CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Ako som vás už informoval, obec s veľkou pravdepodobnosťou v druhom polroku 2012 uhrádzala faktúry za súkromnú firmu (celková hodnota nie je jasná ale asi prekračuje sumu 60 tisíc Eur). Včerajšie rokovanie obecného zastupiteľstva sa venovalo tejto téme v bode Záverečný účet obce. Poslanci požiadali hlavného kontrolóra, aby im postúpil protokol o kontrole, na základe ktorého budú môcť o záverečnom účte obce hlasovať. Jasnejšie v prípade bude po utorku 25.06.2013.

Poslankyňa Krahulcová navrhla, aby sa o záverečnom účte obce hlasovalo po predložení protokolu z kontroly, ktorú mal hlavný kontrolór vykonať v druhom polroku 2013 na základe uznesenia č.10 z februára 2012, podľa ktorého je termín na vykonanie kontroly určený do 30.06.2013.

Poslanec Skaloš navrhol, aby OcZ odložilo rokovanie do momentu predloženia protokolu a požiadal hlavného kontrolóra aby túto kontrolu vykonal, postúpil protokol na vyjadrenie vedeniu obce a do utorka 25.06.2013 (vrátane), protokol spolu s vyjadrením vedenia obecného úradu odovzdal do podateľne (resp. mailom poslancom).

Na základe výsledkov kontroly sa poslanci následne pred 30.06.2013 stretnú na mimoriadnom OcZ a budú hlasovať o prijatí Záverečného účtu obce.

Hlavný kontrolór priblížil svoj ďalší postup:

- vyžiada si dotknutú zmluvu od obecného úradu a naštuduje si ju

- vyžiada si a preštuduje sporné faktúry

- svoje zistenia spíše do protokolu, ktorý dá najskôr na vyjadrenie vedeniu obce

- následne do 25.06.2013 (vrátane) predloží protokol spolu aj s vyjadrením obce poslancom

Počet zobrazení: 202

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby