CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Pre správne rozhodnutia treba mať objektívne informácie.

Tento článok začnem konštatovaním zo záveru iného môjho článku "Informácie k problematike kanalizačnej prípojky pre ZŠ s MŠ" z 19.1. 2016:

V závere si dovolím vysloviť presvedčenie, že sa v blízkej dobe dohodne taká koordinácia postupu všetkých zainteresovaných a aj kompetentných subjektov, ktorá posunie nielen riešenie problematiky predškolských a aj školských priestorov k lepšiemu, ale ktorá zároveň vytvorí aj predpoklady pre doriešenie problémov centrálnej zóny časti Čierna Voda.

Pri riešení všetkých spomínaných problémov je nevyhnutná spolupráca a súčinnosť obce, obyvateľov, fyzických a aj právnických osôb - vlastníkov pozemkov. Ak sú ale obyvateľom obce prezentované nie celkom presné a/alebo celkom objektívne informácie (presnejšie skôr nepresné a neobjektívne), tak potom sa namiesto posunutia stavu vecí k lepšiemu dostaneme tak akurát k vysvetľovaniu si informácií, ako som to musel robiť vo vzťahu k vyjadreniam pána Roberta Kučeru.

Záver predmetného článku som písal krátko pred konaním zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Ch. Grob (OcZ obce Ch. Grob) dňa 19.1. 2016, ktoré malo v programe aj dva body (konkrétne body 4 a 5), súvisiace s problematikou údajného blokovania výstavby supermarketu COOP Jednota v centrálnej zóne časti Čierna Voda, z čoho ma obvinil pán Robert Kučera v diskusii na FB Chorvátsky Grob - občianska komunita.

Žiaľ, zatiaľ sa nenaplnilo moje presvedčenie, že sa v blízkej dobe podarí dohodnúť potrebná koordinácia postupu pre odblokovanie výstavby supermarketu COOP Jednota v centrálne zóne časti Čierna Voda, ale teraz po zasadnutí OcZ obce Ch. Grob už je dúfam aj pánovi Robertovi Kučerovi jasné, že to nie som ja, kto blokuje realizáciu supermarketu COOP Jednota, resp. rozvoj centrálnej zóny časti Čierna Voda. 

Paradoxne sú to skôr členovia volebného združenia Moderná obec, ktorá mala vo svojom volebnom programe aj viaceré témy, súvisiace aj s problematikou výstavby spomínaného supermarketu. Napríklad téma "Ako s kanalizáciou? Prinášame riešenie!"  alebo aj téma "Občianska vybavenosť." alebo aj téma "Škola a škôlka - riešenie existuje."

Zrejme došlo k nejakým zásadným zmenám oproti východiskovým predpokladom spred volieb v roku 2014 alebo z prvého polroka 2015, ktoré aktuálne viedli k tomu, že poslanci za Modernú obec (s výnimkou pani Michalkovej) na zasadnutí 19.1. 2016 hlasovali proti obidvom návrhom MCST, a.s. (viď Uznesenia z OcZ 19.01. 2016 č. 133/2016 a č. 134/2016). A keď aj ostatní poslanci  dňa 19.1. 2016 dotknuté návrhy MCST, a.s. schválili (ktorých predloženie si len tak mimochodom v novembri a decembri 2015 opakovane vyžiadal starosta obce z toho istého volebného zoskupenia), tak starosta obce pre údajnú nezákonnosť súvisiacich prijatých uznesení OcZ č. 133/2016 a č. 134/2016 pre istotu nepodpísal a realizáciu návrhov MCST, a.s. zablokoval, resp. minimálne oddialil.

Preto si teraz dovoľujem vysloviť iné a už isté presvedčenie, že ďalej v tejto sérii blogov uverejňované informácie budú zaujímať viacerých obyvateľov obce vrátane pána Roberta Kučeru, aby mal jasno v tom, že nie ja blokujem výstavbu supermarketu COOP Jednota v časti Čierna Voda, ale je to rovnako, ako v rokoch 2013 až 2015 skôr obec Ch. Grob.

Počet zobrazení: 416

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby