CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Návrh rozpočtu 2011. Stojím si za ním, keď som na ňom ako člen komisie pracoval?

Ak sa vám nechce čítať všetko:

  1. Návrh rozpočtu na rok 2011 je technicky správny. Ako člen komisie, ktorá ho vytvorila si za ním stojím.
  2. Ak sa na návrh rozpočtu pozeráme ako na dokument, ktorý má vo finančnom vyjadrení naznačovať ďalšie smerovanie obce a potvrdiť priority vedenia (starostu), tak mne osobne tento návrh zatiaľ hovorí, že:
    • obec prešľapuje na mieste
    • akceptujeme priority a riešenia prechádzajúceho vedenia
 

Ak si chcete prečítať viac informácií:

Otázku z nadpisu som dostal v Anonymke. Pozrime sa preto, ako vznikol návrh rozpočtu na rok 2011.


Vypracovala ho "finančná komisia". Každý člen rozpracoval určitú časť a následne sme spoločne prešli položku po položke. Členovia komisie podali vysvetlenie svojich návrhov a každá položka sa dostala pod "krížovú paľbu" otázok a odpovedí.


Tento, komisiou vypracovaný návrh som odporučil na ďalšie prerokovanie starostovi a poslancom. Ponúkol som aj svoju aktívnu účasť. Žiaľ, nemám vedomosť o tom, či k prerokovaniu návrhu došlo - pozvanie som nedostal.

Upozornil som aj na to, že mi nedáva zmysel, ak obecný rozpočet vypracuje finančná komisia (cca 70% občania a 30% poslanci). A to navyše bez poznania stratégie ďalšieho rozvoja a smerovania obce a stanovenia priorít na nadchádzajúce roky zo strany vedenia obce a (najmä) starostu.

Keďže uvedené informácie nikto Komisii neprezentoval, považujem predložený návrh rozpočtu za technicky správny (analýza predpokladaného vývoja príjmov a výdavkov) a stojím si za ním.


Nakoľko je návrh rozpočtu postavený na analýze minuloročného hospodárenia a zmlúv a pri jeho tvorbe absentovali strategické informácie od starostu (vedenia obce),  neveľmi sa líši od rozpočtu roku 2010 (s výnimkou niektorých dielčich oblastí - napríklad separovaný zber). Žiaľ nateraz je opäť nič nehovoriacim "formálnym dokumentom".

 

Ak sa na návrh rozpočtu pozeráme ako na dokument, ktorý má vo finančnom vyjadrení naznačovať ďalšie smerovanie obce a potvrdiť priority vedenia (starostu), tak mne osobne tento návrh zatiaľ hovorí, že:

  • obec prešľapuje na mieste
  • terajšie vedenie obce akceptuje priority a riešenia prechádzajúceho vedenia obce

 

Máte na návrh rozpočtu vlastný názor?



Počet zobrazení: 116

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby