre lokalitu centrálnej zóny časti Čierna Voda, označovanej ako Projekt PROMCEN.

Takýto bod je v programe rokovania, takže je predpoklad aj jeho schválenia do programu samotného rokovania OcZ dňa 23.9. 2015.

2.

Posúdenie navrhovaného riešenia umiestnenia prevádzky menšej čerpacej stanice v lokalite pri zákrute hotela v časti Čierna Voda vo vzťahu na riešenie dopravy v dotknutej lokalite aj v súvislosti s výstavbou okružnej križovatky Vajnorská - Triblavinská - Pezinská (OK Vajnorská) a riešením dopravy ku pripravovaným stavbám supermarketu COOP Jednota a aj I. etapy ZŠ s MŠ.

Takéto riešenie, resp. takýto investičný projekt/zámer vyplynul jednak z požiadaviek viacerých podnikateľských subjektov umiestniť niekde v časti Čierna Voda (najlepšie blízko cesty III/5021) takúto prevádzku benzínového čerpadla, ale aj zo snahy MCST, a.s. využiť tento podnikateľský záujem pre posunutie riešenia výstavby I. etapy OK Vajnorská z polohy zablokovania do polohy realizácie.

3.

Doriešenie nákladov za zabezpečenia vypracovania PD a vykonania súvisiacich IČ pre získanie celkom troch stavebných povolení pre realizáciu I. etapy výstavby ZŠ s MŠ v časti Čierna Voda.

Táto problematika síce bola uznesením Stavebnej komisie OcZ ešte z júna 2015 riešená, ale odporučenie komisie nebolo realizované ani na rokovaní OcZ obce Ch. Grob dňa 23.6. 2015 a ani v následných krokoch obce Ch. Grob.

4.

Pokračovanie v napĺňaní písomne dohodnutého riešenia dopravného pripojenia lokality Triblavina a teda aj veľkej časti Čiernej Vody na diaľnicu D1 cez budovanú diaľničnú križovatku na odpočívadle Triblavina.

Dňa 26.2. 2014 sa v zasadačke OÚ obce Ch. Grob uskutočnilo rokovanie zástupcov Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, Národnej diaľničnej spoločnosti, a.s., obce Ch. Grob a aj vlastníkov nehnuteľností v okolí Triblavinskej cesty. Z tohto stretnutia bol urobený zápis, obsahujúci aj návrh riešenia dopravného pripojenia lokality ...

MCST, a.s. všetky svoje záväzky z predmetného zápisu splnila a na ťahu sú ostatné zainteresované subjekty, najmä obec Ch. Grob a aj NDS, a.s. Nakoľko z dôvodov prerokovania iných, zrejme dôležitejších vecí na túto problematiku nezostal čas ani na Stavebnej komisii OcZ v júni 2015 a ostatná sa neuskutočnila, tak musím využiť túto cestu k tomu, aby nedošlo ku zmeškaniu termínu pre vykonanie tých krokov, ktoré má obec urobiť, aby sa potrebné riešenie zapracovalo do podmienok realizácie riešenia dopravy v lokalite Triblavina.

Počet zobrazení: 288

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby