CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Aj takouto replikou zareagovala poslankyňa Masácová na jeden z malého množstva diskusných príspevkov spomedzi „nezvykle veľkého množstva zúčastnených obyvateľov“ (bez niekoľkých nesmelých zástupcov developerov a bez troch zatiaľ iba vlastníkov nehnuteľností, ktorým je úpornou snahou niektorých obyvateľov Ch. Grobu bránené stať sa tiež obyvateľmi Ch. Grobu).

V prvom momente som si povedal, že na túto repliku zareagujem, lebo podľa mňa nesúvisela s diskusným príspevkom dotknutého obyvateľa obce (ten totiž hovoril o chove domácich zvierat a nie o koňoch), ale potom som si v duchu povedal, že ešte nedozrel čas. Lepšie povedané nedozrel priestor a situácia, pretože všetko to, čo som na tomto rokovaní zastupiteľstva povedal predtým, bolo brané ako útok na svedomito a precízne pripraveného starostu zo strany triedneho nepriateľa Š. Sládečka, ktorému ide o nejaké nekresťanské (nehumánne) „developerske“ ciele a záujmy. Nech by som použil akékoľvek argumenty a predložil akékoľvek dôkazy.

Skôr, než tie dôkazy predložím, musím opätovne pripomenúť, že nie som osobným nepriateľom ani pani Masácovej ani pána Marynčáka a nie som ani nepriateľom koní a ani žiadnych iných zvierat a/alebo živočíchov. Vyrástol som na dedine, s koňmi som prichádzal do priameho kontaktu bežne v rámci svojich brigádnických prác na družstve, aj keď nie pri jazdeckom športe, ale skôr ako s ťažnými zvieratami. Nakoniec aj teraz sú na pozemkoch MCST, a.s. už dlhšiu dobu trénované kone. Nemám alergiu na žiadneho živého tvora a nemám strach zo žiadneho živého tvora, aj keď otvorene hovorím, že nemusím v podstate všetky druhy húseníc, aj keď sa mnohé z nich zmenia na krásne motýle.

Čo ale nemusím, sú fanatici do čohokoľvek, napr. aj do koní, keď nerešpektujú ľudí a najmä nerešpektujú zákonné práva ľudí pod pláštikom „údajne ušľachtilých cieľov“, ku ktorým patrí napr. aj starostlivosť o kone a poskytovanie vyžitia sa obyvateľom z často obce Čierna Voda.

Nie je pravdou, že kone sú na Čiernej Vode už 30 rokov, teda skôr než väčšina obyvateľov celého Chorvátskeho Grobu,  pretože kone tu boli podstatne skôr než absolútna väčšina súčasných obyvateľov Chorvátskeho Grobu. Rovnako tu boli podstatne skôr aj ošípané, hovädzí dobytok a rôzna hydina, a to či už na statkoch grófa Pálfyho, alebo potom v rámci Hydinárskeho štátneho majetku, š.p., ktorý spoločne s Miestnym národným výborom Chorvátsky Grob a ďalšími socialistickým organizáciami a/alebo inštitúciami umožnil skupine nadšencov vybudovať jazdecko-hospodársky areál.

Už som sa raz vyjadril, že november 1989 veľa vecí zmenil, a to aj v prípade jazdecko-hospodárskeho areálu na Čiernej Vode. „Ponežnorevolučný“ vývoj spoločne so „zmenou“ prístupu skupiny nadšencov ku spoločnému vlastníctvu a užívaniu jazdecko-hospodárskeho areálu, ktorý sa zmenil na snahu o výhradne súkromné vlastníctvo tohto areálu dvomi osobami (nemusím menovať), vyústil po niekoľkých rokoch aj do zmeny prístupu obce Chorvátsky Grob ku tomuto jej majetku.

Ak niekoho zaujímajú podrobnosti o tej „ponežnorevolučnej“ etape „existencie koní na Čiernej Vode“, tak si môže pozrieť sekciu „O jazdeckom areáli“na ľavej strane hlavnej obrazovky stránky www.promcen.sk, prípadne aj viacero mojich blogových príspevkov na stránke www.chorvatania.sk.

Ak niekoho zaujímajú podrobnosti o etape „existencie koní na Čiernej Vode“ od obdobia v lete 2008, kedy sa z podnetu pána Slavomíra Magála začalo obdobie konfrontácie medzi OZ Čierna Voda a MCST, a.s., resp. Štefanom Sládečkom až po obdobie do komunálnych volieb 2010, tak si môže pozrieť jednak sekciu „PROMCEN a OZ Čierna Voda“na www.promcen.sk“, alebo prípadne opäť aj viacero mojich blogových príspevkov na stránke www.chorvatania.sk.

Ak niekoho zaujímajú podrobnosti o najaktuálnejšej etape „existencie koní na Čiernej Vode“ už v tzv. novom jazdeckom areáli vedľa hotela Kamila, tak si môže pozrieť kópiu tohto Uznesenia Krajského súdu Bratislava toto Uznesenie_3Cob_455_2010_74.pdf zo dňa 21.1. 2011

Prečo som napísal tento príspevok?

Aby si konečne pani Masácová a mnohí ďalší uvedomili, že za problémami jednak chovu koní na Čiernej Vode, ale aj za väčšinou problémov s rozvojom občianskej vybavenosti v tzv. centrálnej časti Čiernej Vody, ako aj za problémami s riešením materskej škôlky, školy a aj ďalších športovísk v časti Čierna Voda nestojí, resp. nie je MCST, a.s. a/alebo nejaký Š. Sládeček, ale konanie jedného nemenovaného, ale všetkým dobre známeho pána, ktorý pre svoj osobný prospech neváhal obchádzať zákony, resp. ich neváhal rovno porušovať, pričom pre dosiahnutie takýchto svojich cieľov neváhal zneužiť kohokoľvek a v akejkoľvek verejnej funkcii, kto sa mu zneužiť dal, resp. ako hovorí mladšia generácia, „kto sa mu dal namotať“. Aktuálne je podľa všetkého už „takmer namotaná“ aj veľká časť vedenia obce, poslancov a členov komisií.

Rozdiel oproti minulosti je len v tom, že predtým to boli vo vzťahu ku konaniu nemenovaného známeho pána len moje tvrdenia (aj keď podložené obsiahlou, presnou a aj písomnými podkladmi podloženou argumentáciou - pre členov OZ Čierna Voda rozumej argumentáciou psychopata a grafomana), ale dnes sú to už viaceré rozhodnutia súdnych orgánov, ktoré sú mimo priamy dosah nemenovaného.

Na jednom z množstva pojednávaní k súdnym sporom, ktoré som si spolu s nehnuteľnosťami kúpil v podstate od obce Chorvátsky Grob, som na jedno ironické vyjadrenie sudkyne na margo mojich rozsiahlych argumentov skonštatoval, že nie je zložité sa na pár riadkoch nepravdivo vyjadriť o čomkoľvek, ale pre vyvrátenie týchto stručných neprávd a/alebo klamstiev je potrebné podstatne väčší rozsah argumentácie vtedy, ak je nevyhnutné presvedčiť o tých nepravdách a/alebo klamstvách toho, kto sa dal nimi "namotať". A to bol aj prípad aj postupu súdov v SR a v mnohých prípadoch aj postup obce Chorvátsky Grob z minulosti, ale ako som mal možnosť vidieť na okovaní zastupiteľstva dňa 17.2. 2011, tak budú aj ďalšie také prípady.

Preto budú nasledovať aj rozsiahle a zložité argumentácie psychopata a grafomana a niekto si na ne bude musieť nájsť aj čas a aj chuť. Lebo ako napísal kefalín, rozdiel medzi sliepkou a starostom je ten, že sliepka znáša vajcia a starosta musí zniesť všetko.

 

Počet zobrazení: 224

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby