CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Ďalší pokus o zmeny a doplnky pre PROMCEN - dokončenie.

V tomto príspevku dokončím informáciu z prvej časti "Ďalší pokus o zmeny a doplnky pre PROMCEN" o tom, ako by sa dúfam mohla skončiť 8 ročná snaha o uplatnenie vlastníckeho práva využiť nehnuteľnosti bývalého poľnohospodárskeho areálu firmy Agrolipt, s.r.o., ktoré už nemohol plniť svoj účel aj v dôsledku enormnej zástavby v lokalite Čierna Voda. 

Na list MCST, a.s. č. MCST/OChG-3142207-ŠS nadväzovalo pomerne skoré stretnutie so zástupcami vedenia obce Ch. Grob, ktoré vyústilo do prípravy ďalšieho listu č. MCST/OChG-3163107-ŠS, v ktorom MCST, a.s. už po niekoľkýkrát zopakovala genézu celej dlhoročnej "ságy" a pridala ešte podrobnejšiu argumentáciu o tom, že boli splnené všetky podmienky pre vykonanie posledných dvoch krokov podľa § 19a odsek (1) Obstarávanie územnoplánovacej dokumentácie, popísaných v písmenách f) a g) - pozrite si bod 1.2.3. toho ostatného listu MCST, a.s.

Na ďalšom stretnutí a po osobnej konzultácii s odborníkmi na územné plánovanie boli argumenty MCST, a.s. akceptované a obec Ch. Grob ako príslušný orgán územného plánovania prostredníctvom starostu obce Ch. Grob poverila spoločnosť AUREX, spol, s.r.o. prípravou podkladov pre následné schválenie návrhu územnoplánovacej dokumentácie. S ohľadom na mieru rozpracovanosti všetkých súvisiacich podkladov by tento proces mal byť ukončený predložením podkladov na plánovanom rokovaní Stavebnej komisie obce Ch. Grob a následne aj na septembrovom rokovaní OcZ obce Ch. Grob. 

Preto som si dovolil v závere prvej časti tohto príspevku dovolil skonštatovať, že snáď už výška náhrady škody bude, resp. dúfam že bude počítaná iba za obdobie do najbližšieho rokovania OcZ obce Chorvátsky Grob.

V závere tejto druhej časti ešte vysvetlím to vyjadrenie, že "snáď už výška náhrady škody bude, resp. dúfam že bude počítaná iba za obdobie do najbližšieho rokovania OcZ obce Chorvátsky Grob. Som presvedčený, že sa opäť nenájde nejaký "vyšší záujem napr. urbárnikov" ale "nátlak nejakého vplyvného suseda", ktorý by ovplyvnil rozhodovanie poslancov OcZ obce Ch. Grob do takej miery, že by sa opäť nechali dotlačiť k porušovaniu zákonov SR.

Počet zobrazení: 251

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby