CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Ing. Žiak: "Neohli ma vetry, ktoré občas zavanú na obecný úrad"

Vyskúšal som si prácu redaktora a prvý zo série krátkych rozhovorov, ktoré plánujem si môžete pozrieť nižšie. S Ing. Žiakom, zástupcom starostu sme sa rozprávali o súčasných problémoch obce, o plusoch a mínusoch projektu Triblavina (Spark City) a o vnínamí jeho práce pre obec.

Počet zobrazení: 232

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Ferdinand Kolčák o Október 28, 2010 na 2:05am
Keďže Dana Michalková požiadala o vymazanie jej profilu a nedopatrením som vymazal aj jej príspevky, prikladám jej komentár z Googla, ktorý sem vložila dňa 20. Októbra, 2010 na 11:11pm. Ak chcete mať zachované poradie, tento jej komentár by mal byť na samotnom začiatku diskusie k tomuto blogu (úplne dolu). Ostatné komentáre sa mi žiaľ nepodarilo nájsť.

Dana Michalkova
poznamka ku kvalite: chcelo by to textovy prepis, alebo odsumit nahravku, niektore odpovede mu vobec nebolo rozumiet.
poznamka k vyjadreniam: - chcem vediet, aky odbornici im radili k projektu Triblavina (ak to boli odbornici z Gruntu, vsjo jasno)
- ziakovi sa paci komplexnost riesenia, pritom realita BUDE uplne ina. Viem to, hovorila som so zastupcom Gruntu a sam mi potvrdil, ze to NEBUDE mat hlavneho koordinatora.
- ziak sa pyta, kolko %obyvatelov je fundovanych a rozumeju problematike...ja sa pytam inak: preco ty, co nerozumeju o tom rozhoduju? NIKTO z obecneho zastupitelstva o projekte nic konkretne nevedel. Iba vseobecne frazy, ze je to dobry a zaujimavy projekt. No comment!
- ziak povedal, ze za posledne 2 roky nebolo negativne stanovisko k problematike od stavebnej komisie. Myslel tu "jeho", alebo "ich" stavebnu komisiu? Na cele s cisarom? neviem preco sa necudujem, ze nebolo...
- zasmiala som sa vyjadreniu, ze nebude 45k obyvatelov, ale iba 30k!!!!
- na vyjadrenie: "mali sme na to pravo" na schvalenie projektu Triblavina, odpovedam ANO, mali pravo. A my mame pravo nesuhlasit.
- ako moze povedat, ze nieco je garantovane uznesenim? vzn-kom? Kazde nariadenie obce je menitelne dalsim nariadenim. Toto je garancia?
- z uradu hladali mladych ludi, ktori by uverejnovali info na obecnej stranke...nenasli. K tomu len jedno: aj mne volali. Odmietla som tak, ako odmietli vsetci, co nesuhlasili s Balaskom a jeho praktikami. Budem Balaskovi produkovat pozitivne body, ked on na mna mimo uradu vulgarne nadava?
- paci sa mi jeho poznamka: "niektory ludia akokeby prisli z ineho sveta" moja odpoved ANO! prisli sme z ineho sveta, civilizovaneho sveta a nechceme vela: chceme aby to tu normalne, tranparentne a slusne fungovalo v prospech celej obce a jej obcanov.
Komentár osoby Štefan Sládeček o Október 20, 2010 na 11:54pm
Nie, nebavíme sa vo všeobecnej rovine. Aspoň teda ja nie. Opäť opakujem, že som reagoval na Vašu konkrétnu vetu, ktorú považujem za natoľko nebezpečnú pre budúce rozhodovania v obci, že som považoval za potrebné na to poukázať.
A ešte považujem za zaujímavé taktiež to, že v tomto prípade sa snažíte argumentovať presne tak v prípade VZN, ako som Vám v inej diskusii argumentoval v prípade Územného plánu obce. Hm, zaujímavé.
Vás sa normálne oplatí sledovať, aby človek pôsobiaci v obci Chorvátsky Grob vedel, či to má nechať tak alebo s tým niečo urobiť alebo sa radšej niekam odpratať.
Ja s tým asi skúsim niečo urobiť, lebo to považujem za správne.
Komentár osoby Štefan Sládeček o Október 20, 2010 na 7:06pm
Vážená pani Michalková.

Keď už, tak interpretovať a nie reprodukovať, ale o to teraz nejde.
Ja som reagoval na Vaše jednoznačné vyjadrenie, že VZN pre Vás nie je nič iné, ako záväzok minulého Obecného zastupiteľstva, ktorý nové zastupiteľstvo už nemusí dodržiavať, ale môže ho len tak jednoducho zmeniť. Tak ste sa vyjadrili a ja som to už nemusel nijako "reprodukovať". Takže prosím nezahovárajte, resp. "neprepisujte" rozsiahlou citáciou časti zákona.
Iba ak by ste si to chceli po sebe ešte raz prečítať a aj takou cestou tam nájsť tú garanciu, ktorú mal na mysli pán Žiak. Pre tie ustanovenia zákona, ktoré citujete, totiž rovnako ako pre všetky ostatné zákony platí, že minca má dve strany. Ak niekto s nejakou vecou nesúhlasí a je v danej veci oprávnenou alebo aspoň dotknutou osobou, môže sa obrátiť na súd, resp. na iný oprávnený orgán a požiadať súd o zmenu rozhodnutia alebo o vyjadrenie neplatnosti predmetnej veci (v tomto prípade VZN).
Takže ak Vy budete Vašim VZN meniť VZN predchádzajúceho Obecného zastupiteľstva, tak môžete skončiť na súde rovnako, ako môže skončiť súčasné zastupiteľstvo.
Našťastie sa totiž za pravdivé nevyhodnocujú veci a/alebo rozhodnutia podľa toho, či ich prijme Vám milý človek alebo skupina ľudí, ale sa posudzujú podľa toho, či sú v súlade so zákonmi alebo nie.
Ale to je už tiež o niečom inom.
Inak majte pekný večer.
Komentár osoby Štefan Sládeček o Október 20, 2010 na 3:19pm
Komentár ku komentáru.

Vážená pani Michalková.
To myslíte vážne s tým vyjadrením, že keď Vás a aj ostatných kandidátov SDKÚ-DS a SaS zvolia do obecného zastupiteľstva, tak ste pripravení zmeniť všetky VZN, ktoré sa Vám nepáčia ?
Váš kandidát na starostu sa pri schvalovaní vypovedania zmluvy pre TJ Elán pýtal, či má obec urobenú právnu analýzu pre prípad, že to TJ Elán napadne. Lebo keď obec prehrá spor, tak potom bude musieť platiť škody.
Položili ste si takúto otázku vo Vašej kandidátskej skupine aj v prípade zastrájania sa ku zmenám VZN alebo je to len Váš názor ?

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby