CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Po nadobudnutí právoplatnosti územného rozhodnutia pre celú stavbu základnej školy s materskou školou v časti Čierna Voda (ZŠ s MŠ) a po vydaní územného rozhodnutia pre celú stavbu okružnej križovatky na vyústení ulici Triblavinská na Vajnorskú ulicu pri Veterinárnej klinike Wellvet (OK Vajnorská) pripravila spoločnosť MCST, a.s. aktualizáciu využiteľnosti lokality v centrálnej zóne časti Čierna Voda, označovanej ako Projekt PROMCEN. 

Už dňa 14.4. 2015 sa MCST, a.s. obrátila na vedenie Obce Chorvátsky Grob listom č. MCST/OChG-2991004-ŠS, ktorý okrem argumentácie v texte listu obsahoval aj grafické prílohy s aktualizáciou základných výkresov z Urbanistickej štúdie Projektu PROMCEN (UŠ PROMCEN), a to výkres s návrhom rozloženia plôch s popisom ich využiteľnosti a taktiež  výkres so zmenami zón Územného plánu obce Ch. Grob pre lokalitu PRO... (ZaD ÚPN Projektu PROMCEN).

Napriek tomu, že ten list bol adresovaný aj predsedovi Stavebnej komisie OcZ Obce Ch. Grob, nedostal sa do programu rokovania dotknutej komisie, zrejme v dôsledku všeobecnej koncentrácie pozornosti na prebiehajúce stavebné konanie pre projekt ZŠ s MŠ. Preto nasledovalo viacero písomných, emailových a aj osobných urgencií zo strany MCST, a.s. 

Keď po tých spomínaných urgenciách dostala MCST, a.s. od obce takéto vyjadrenie č. 01968/2012/2970 SV-53696, tak v podstate okamžite informovala Obec Ch. Grob v liste č. MCST/OChG-3142207-ŠS o svojom stanovisku a aj o ďalšom postupe. Ako si môžete v liste MCST, a.s. prečítať, tak som jednak opätovne poukázal jednak na to, že podľa tohto stanoviska Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR tohto stanoviska Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, ale zároveň som taktiež poveril právnikov prípravou žaloby o náhradu škody, ktorej výška bude zrejme, resp. dúfam že bude počítaná iba za obdobie do najbližšieho rokovania OcZ obce Chorvátsky Grob.

Dokončenie tohto príspevku si môžete pozrieť v jeho druhej časti pod názvom "Ďalší pokus o zmeny a doplnky pre PROMCEN - dokončenie.", do ktorej som musel umiestniť časť informácií kvôli kapacitnému obmedzeniu servera pre jeden článok.

Počet zobrazení: 607

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby