CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Vážený pán Starosta.

Tento otvorený list píšem s cieľom pomôcť prekonať určitú právnu neistotu, ktorá mohla v našej obci vzniknúť (z dôvodu neexistencie osobitnej komisie určenej na preberanie "Oznámenia funkcií, zamestnaní, činností a majetkových pomerov") a s cieľom uistiť obyvateľov obce Chorvátsky Grob, že váš mandát starostu nezanikol a zamedziť tak ďalšiemu šíreniu dezinformácií.

Nedávno som od predsedu a podpredsedu finančnej komisie dostal za úlohu preveriť zákonnú povinnosť mať v obci komisiu pre ochranu verejného záujmu (Ústavný zákon 357/2004). Výsledkom analýzy je, že obec mala vytvoriť osobitnú komisiu podľa spomínaného Ústaveného zákona a tejto komisii ste mali do 30 dní od ustanovenia do funkcie starostu odovzdať Oznámenie funkcií, zamestnaní, činností a majetkových pomerov (podľa Ústavného zákona 357/2004).

Keďže komisia neexistuje, obyvatelia obce Chorvátsky Grob sa nemajú ako dozvedieť, či ste si splnili svoje zákonné povinnosti a tiež nevedia (a to je omnoho dôležitejšie), či váš mandát v závislosti od ne/splnenia zákonom stanovených podmienok zanikol, alebo nie.

Chcem vás preto týmto požiadať, aby ste odpovedali na nasledovné otázky:

  • Spĺňate podmienky nezlučiteľnosti výkonu funkcie verejného funkcionára s výkonom iných funkcií, zamestnaní alebo činností podľa Ústavného zákona 357/2004?
  • Aké zamestnanie vykonávate v pracovnom pomere, obdobnom pracovnom vzťahu alebo štátnozamestnaneckom pomere a akú podnikateľskú činnosť vykonávate popri výkone funkcie starostu?
  • Urobili ste kroky smerujúce k skončeniu tých funkcií, ktoré sú nezlúčiteľné s funkciou starostu?
  • Ak áno, aké kroky to boli a kedy ste ich urobili?

Vyššie uvedené otázky sú časťou informácií, ktoré tvoria obsah "Oznámenia..." podľa ÚZ 357/2004. Verím, že zverejnením vašich odpovedí na stránke Obecného úradu, alebo odpoveďou na tento list, dáte jasné stanovisko pre všetkých, ktorí spochybňujú váš mandát.

Ďakujem

Počet zobrazení: 326

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Ferdinand Kolčák o Február 2, 2011 na 5:51pm

Starosta Marynčák mi dnes v telefonickom rozhovore potvrdil, že Oznámenie podľa zákona 357/2004 podal do podateľne obce, nakoľko komisia pre preberanie týchto údajov neexistuje. Potvrdil tiež, že urobil kroky smerujúce k ukončeniu všetkých funkcií, ktoré sú nezlúčiteľné s funkciou starostu a že podľa jeho vedomia a svedomia spĺňa všetky zákonom stanovené podmienky pre riadny výkon funkcie starostu.

 

Zároveň sa ospravedlnil, že z dôvodov riešenia akútnych a každodenných problémov obce (kanalizácia, cesty, personálne obsadenie úradu atď.) nestíha informovať občanov tak často, ako by chcel.


V rozhovore sme sa dotkli aj ďalších nedostatkov (napr. nezverejňovanie zmlúv a faktúr a iných zákonom vyžadovaných informácií na obecnej stránke). Starosta potvrdil, že si ich je vedomý, ale má k dispozícii iba určité obmedzené množstvo zdrojov a keďže sa musí rozhodnúť, tak prednostne ich zapája do riešenia spomínaných akútnych problémov a administratívne problémy majú nateraz žiaľ nižšiu prioritu.

 

Samozrejme, vie to urobiť aj opačne (bude dôsledne dodržiavať administratívu a vrhne zdroje primárne do tejto oblasti), to však môže mať za následok väčšie ekonomické škody pre obec...

 

Poznámka:

Vyššie uvedené je moja (starostom neautorizovaná) intrepretácia starostových vyjadrení.

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby