CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Ako som sa dozvedel od niektorých pozvaných, tak sa dňa 2.10. 2013 uskutočnilo na OÚ obce Ch. Grob stretnutie starostu tejto obce, označené ako správa o stave obce.  Keďže stretnutie sa uskutočnilo iba pre pozvaných a ja som patril medzi tých "údajných" developerov, ktorí pozvaní neboli, tak som mal možnosť stráviť čas efektívnejšie a mohol som dokončiť reakciu na jeden z listov starostu obce vo veci Triblavinskej cesty a zároveň aj list z Ministerstva dopravy SR k tej istej problematike (dostal som ich v jeden a ten istý deň).

Keď som posielal o tom správu starostovi do jeho emailu, tak som hneď, resp. o niečo neskôr po príchode domov v rámci pravidelného monitorovania web stránky a facebook-u obce Ch. Grob narazil na tieto dve informácie:

1.   Najskôr to bol tento list starostu na štátneho tajomníka Ministerstva dopravy SR pána F....

2.   A potom to bola správa na facebook-u o údajnom odstúpení starostu z funkcie.

Tak som si povedal, že počas polčasu zápasu Ligy majstrov si dám pauzu od bicykla a pozriem na facebook, či sa naplnia moje predpoklady o tom, že nám zase história  "vygenerovala" nového veľkého martýra. No a moje predpoklady sa naplnili, martýr sa naozaj "vygeneroval".  Objavili sa síce aj kritické hlasy, presnejšie vyjadrenia na facebook-u voči takémuto martýrstvu, ale tie boli rýchlo a "intelektuálne" umlčané. 

Najskôr som si povedal, že sa do toho nebudem zapájať, veď aj tak o mne na tom facebook-u pána Matulu a spol. vie každý viac, ako viem o sebe ja sám, tak načo dráždiť hada bosou nohou. Dúfal som, že sa budú všetci venovať pochvalám a obhajobe starostu, prípadne kritizovaniu pána Kolčáka a ja sa budem môcť večer venovať inému programu, o ktorý sa mi postaral starosta obce. Konkrétne listom na Bratislavský samosprávny kraj, Národnú diaľničnú spoločnosť, a.s. a až dva listy na už spomínané Ministerstvo dopravy SR s cieľom riešiť podľa starostu nevyriešené napojenie Triblavinskej cesty na nadradenú cestnú sieť (tú diaľničnú a aj sieť štátnych ciest)

Potom som ale zaregistroval príspevok pána Gábora Bungyi, pre ktorého je už zrejme používanie môjho mena afrodiziakom alebo uspávacím prostriedkom.  Tak som sa musel zapojiť do diskusie aj ja.

Skúsil som odľahčene, ale "objektivita" pána Bungyi vo väzbe na množstvo už uverejnených mimoriadne pozitívnych hodnotení pána starostu ma primäla zvoliť trošku iný prístup pri ďalšom vyjadrovaní môjho stanoviska k situácii, za ktorú je zodpovedný v prvom rade starosta obce, avšak v nemalej miere aj poslanci obce a v neposlednom rade aj nemalý počet obyvateľov obce Ch. Grob, ktorí nevideli, resp. nechceli vidieť veľmi negatívny vývoj, ktorým sa uberalo dianie v obci Ch. Grob. A mnohí nechceli dokonca ani dať priestor tým obyvateľom, ktorí to videli a  snažili sa na takýto negatívny vývoj poukázať

U mnohých obyvateľov to vcelku chápem, pretože sa prisťahovali do časti Čierna Voda len nedávno a mnohí z nich zažili vďaka internetovej "objektivizácii" len obdobie pôsobenia pána Marynčáka v čase cca rok pred obsadením funkcie starostu a po jej obsadení. Jeho správanie sa a aj správanie sa mnohých ďalších obyvateľov časti Čierna Voda, ktorí dnes túto obec riadia napr. na rokovaniach Obecného zastupiteľstva za pôsobenia počas predchádzajúceho vedenia obce si mnohí nemôžu pamätať, lebo ho nezažili. A to vrátane úžasne slušného a objektívneho pána Matulu.

Preto som sa v rámci ďalších mojich vyjadrení rozhodol nekompromisne očistiť moje meno a tým aj dúfam umožniť mojej firme, ako aj  viacerým súkromným vlastníkom pozemkov v rámci Projektu PROMCEN, resp. umožniť v neposlednom rade aj samotným obyvateľom tejto časti obce Ch. Grob konečne využiť ich nehnuteľnosti, resp. využiť potenciál prirodzenej centrálnej zóny časti Čierna Voda (zatiaľ) pre zlepšenie bývania v celej tejto časti obce. 

Počnúc týmto článkom začnem uverejňovať moju ďalšiu sériu článkov pod verte mi priliehavým názvom "Nalejme si čistejšieho vína!", ktorú začnem uvedením dvoch východiskových informácií :

A.  

Jedným je link pre pánov Bungyi, Fašung, Kunder, Matula, Panónsky a aj pre mnohých ďalších, resp. aj pre všetkých ostatných návštevníkov facebook-u obce na zverejnené zápisnice z rokovaní Obecného zastupiteľstva obce Ch. Grob za čias starostovania Balaška a zástupcu starostu Ing. Žiaka, ktoré uverejnila obec Ch. Grob na svojej stránke až na základe mojej žiadosti podľa zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám. To len aby sme vedeli, ako je kto z nás na tom so slušnosťou prejavu, mierou empatie a schopnosťou komunikovať a pracovať v prospech kolektívu, resp. väčšiny. Obsah zápisníc je potrebné si skonfrontovať s obsahom napr. tejto zápisnice zo súčasného obdobia.

B.  

Seriál "Nalejme si čistejšieho vína!" by bol z mojej strany uverejnený aj bez toho "pokusu" pána Marynčáka o zbavenie sa zodpovednosti za stav obce Ch. Grob, v ktorom sa táto obec a najmä jej časť Čierna Voda nachádza.  Myšlienka na potrebu prípravy tohto seriálu vznikla v čase prípravy a aj podania podnetu na Okresnú prokuratúru Pezinok (dodatočne bol presunutý na Okresnú prokuratúru Bratislava III.), o čom som informoval v tomto článku Podnet na prokuratúru.

Definitívne rozhodnutie spustiť uverejňovanie seriálu "Nalejme si čistejšieho vína!" padlo po obdržaní niektorých závažných informácií, ktorých pravdivosť som musel overiť a zároveň som musel s právnikmi konzultovať spôsob, ako s nimi naložiť. Otázkou je už iba to, či by bol seriál "Nalejme si čistejšieho vína!" adresovaný verejnosti, alebo iba "vybraným, určeným, pozvaným", v tomto prípade presnejšie bude označenie určeným súdnym orgánom, resp. možno aj orgánom činným v trestnom konaní. 

Nuž a ako to väčšinou v takýchto dramatických situáciách v podstate vo všetkých televíznych seriáloch býva, tak "To be continued ..."

Počet zobrazení: 344

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby