CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Ferdinand Turinič sa prihovoril voličom v predvečer volebného moratória

Chorvátsky Grob. Kandidát na starostu Ferdinand Turinič sa na dnešnom stretnutí prihovoril asi 50-tim voličom. Tí sa zišli v školskej jedálni po 17-tej hodine.

Podľa zákona sa zajtra ráno o 7 hod. začína volebné moratórium, počas ktorého je vedenie volebnej kampane zakázané. Ak mám pravdu povedať, už je aj na čase. Teraz už je všetko iba na voličoch. Prajem im šťastnú voľbu a všetkým (aj proti)kandidátom držím palce.

Nech už si totiž naši susedia zvolia v sobotu kohokoľvek, som presvedčený, že tí nezvolení budú monitorovať kroky nového zastupiteľstva a v konštruktívnych (dúfam) debatách budú navrhovať alternatívne postupy spravovania našej obce. Veď voľbami sa nič nekončí...
8-)


Počet zobrazení: 255

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Štefan Sládeček o November 25, 2010 na 12:57am
V niečom máte pravdu pán Koľčák. Áno, zákon síce hovorí o moratóriu, ale ako väčšina slovenských zákonov je z pohľadu robenia alebo nerobenia kampane absolútne nanič a kampaň sa bude robiť ďalej.

Budú ďalej aj cez moratórium visieť bilboardy, budú aktívne reklamné web stránky kandidátov a ešte teraz v noci na ne niekto zavesí aktuálne informácie, atď., atď. A všetko toto nás bude strašiť rovnako, ako bilboard so Slotom a Malíkovou na Zlatých pieskoch ešte z parlamentných volieb.

Takže nič nekončí. To len naša pseudodemokracia nám cez správanie kandidátov presviedča, že akože kampaň nerobia. Všetky letáky a aj všetky informácie na web stránkycach, v mailoch, v printových médiách a na bilboardoch zostávajú a obyvatelia - voliči nimi budú ovplyvňovaní ešte aj pri veste do volebnej miestnosti. Takže nič si nenahovárajme.

A keď už sme pri rešpektovaní zákonov, tak mi nedá nepripomenúť geniálne "ignorovanie" základného pravidla pri vedení reklamy, ktorým je neprípustnosť propagovať svoj produkt klamlivou reklamou a neobjektívnym porovnávaním konkurenčných produktov. Politická reklama je tiež reklama a teda sa na ňu vzťahujú rovnaké zákony a usmernenia.

Čo sa ale deje? "Kydá" prvý na druhého, druhý na tretieho, ... A úplne beztrestne. A ako v prípade Vášho volebného tábora špinavo manipulačne a zavádzajúceho (viď aktuálnu hlavnú stránku www.chorvatskygrobdnes.sk).

13.11. 2010 som Vám osobne povedal, že Vás je pre toho podvodníka, resp. dnes už viacerých podvodníkov škoda. Je mi jasné, že rozhodnutie kandidovať je ťažko možné zobrať späť, ak chcete naozaj niečo z titulu cieľovej funkcie urobiť.

Napriek obsahu tohto môjho príspevku Vám stále držím palce, aby ste sa dostali do Obecného zastupiteľstva, pretože verím, že sa potom dokážete úplne "odpojiť" od dotknutých podvodníkov.

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby