CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Kde? No na rokovaní obecného zastupiteľstva dňa 17.2. 2011.

Pretože inak by sme už mali v „Anonymke“ k dispozícii vo forme výstižného glosovania aspoň nejaký dôkaz toho, že sa uskutočnila aj druhá , tzv. „diskusná“ časť rokovania zastupiteľstva, kde dostali priestor aj niektorí prítomní neposlanci a nestarostovia. Teda tí, ktorí sa dokázali presadiť cez verbálne náznaky neopodstatnenosti akýchkoľvek prerušení jednoliateho prúdu negatívnych informácií o katastrofálnom stave Chorvátskeho Grobu (najmä časti Čierna Voda),  ktorého jediným riešením je „zabezpečenie procesu vydania rozhodnutia o stavebnej uzávere v rozsahu miestnej časti Čierna Voda vymedzenou hranicou potoka Čierna Voda z podnetu obce“. Lebo veď aj tak výstavbu na Čiernej Vode zablokujú Vajnory zakázaním vjazdu  nákladných áut. Možno preto, aby mohli realizovať projekt tzv. Nemeckého údolia pre niekoľko stoviek obyvateľov, ktorí sa potom budú spoločne so súčasnými obyvateľmi Čiernej Vody, Slovenského Grobu, Pezinka ďalších priľahlých obcí kopiť pri kruhovom objazde za Vajnorami pred prejazdom cez železničnú trať (ešteže nám to tí prašiví komunisti stihli postaviť, lebo bez nich by sme sa cez železnicu a diaľnicu dostali len pomocou žrdí pre skok do výšky alebo v duchu textu jednej "obrodnej piesne "z tej doliny na tú, preložím si latu").  Ale aspoň bude priestor sa v tých zápchach spoznať so susedmi nielen z Čiernej Vody, ale aj z Vajnor.

Kvitujem naozaj veľký rozsah práce, vykonaný za posledné cca dva mesiace novozvolenými poslancami, starostom a im blízkymi občianskymi aktivistami a externými spolupracovníkmi, ktorý je vyjadrený nielen veľkým počtom bodov v programe a aj v zápisnici, ale aj konkrétnymi administratívnymi výstupmi - organizačné poriadky, rokovacie poriadky a mnohé ďalšie všeobecné pravidlá pre plnenie úloh obce a/alebo plnenie povinností pracovníkov Obecného úradu alebo jednotlivých komisií.

Je preto naozaj škoda, že pri tých málo otázkach z radov niektorých prítomných neposlancov a nestarostov neboli zo strany starostu alebo zo strany poslancov poskytnuté informácie, ktoré by okrem konkrétnych administratívnych výstupov vyjadrovali aj konkrétne a realizovateľné riešenia niektorých najpálčivejších problémov najmä v časti Čierna voda. Odpovede otázkami „Viete navrhnúť riešenie?“, „Ako to podľa Vás máme urobiť?“, prípadne reakcie, ktoré robia triedneho nepriateľa SDKÚ-DS, SaS, MOST-Híd, obyvateľov, občanom, Marťanov a obyvateľov priľahlých galaxií z každého, kto má iný názor ako aktuálne vedenie obce, nie sú určite riešením aktuálnej situácie.

Rovnako nie je riešením ani absolútne servilné komentovanie priebehu celého rokovania OcZ Chorvátsky Grob, ktoré nám predviedol pán Marián Pavel v tomto článku na www.ciernavoda.info ešte skôr, ako niektorí z nás stihli prísť domov.

Pretože ak je naozaj stav ( prevádzkyschopnosť ) infraštruktúry ( vody, kanalizácie, komunikácií, verejného osvetlenia) taký alarmujúci až katastrofálny, že to predstavuje reálne ohrozenie funkčnosti, ako to bolo popisované starostom počas celých 5 hodín rokovania OcZ Chorvátsky Grob, a to nielen v novobudovaných obytných súboroch, ale aj v už dokončených obytných zónach obce, pričom zároveň neboli prezentované žiadne opatrenia smerom k už realizovaným a užívaným súborom objektov, potom jednak naozaj nevidím možnosť priameho a okamžitého zlepšenia tohto stavu cez dlhodobý proces vydania stavebnej uzávery v takom rozsahu, v akom ho poslanci na návrh starostu a Ing. K. Takáčovej, ale najmä vyjadrujem názor „starého frontového vojaka“, že takéto náročné úlohy sa nedajú zvládnuť bez vytvorenia atmosféry čo najširšieho spoločného záujmu z množiny všetkých zainteresovaných subjektov na nejakom konsenzuálnom smerovaní riešenia problémov.

Ale možno mám napriek svojmu veku, vzdelaniu a realizovaným projektom málo skúseností a nezaregistroval som návrhy konkrétnych riešení, ktoré by mali zastaviť zhoršovanie sa už teraz katastrofálneho stavu.

Jedno som však zaregistroval so 100% istotou. Obec Chorvátsky Grob sa v podstatne väčšej miere, než to bolo doteraz, začala deliť na tých, čo sú pozitívne vnímaní súčasným vedením obce Chorvátsky Grob, prípadne majú priamy dosah na prácu poslancov a/alebo členov komisií, a na tých, ktorí tento dosah nemajú, prípadne ho z nejakého dôvodu ani nesmú mať.

Nie je to podľa mňa správna cesta k cieľu, ktorým by malo byť vyriešenie spomínaného katastrofálneho stavu v obci Chorvátsky Grob časť Čierna Voda, ale zrejme si to budú musieť obyvatelia tejto časti obce vyskúšať v praxi a zrejme budeme musieť byť spoločne konfrontovaní s mnohými skutočnosťami a poznaním mnohých podstatných informácií a/alebo procesov (vrátane priebehu toho procesu, ktorý si nechal schváliť starosta obce predložením materiálu poslancom v deň rokovania zastupiteľstva, aj keď v minimálne jednom inom prípade (ak chcete, tak pozrite tento môj príspevok alebo tento príspevok pána Marynčáka na www.ciernavoda.info), ktorých viacerými z nich budú aj moje trošku obsiahlejšie príspevky. 

Tento je prvý.

P.S. Po dopísaní tohto príspevku a pred jeho uverejnením na www.chorvatania.sk som zaregistrovalpríspevky pána Mariána Pavela na www.ciernavoda.info, ktoré potvrdzujú môj dojem, že názor občanov je v Chorvátskom Grobe momentálne nepodstatný. Čo sa dá robiť, budem komunikovať inou formou a cez iné komunikačné kanály.

Počet zobrazení: 121

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby