CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Peniaze na školu a kanalizáciu nie sú, ale obec uhrádzala faktúry, ktoré nemala

Analýza záverečného účtu obce za rok 2012 a faktúr zverejnených obcou na internete ukazuje, že obec s veľkou pravdepodobnosťou uhrádzala faktúry, ktoré uhrádzať nemala. V roku 2012 sme tak zrejme prišli o viac ako 60 tisíc Eur!, ktoré mohli ísť na školu, škôlku, kanalizáciu, či boulderingovú stenu...

Na včerajšom zasadnutí Komisie pre financie a správu majetku som o týchto zisteniach informoval prítomných členov komisie, kontrolóra a hostí.

Problém spočíva v tom, že obec, napriek jednoznačnému ustanoveniu v zmluve, uhrádzala faktúry za energie, tovary, práce a služby, ktoré mala uhrádzať druhá zmluvná strana. Obcou uhradené finančné prostriedky tak skončili na účte súkromnej spoločnosti, hoci sme ich mohli použiť na rozvoj obce.

Obecný kontrolór sporné faktúry v rámci kontrolnej činnosti nezaregistroval a bude ich na môj podnet skúmať. Prednosta sa vyjadril, že denne podpisuje množstvo faktúr a nemôže každú detailne overovať.

Budem čakať, ako sa k tomuto problému postavia poslanci na zajtrajšom obecnom zastupiteľstve. Detaily prinesiem v ďalších blogoch.

Počet zobrazení: 213

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby