CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Nech mier ďalej zostáva s touto dedinou, ... zloba závisť, zášť, tie nech pominú, nech už pominú !!!

Parafráza úvodných slov z legendárnej pesničky, ktorú spievala Marta Kubišova po 20 rokoch opäť slobodne pred niekoľko desať tisícovým davom v Prahe na námestiach po 17.11. 1989 ma napadla už viackrát, ale intenzívne opäť po mojej účasti v prvej časti rokovania Komisie pre výstavbu, životné prostredie a verejný poriadok (SK) OcZ obce Ch. Grob.

Patril som v zasadačke na tej schôdzi SK OcZ obce Ch. Grob k najstarším a aj keď som zažil v minulosti všeličo, tak takú opakujúcu sa neúctivú, neférovú, nevraživú až nenávistnú atmosféru prejavu niektorých ľudí voči sebe v rámci skupiny obyvateľov obce, ktorým by malo záležať na niečom spoločnom, som už v podstate po ostatných rokovaniach zastupiteľstva zažívať nemal záujem. A definitívne už ani zažívať nechcem.

Neustále "prekladať" navzájom ľuďom zo zastupiteľstva a/alebo z komisií ich vzájomné útoky do znesiteľných vyjadrení a hľadať určitú mieru kompromisu sa mi už naozaj nechce, aj keď mi v tom  občas niektorí ďalší pomáhajú (najmä Ivan Krištof).

Nechce sa mi to už robiť nie preto, že by ma to nejako psychicky "zvyklalo", ale jednak ako rodič mám povinnosť vychovávať korigovaním správania svoje aj keď už dospelé deti, ale najmä som presvedčený, že väčšina tých dopredu "nabrúsených" ľudí aj z utorkového rokovania SK OcZ obce Ch. Grob má na to, aby svoje kritické a často aj konštruktívne pripomienky k inej osobe na rokovaní vyjadrila inak, jasnejšie, bez zákulisných až postranných úmyslov a najmä s určitou úctou k tomu druhému.

Strašne ma mrzí, že mi moja povaha kozorožca nedovolí vykašľať sa na rozbehnuté projekty základnej školy s materskou školou, okružnej križovatky a revitalizácie centrálnej zóny aj s výstavbou supermarketu COOP Jednota, aj keď by to pre moje zdravie bolo zrejme to najlepšie.  Ale všetko má svoje hranice, a už je to v ostatnej dobe za hranicou.

Uverejňujem to, aj keď nemám ilúzie o tom, ako to bude vnímané.

Počet zobrazení: 501

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby