CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Pravdepodobne z dôvodu priebehu a/alebo na základe informácií zo záznamu zo zasadnutia OcZ obce Ch. Grob sa na FB stránke Chorvátsky Grob - občianska komunita objavila úvaha pána Roberta Kafana o tom, že podľa neho by mali rodičia školopovinných detí zbystriť pozornosť, pretože šanca, že by tohto roku mala byť k dispozícii nová škola na Čiernej Vode sa čoraz viac blíži k nule. Ďalej v príspevku uvádza aj jeho dôvody pre také konštatovanie.

Z výmeny názorov medzi mnou a pánom Robertom Kaffanom ma zaujala jeho výzva, aby som odôvodnil jeden z mnou v diskusii vyjadrených názorov, že v júni 2015 mala obec k dispozícii potrebné východiská pre začatie realizácie ZŠ s MŠ a podľa mne dostupných informácií mala na to aj potrebné oprávnenia a aj potrebné finančné zdroje - pri tomto konštatovaní vychádzam najmä z vyjadrení zástupcov obce na rokovaniach OcZ, na ktorých bol prejednávaný úver pre potreby výstavby I. etapy ZŠ s MŠ).

Keďže ma pán Robert Kaffan vyzval k tomu, aby som predložil argumenty pre obhajobu svojho vyjadrenia a aby som v nich nezabudol aj na všetky ostatné vynútené investície typu križovatiek, prekládok a protihlukových stien. Plus vnútorné vybavenie školy, oplotenie, vonkajšie úpravy, tak som sa rozhodol predložiť verejnosti vyjadrenie MCST, a.s. k tabuľke Ing. Bellu z 30.11 alebo z 1.12. 2015. Táto zásadná tabuľka bola na zasadnutí OcZ obce Ch. Grob dňa 1.12. 2015 dosť dlhý čas zobrazená na plátne zobrazená ako tabuľka porovnania, resp. analýzy obidvoch lokalít pre ZŠ s MŠ na Čiernej Vode, ktorú je možné stále nájsť na tejto adrese na web stránke obce Ch. Grob. 

Aj keď som tú tabuľku videl až tesne pred, resp. poriadne až na tom zasadnutí OcZ obce Ch. Grob, tak som s ohľadom na svoje priebežné sledovanie procesu prípravy PD pre areál ZŠ s MŠ vedel operatívne reagovať priamo na zasadnutí a opakovane vyjadriť nesúhlas so spôsobom "interpretácie" faktov o projekte ZŠ s MŠ v lokalite PROMCEN, resp. som mohol zároveň taktiež opakovane vyhlásiť, že všetky uvádzané informácie o údajných zvýšených nákladov na ZŠ s MŠ v lokalite PROMCEN sa nezakladajú na pravde. 

Nakoľko v ďalších dňoch decembra 2015 JUDr. Velček za obec Ch. Grob v podstate odmietol poskytnúť informácie o tom, aké podklady boli využité pri vypracovaní analýzy obidvoch lokalít (viď obsah tejto odpovede pána JUDr. Velčeka) vznikla potreba vypracovať podrobné vyjadrenie k obsahu tabuľky Ing. Bellu,  prezentovanej starostom obce ako analýza obidvoch lokalít pre ZŠ s MŠ na Čiernej Vode.

Dňa 18.12. 2015 boli týmto emailom starostovi obce a aj všetkým poslancom OcZ odoslané dva súbory, a to:

   a)   komentár MCST, a.s. k tabuľke Ing. Bellu

   b)   doplnenú tabuľku posúdenia údajných naviac nákladov na ZŠ s MŠ v lokalite PROMCEN.

Z uvedených údajov vyplýva, že naviac náklady (ak nejaké budú nevyhnutné) určite neboli v objeme 720 000 EUR, ako to vyplýva z tabuľky Ing. Bellu, na základe ktorej to ešte aj dnes tvrdia niektorí zástupcovia obce Ch. Grob a následne aj mnohí obyvatelia tejto obce.

Počet zobrazení: 514

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby