CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Keby sme boli trošku bojovejší národ, tak by možno založili aj Pravý Magálov sektor!

Aspoň tak mi to pripadá z urputnej bojovnosti skupiny mladých ľudí, z ktorých aj verejne vystupujú najmä Paulína Dvorská, Lukáš Lonek, Hana Hillová, ale najmä pani Michaela Kusá. Podotýkam, že niektorí z nich vrátane pani Kusej boli do skupiny "Obec Chorvátsky Grob" pridaní pánom Matulom 14.8. 2014. Prečo oni môžu a ja nemôžem byť aktívnym členom skupiny, to sa už ani nepýtam.

O manipulácii na vysokej úrovni, ktorou potvrdila kvality svojho učiteľa, som sa už krátko zmienil v článku "Malá škola manipulácie." Teraz by som chcel obyvateľom obce Ch. Grob prezentovať aj trošku iné informácie o tom zvyšovaní zamestnanosti, ktoré opakovane používa pani Michaela Kusá na obranu konania pána Magála.

Keď sme pred  pár rokmi riešili obdobný postup voči neoprávnenému užívaniu pozemkov a stavieb o rozlohe cca 3,5 ha, ktoré patrili trom rôznym subjektom, ale užívali ich najmä páni Magál, Čambal, ich firmy a celé to zakrývali aktivity občianskych združení, tak som mal možnosť vidieť na vlastné oči podmienky, v akých žili niektorí zamestnanci subjektov z okolia pána Magála.

V tom čase sme boli konfrontovaní aj so zamestnancami pána Magála, hovoriacim cudzou rečou, ktorí sa snažili zastrašovať zamestnancov MCST, a.s. a podľa všetkého napadli bývalého starostu Balaška na jeho vlastnom pozemku. Podotýkam, že aj vtedy išlo o pozemok okolo ihriska na Čiernej Vode, pretože už bola známa vôla obce vypovedať nájomnú zmluvu s TJ Elán.

Pred cca 2 a pol rokom sa pri riešení čiernych stavieb, ktoré tvoria v podstate celý jazdecký areál vedľa hotela Kamila, sme narazili aj na jedného z ďalších zamestnanca pána Magála, a to pána Norberta Kozmona. Bolo to v čase, keď v rámci predvolebnej kampane v rámci mimoriadnych volieb do NR SR sa začali politické strany predháňať vo zverejňovaní rôznych prípadov "zvláštneho" nakladania s verejnými prostriedkami.

Jedna z politických strán vytvorila priestor pre medializovanie "zvláštneho" čerpania fondov EÚ subjektami z prostredia pánov Magál a Čambal. Na základe tejto medializácie sa ozval ten zamestnanec Norbert Kozmon s tým, že on s tými popisovanými podvodmi nič nemá a vôbec nevedel o čo tam ide.

Toto uviedol zamestnanec Norbert Kozmon do zápisnice vyšetrovateľom na tému zamestnávanie v podaní S. Magála:

"Bojím sa o svoju bezpečnosť, pretože som jeden z hlavných svedkov vo veci podvodov p. Magála a týmto žiadam o policajnú ochranu. Celý podvod je v tom, že tým, že som podpisoval rôzne papiere a nevedel som čo podpisujem tak som sa stal konateľom nejakej firmy, ale o tej firme neviem vôbec nič, ani som v takej firme nikdy a neviem ani kde sídli a vôbec neviem čím sa táto spoločnosť vlastne zaoberá. Pracoval som bez zmluvy a za prácu som dostával iba jedlo, ubytovanie a 150,- € mesačne. Viackrát som chcel už odtiaľ odísť, avšak bál som sa o svoj život. S pánom Čambalom som sa viackrát pohádal o výplatu."

V danom čase "niekto" dokázal zariadiť to, aby prokuratúra zastavila konanie, ktoré vyšetrovateľ PZ postúpil prokuratúre na začatie trestného konania. Aktuálne sa aj tomuto prípadu získavania finančných zdrojov zo strany pána Magála budú venovať už aj medzinárodné kriminálne zložky.

Verím, že v blízkej dobe budú obyvatelia obce informovaní o konkrétnych krokoch policajných zložiek SR a aj EÚ, ktoré už konečne doriešia klamstvá a podvody pána, ktorý je ústrednou témou tohto článku.

V závere ešte tak trošku na obranu pani Michaely Kusej dodávam, že vystupuje zrejme pod vplyvom klamstiev Doc. Magála, ktorému nerobí problém tvrdiť priamo do kamery spravodajskej TV to, že nájomnú zmluvu má na ihrisko uzavretú na základe iniciatívy obce z roku 2010 kvôli výstavbe chodníka z eurofondov, hoci veľmi dobre vie, že tá nájomná zmluva obce a TJ Elán Čierna voda bola uzavretá 18.6. 2006, že na základe nej mal ihrisko revitalizovať, do čoho malo byť investovaných cca 16,5 mil. Sk.

V roku 2010, čo je rok, spomínaný pánom Magálom v čase od 0:30 v zázname rozhovoru spravodajskej TV s ním v článku "Vypratávanie obecného ihriska - video záznamy", bola nájomná zmluva nie uzavretá, ale bola po 4 rokoch jej neplnenia zo strany TJ Elán Čierna Voda vypovedaná.

Počet zobrazení: 536

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby