CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

V utorok 14.4. 2015, resp. už 15.4. 2015 som po návrate z rokovania ....uverejnil článok  "Nech mier ďalej zostáva s touto dedinou, ...".  Na základe reakcie od pána Jozefa Selepa na môj článok som doplnil vysvetlenie, prečo to tak vidím s obcou Chorvátsky Grob.  Jeden anonymný občan v Anonymke ma zase označil za človeka, ktorý trpí ťažkou schizofréniou. Tak som mu okrem vysvetlenia, že to možno zle vyhodnocuje,  sľúbil doplnenie, resp. dôkaz o tom, že som to konanie na SK OcZ obce Ch. Grob vyhodnocoval z môjho hľadiska správne.

Tu teda to doplnenie alebo prvý dôkaz je.

Keď sa v podstate takmer ukončila v pokojnej atmosfére prebiehajúca diskusia k bodu 2 programu SK OcZ Obce Ch. Grob o situácii vo vývoji realizácie projektu základnej školy s materskou školou, tak adresoval poslanec Granec a podpredseda tej komisie starostovi obce výzvu, aby predložil Uznesenie OcZ obce Ch. Grob o tom, kedy sa rozhodlo o rozšírení projektu školy aj o materskú školu a jedáleň/kuchyňu. Starosta Benčík nahnevane zareagoval, že na to ani nemá zmysel reagovať. A už potom nastala tá atmosféra, o ktorej som písal a ktorá podľa mňa panuje na rokovania OcZ obce Ch. Grob v podstate od začiatku roka. Vždy to niekto "naštartuje" a starosta sa väčšinou "chytí".

Prečo to tak vidím ?

1.

Lebo tú údajnú zmenu projektu ZŠ, ktorú mal dokladovať súčasný starosta, prijalo rokovanie OcZ obce Ch. Grob dňa 17.10. 2014 hlasmi všetkých prítomných poslancov za. Teda predchádzajúci poslanci aj hlasom pána Granca ! Môžete sa o tom presvedčiť posúdením obsahu uznesení zo 17.10. 2014.

2.

Spoločnosť MCST, a.s. ale pracovala s takým riešením ZŠ plus MŠ v prvom rade iba to, čo už predtým bolo predmetom rokovania OcZ obce Ch. Grob aj v prípade školy na ihrisku za hotelom Kamila. Aj o tomto fakte sa môžete presvedčiť na web stránke obce, a to na dvoch miestach. Jednak v Uzneseniach z rokovania dňa 25.08. 2014, resp. , a aj v Uzneseniach z rokovania dňa 25.9. 2014, ale najmä z "prezentácie zámeru výstavby základnej školy"

Ako je zrejmé z poskytnutých linkov zrejmé, OcZ obce Ch. Grob aj za účasti 5 poslancov za starú časť Ch. Grobu celý čas rokovalo o projekte ZŠ s MŠ na Čiernej Vode.

3.

Napriek tomu MCST, a.s. v záujme vytvorenia predpokladov pre získanie dotácie MŠ SR navrhovala iba odkúpenie minimálneho pozemku pod I. etapu dvanásť triednej ZŠ, čo dokumentuje Dôvodová správa, uverejnená pred rokovaním OcZ obce Ch. Grob dňa 17.10. 2014  v článku "Dôvodová správa alebo ako získať 300 000,0 EUR."   Predchádzajúci poslanci (teda aj poslanec Granec) sa rozhodli, že za výhodnú cenu 34 EUR/m2 kúpia aj pozemok pre materskú školu a že budú od MCST, a.s. požadovať vybavenie územného rozhodnutia na kompletnú ZŠ aj s MŠ.

Toľko zatiaľ.

Počet zobrazení: 300

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby