CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Prečo informovanie okolo stavieb COOP Jednota a I. etapy ZŠ s MŠ akosi stíchlo?

Na FB obce Ch. Grob sa okrem viacerých komentárov k prebiehajúcim Dňom obce Ch. Grob objavila aj otázka, čo je nové okolo stavieb školy, škôlky a COOP Jednota, pretože všetko okolo týchto stavieb stíchlo.
Preto uvádzam zopár informácií k situácii okolo dotknutých stavieb, resp. k stavu, v akom sa progres týchto stavieb nachádza a čo tento stav ovplyvňuje.
1.
Všetko utíchlo jednak preto, lebo niektoré úrady tejto gubernie nemajú na svoje vyjadrenia ku zásadným otázkam zo zákona v podstate žiadne termíny, ale bez ich vyjadrení sa nemôžu dotknuté stavby pohnúť ďalej.
2.
V článku "Na I. etapu stavbu OK Vajnorská bolo vydané stavebné povolenie, al... som informoval, že s ohľadom na podmienky Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), že pred kolaudáciou I. etapy stavby ZŠ s MŠ a aj COOP Jednota musí byť skolaudovaná I. etapa OK Vajnorská a zároveň musí táto stavba byť darovaná BSK, bude potrebné doriešiť podmienky spoluúčasti investorov v lokalite centrálna zóna Čierna Voda, ako aj obce ch. Grob a aj BSK.
3.
Keďže sa za viac ako tri mesiace názory na riešenie problému s financovaním (ktoré boli podľa mňa dohodnuté ešte v októbri 2014 a niekto tú dohodu nedodržal, resp. dnes tvrdí, že to myslel inak), tak podľa mne dostupných informácií zo záveru tohto týždňa sa COOP Jednota rozhodla, že nezačne s výstavbou supermarketu na Čiernej Vode skôr, kým nebude definitívne doriešený problém s OK Vajnorská.
4.
Aktuálne je situácia taká, že nakoľko bola MCST, a.s. (ale aj COOP Jednota a aj obec Ch. Grob) mierne povedané uvedená do omylu, nebude MCST, a.s. riskovať vynaloženie cca 300 tisíc EUR do vybudovania OK Vajnorská a tým splnenia neprimeraných podmienok BSK pre skolaudovanie COOP Jednota a aj I. etapy ZŠ s MŠ.   MCST, a.s. totiž už od roku 2008 do plnenia rôznych iných podmienok obce Ch. Grob alebo aj od BSK investovala niekoľko sto tisíc EUR, čo ale v podstate po volebných zmenách nových zástupov obce alebo BSK nezaujímalo a už splnené podmienky boli alebo zmenené alebo doplnené, pričom predchádzajúce podmienky a aj ich splnenie akoby prestali existovať.
5.
Z uvedeného však okrem iného vyplýva aj to, že ak nebudú korigované podmienky BSK, resp. ak nedôjde k dohode o spolufinancovaní OK Vajnorská, tak
5.1.
nebude možné počítať ani s tým, že COOP Jednota v nejakej blízke j dobe vybuduje a skolauduje kanalizačnú prípojku aj pre potreby I. etapy ZŠ s MŠ,
5.2.
nebude možné počítať ani s vybudovaním OK Vajnorská ako podmienky BSK pre kolaudáciu COOP Jednota aj  kolaudácie I. etapy ZŠ s MŠ.
.
Verím tomu, že sa v najbližšom týždni uskutoční rokovanie s BSK a dôjde k zblíženiu názorov a aj k dohode o financovaní výstavby I. etapy OK Vajnorská. Ak k dohode nedôjde, bude sa musieť MCST, a.s. obrátiť na príslušný súd,  aby tento problém vyriešil.

Počet zobrazení: 357

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby