CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Prvým mužom Chorvátskeho Grobu je odborník na architektúru a urbanistiku.


Chorvátsky Grob. Nový starosta Ing. arch. Miroslav Marynčák zložil v pondelok 20.12.2010 sľub a prebral insígnie z rúk odchádzajúceho Štefana Balaška. Hoci sa v obci šírili správy o rôznych možných obštrukciách pri odovzdávaní moci zo strany bývalého vedenia, Balaško pripravil rozlúčkovú schôdzu obecného zastupiteľstva v dôstojnom tóne. Marynčák tiež pozitívne prispel k slávnostnej atmosfére poďakovaním odchádzajúcemu starostovi za jeho prácu.

 

Sľub zložilo aj 10 nových poslancov. Z pohľadu predvolebných zoskupení v obci 5 poslaneckých miest obsadili kandidáti Občianskeho združenia Chorvátsky Grob - Čierna Voda (nezávislí s podporou SDKU - DS, SAS, Most-Híd), na 4 stoličkách budú sedieť kandidáti volebného združenia Nádej (nezávislí) a obecný parlament dopĺňa jeden nominant KDH.

 

Schôdza pokračovala pod vedením nového starostu v pracovnom tóne. Nové vedenie zmenilo štatút obce (počet poslancov sa zvýšil na aktuálnych 10), upravili sa pracovné komisie, schválil sa plat starostu (celkovo spolu so schváleným navýšením vo výške 3051 EUR mesačne, plus možné odmeny až do výšky 50%), poslanci schválili návrh na vykonanie auditu zmlúv, záväzkov a rozhodnutí obce a prijali návrh na vypracovanie
projektu pre elektronizáciu samosprávy a požiadali starostu o zabezpečenie výberového konania na spracovateľa projektu.


Celú schôdzu si môžete pozrieť kliknutím na túto linku.

Počet zobrazení: 354

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Štefan Sládeček o December 22, 2010 na 10:30pm
O.K., aj keď sme sa trošku nerozumeli ohľadne podstaty celej záležitosti. Ale veď sa raz k tomu dopracujeme.
Komentár osoby Ferdinand Kolčák o December 22, 2010 na 10:21pm

Hm, tak to mi ušlo, máte pravdu, že to tak bolo povedané. Ale mohla sa pomýliť aj pani predsedníčka komisie - sme ľudia. Vďaka vašej pripomienke som si však uvedomil inú moju chybu - poslanec Ivan Skaloš bol jediný z kandidátov OZ, ktorý podporu SDKÚ - DS, SaS a Most - Híd nemal. Kandidoval ako nezávislý. Ospravedlňujem sa jemu aj návštevníkom.

Komentár osoby Štefan Sládeček o December 22, 2010 na 9:42pm
zdravujem pán Koľčák

 

Myslím, že sme boli spoločne na tej istej schôdzi Obecného zastupiteľstva Ch. Grob. Preto sa dosť čudujem Vašej formulácii, že "5 poslaneckých miest obsadili kandidáti Občianskeho združenia Chorvátsky Grob - Čierna Voda (nezávislí s podporou SDKU - DS, SAS, Most-Híd),".

 

Ak som bol naozaj na tej istej schôdzi a dobre som počúval, tak nechajme v platnosti to, čo povedala predsedníčka volebnej komisie, teda že starosta obce a aj spomínaných 5 poslancov kandidovalo za
SDKÚ-DS, SaS a Most-Híd. Nepadlo ani slovko o nezávislých kandidátoch,
teda asi neboli nezávislí.

Alebo že by sme boli svedkami toho, že stokrát opakovaná lož sa nakoniec raz aj tak stane pravdou?

Na Čiernej Vode by to nebolo po prvý raz.

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby