CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Ako je mnohým obyvateľom známe, konalo sa dňa 22.9. 2015 od 17:00 hod. v priestoroch reštaurácii  Bizmayer rokovanie OcZ Obce Ch. Grob. Tiež je mnohým (zrejme však nie všetkým) obyvateľom známe, že rokovanie bolo predčasne ukončené v dôsledku postupného odchodu celkom 6 poslancov z 11, v dôsledku čoho pre toto konkrétne rokovanie prestalo byť OcZ obce Ch. Grob uznášania schopné.

V dôsledku neuskutočnenia Stavebnej komisie OcZ dňa 17.9. 2015 (tiež nebola uznášania schopná) som v tomto článku  Výzva ku zaradeniu bodov do programu OcZ Ch. Grob dňa 23.9. 2015.  požiadal o zaradenie troch bodov do programu rokovania OcZ dňa 22.9. 2015 (nesprávne som uviedol, že 23.9. 2015).

Podľa vyjadrenia pána Voleka zo záveru prerušeného rokovania OcZ mali byť mnou požadované body programu prerokované v bode Rôzne.  Podľa pani Michalkovej mal byť taktiež v tomto bode riešený bod o zmluve so spoločnosťou Neopublic.

Ako si môžete pozrieť v Zázname zo schôdze OcZ 22.9. 2015, presnejšie v čase od cca 10:30 min. v časti 10 predmetného záznamu, tak som vlastne svojou aktivitou v rámci diskusie k návrhu pani Michalkovej o "rekonštrukcii" komisií OcZ zabránil začatiu hlasovania o schválení návrhu pani Michálkovej a tým som vlastne zabránil aj prerokovaniu ďalších bodov, ktorých súčasťou podľa pána Voleka mali byť aj body z toho spomínaného článku Výzva ku zaradeniu bodov do programu OcZ Ch. Grob dňa 23.9. 2015.  Tak čo už. Musel som od stredy 23.4. 2015 namiesto iných vecí riešiť tie neprerokované body.

V stredu som sa zaoberal doriešeniu nákladov za zabezpečenia vypracovania PD a vykonania súvisiacich IČ pre získanie celkom troch stavebných povolení pre realizáciu I. etapy výstavby ZŠ s MŠ v časti Čierna Voda. Zároveň som začal prípravu listu s výzvou na doriešenie ďalších dvoch bodov, a to

  • pokračovanie v napĺňaní písomne dohodnutého riešenia dopravného pripojenia lokality Triblavina a teda aj veľkej časti Čiernej Vody na diaľnicu D1 cez budovanú diaľničnú križovatku na odpočívadle Triblavina.

O doriešenie týchto dvoch bodov požiadala MCST, a.s. v tomto liste MCST/OChG-3232409-ŠS , ku ktorému boli priložené aj viaceré prílohy. Časť z nich, týkajúca sa čerpacej stanice už bola uverejnená v článku  "Informácia o záujme umiestniť menšiu čerpaciu stanicu v Projekte PR.... V tomto článku dopĺňam najmä o aktualizáciu jedného projektového riešenia, ktoré popisuje pravdepo... a taktiež niekoľko obrázkov jednoduchej vizualizácie celej tejto lokality,  a to pohľadom od kliniky Wellvet, ďalej pohľadom pohľadom od rekonštruovanej sýpky v jednej alternatíve, resp. pohľadom od rekonštruovanej sýpky v ďalšej alternatíve a ešte aj pohľadom v smere od cesty zo Slovenského Grobu.   Predkladané riešenie bude samozrejme predmetom posudzovania zo strany dotknutých kompetentných orgánov, a to najmä z hľadiska riešenia dopravy v lokalite križovatky pri hoteli. 

K problematike pokračovania v napĺňaní dohody o riešení dopravy v okolí Triblavinskej cesty pri diaľnici D1 je tu na www.chorvatania.sk uvedený pomerne veľký počet článkov a je tiež popísané v spomenutom zápise z rokovania dňa 26.2. 2014.

Počet zobrazení: 481

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby