CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Informácie k problematike kanalizačnej prípojky pre ZŠ s MŠ

Týmto článkom nadväzujem na diskusiu, vedenú k problematike riešenia kanalizačnej prípojky pre areál ZŠ s MŠ na FB stránke Chorvátsky Grob  - občianska komunita.

Predmetná diskusia o kanalizačnej prípojke bola v podstate iba pokračovaním diskusie o výstavbe komplexu ZŠ s MŠ, do ktorej ma "vtiahol" pán Robert Kučera tým, že ma obvinil z konania proti výstavbe supermarketu COOP Jednota - citujem:

Kučera Róbert Mne je jedno kto tam sedi ale nech nieco robi pre obec zatial ma Bencik moje pozitíva hlavne nech nas zbavi este agility na školu dostal peniaze v dvoch dotáciách .
Zaujíma ma skorej preco Pan Sladecek blokuje výstavbu jednoty v cípe pri Magalovi a veterine !
Na nete pise a sam blokuje výstavbu je to tu uz fakt choré na Cv

Preto považujem za svoje právo prezentovať verejnosti aktuálne informácie o komunikácii medzi MCST, a.s. a spoločnosťou Agilita Plus, s.r.o. vo veci zrušenia kapacít pre odvod splaškov zo stavby ZŠ s MŠ v lokalite PROMCEN. 

1.

Dňa 4.1. 2016 si MCST, a.s. prevzala tento list Agilita Plus, s.r.o.  tento list Agilita Plus, s.r.o. č. 003/12-VAU/2015 Predmetným listom Agilita Plus, s.r.o. odobrala kapacity pre odvod splaškov z lokality PROMCEN a aj zo stavby rekonštrukcie ZŠ s MŠ v starej časti obce a pridelila ich pre výstavbu komplexu ZŠ s MŠ v lokalite Javorová alej.

2

Po dôslednom posúdení obsahu listu od Agilita Plus, s.r.o. a jeho možného dopadu na viaceré dovtedy realizované aktivity MCST, a.s., ale aj COOP Jednota a aj obce Ch. Grob, adresovala spoločnosť MCST, a.s. spoločnosti Agilita Plus, s.r.o. žiadosť o dodržiavanie ustanovení viacerých zákonov SR dňa 7.1. 2016 list č. MCST-0140/0701-ZŠ.

3.

Spoločnosť Agilita Plus, s.r.o. zareagovala operatívne a dňa 19.1. 2016 bol MCST, a.s. emailom doručený list č. 002/01-VS/2016, ktorým Agilita Plus, s.r.o. ruší svoje pôvodné rozhodnutie o odobratí kapacít z lokality PROMCEN a aj zo stavby rekonštrukcie ZŠ s MŠ v staršej časti obce a ponecháva v platnosti svoje pôvodné vyjadrenia.

4.

Napriek v podstate pozitívnej reakcii od Agilita Plus, s.r.o. musí MCST, a.s. zareagovať zopakovaním svojich predtým prezentovaných žiadostí o vysvetlenie a/alebo o poskytnutie súvisiacich podkladov od Agilita Plus, s.r.o., čo je sformulované v liste MCST, a.s. č. MCST-0141/1901-ZŠ.

V závere si dovolím vysloviť presvedčenie, že sa v blízkej dobe dohodne taká koordinácia postupu všetkých zainteresovaných a aj kompetentných subjektov, ktorá posunie nielen riešenie problematiky predškolských a aj školských priestorov k lepšiemu, ale ktorá zároveň vytvorí aj predpoklady pre doriešenie problémov centrálnej zóny časti Čierna Voda.

Pri riešení všetkých spomínaných problémov je nevyhnutná spolupráca a súčinnosť obce, obyvateľov, fyzických a aj právnických osôb - vlastníkov pozemkov. Ak sú ale obyvateľom obce prezentované nie celkom presné a/alebo celkom objektívne informácie (presnejšie skôr nepresné a neobjektívne), tak potom sa namiesto posunutia stavu vecí k lepšiemu dostaneme tak akurát k vysvetľovaniu si informácií, ako som to musel robiť vo vzťahu k vyjadreniam pána Roberta Kučeru.

Počet zobrazení: 384

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby