CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Začnem netradične slovami, ktoré som pôvodne plánoval dať na záver článku.

Pán Magál vo svojom expozé v rámci akcie vypratávanie areálu ihriska na Čiernej Vode povedal okrem iného aj to, že "im dal do užívania lokalitu súčasného ihriska Hydinársky štátny majetok za to, že sa starali o mládež".  V tejto súvislosti si dovolím uviesť iba dva nasledovné fakty:

1.

Hydinársky štátny majetok, š.p. možno niečo dal do užívania organizácii TJ Elán pred novembrom 1989. Pán Magál si zrejme stále nevšimol, že od roku 1990 prebiehal proces prevodu pozemkov vo vlastníctve štátu a že vlastníctvo niektorých pozemkov prešlo na obec.

2.

Ak sa však vôbec nejaké danie pozemkov do užívania pre TJ Elán zo strany Hydinárskeho štátneho majetku, š.p. udialo, tak sa to netýka súčasných občianskych združení, čím sa aj pre TA3 oháňal pán Magál. 

Okresný súd Bratislava III. totiž právoplatne rozhodol, že ani jedno z rôznych verzií občianskych združení TJ Elán nie je právnym nástupcom tej Telovýchovnej jednoty Elán, ktorá pôsobila vpred novembrom 1989 a ktorá v podstate k 30.6. 1990 zo zákona zanikla!!!

Práve preto som vo svojom ostatnom liste (viď tu:  MCST_OChG-2651508.PDF) uviedol aj takéto vyjadrenie:

História sa v tejto obci podľa všetkého opakuje. 

Slavomír Magál svojimi klamstvami opäť aplikovaním hesla „Rozdeľuj a panuj!“ smeruje k presadeniu svojich záujmov, veselo si využíva viaceré čierne stavby, neplatí obci zodpovedajúce dane, neplatí za nájom obecného majetku, ale Obec Ch. Grob mu to až do vzbury občanov tolerovala, resp. dokonca ho dlhú dobu časť vedenia obce a najmä časť poslancov OcZ Obce Ch. Grob podporovala! Na druhej strane tá istá Obce Ch. Grob za údajne nezaplatené dane cez exekútora naháňala spoločnosť MCST, a.s. aj napriek tomu, že MCST, a.s. a aj ja osobne sme sa snažili vyriešiť viacero projektov aj vo verejnom záujme!

Predmetným listom som zastupujúcej starostke obce Ch. Grob popisoval dôvody, ktoré viedli spoločnosť MCST, a.s. jednak k povereniu advokátskej kancelárie GHS Legal, s.r.o. aby vypracovala a aj podala na obec Ch. Grob  žiadosť o predbežné prerokovanie náhrady škody podľa § 15 a nasl. zákona č. 514/2003 Z.z. o zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone verejnej moci a o zmene niektorých zákonov (jej prvú a časť posledných dvoch strán viď tu: Ziadost_nahrada_skody_15082014.PDF), ktorá bola podaná dňa 15.8. 2014 na obec Ch. Grob.

Opakovanie histórie v úvode článku spomínam preto, že pán Magál obdobne argumentoval smetiskom a močiarom, ktoré "oni" vyčistili, upravili a udržiavali, ako to bolo v prípade jazdecko - hospodárskeho areálu, ktorý je aktuálne vo vlastníctve MCST, a.s. a bol jedným z navrhovaných umiestnení úplnej ZŠ s cca 18 triedami.

Ďalej uvediem stručný popis vývoja, ktorý je naozaj identický a je založený na tých istých klamstvách, aké pán Magál používal v danom prípade a používa ich aj v prípade sporu o užívanie ihriska! Na všetky svoje vyjadrenia mám listinné dôkazy, ktoré sú zo súdneho spisu TJ Elán proti obci Ch. Grob.Mnohé z týchto dôkazov som tu na blogu už aj popisoval a uverejňoval.

Ide o spor, ktorý začal pán Magál proti obci v roku 1996 a ktorý bol vďaka aktívnej angažovanosti súkromných firiem na strane obce víťazne pre obec právoplatne ukončený až v roku 2011!!!

Aj tento areál, resp. pozemky kedysi patrili obci Ch. Grob, ktorá sa od roku 1990 ako ich správca zo zákona a od roku 1995 už ako ich vlastník zo zákona pokúšala dohodnúť s dvojicou Magál a Čambal na platení nejakého nájomného. Nedohodli sa, tak obec vypovedala všetky zmluvy a vyzvala TJ Elán na vypratanie areálu.

Obci sa ani v roku 1992 a ani v roku 1995 nepodarilo odtiaľ TJ Elán, resp. presnejšie dvojicu Magál a Čambal vypratať, tak im obec ponúkla areál na predaj, ale páni ponuku odmietli, pretože bolo potrebné aspoň niečo zaplatiť. Preto obec pozemky, kde sa dnes uvažuje o výstavbe kompletnej základnej školy, predala v roku 1996 súkromnej firme FILAGRO, s.r.o., pričom priamo v zmluve obec uviedla, že areál neoprávnene užíva TJ Elán a že kupujúci má TJ Elán z areálu vypratať.

Vypratať neoprávnených užívateľov Magál, Čambal z neoprávnene užívaných súkromných pozemkov sa podarilo až koncom januára v roku 2009!!!

Takže 20 rokov bezodplatne využívali majetok, ktorý im nepatril a na ktorom sa celkom slušne obohatili!

Mladým obdivovateľom pána Magála bude v blízkej dobe poskytnutá aj ďalšia porcia informácií o tom, za koho sa tak vehementne zasadzujú.

Počet zobrazení: 286

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby