CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Pôvodne som chcel v stredu 29.1. 2014 napísať iba tento článok o aktuálnom vývoji v procese s riešením využívania Triblavinskej cesty verejnosťou, ktoré malo byť v závere tohto týždňa prerušené. S ohľadom na zaujímavú diskusiu v Anonymke na www.chorvatania.sk som však najskôr napísal vysvetlenie na zopár Petrových ",či" v článku "Odpovede k Marynčákovmu permanetnému zavádzaniu (najmä pre Petra)."

V druhej odrážke v záverečnej časti toho článku som avizoval, že o vydaní súhlasného stanoviska obce k návrhu MCST, a.s. na etapovité usporiadanie/legalizáciu Triblavinskej cesty budem informovať v samostatnom článku. Takže tu to je.

V tomto článku "Komu tie konflikty vyhovujú (časť Triblavinská cesta)?" som avizoval prerušenie povrchu úseku Triblavinskej cesty, nachádzajúceho sa na dvore vo vlastníctve MCST, a.s., čo malo byť vlastne naplnením stanoviska/usmernenia obce Ch. Grob, že z areálu MCST, a.s. nemôže smerom na Čiernu Vodu vychádzať žiadne vozidlo, resp. presnejšie nesmie odtiaľ nič vychádzať.

Po vydaní listu MCST, a.s, spomínaného v tom článku "Komu tie konflikty vyhovujú (časť Triblavinská cesta)?", resp. už po vydaní predchádzajúceho listu MCST, a.s. z decembra 2013 sa zastupujúca starostka obce pani Mgr. Jonášová snažila nájsť riešenie a v záujme toho si jednak vyžiadala od MCST, a.s. všetky podklady, ktoré nemala k dispozícii o návrhu MCST, a.s. a zároveň si podstatu a aj detaily o návrhu MCST, a.s. overila u dotknutých orgánov a organizácií.

Výsledkom tohto konštruktívneho postupu pani Mgr. Jonášovej je jednak tento jej list Suhlas_OU_CHG.PDF pod označením č. 161/2014-IvKe z 28.1. 2014, obsahujúci súhlas s návrhom etapovitého usporiadania cestnej siete v lokalite Triblavina/Triblavinská cesta, ale aj následná operatívna reakcia MCST, a.s. s kompromisným návrhom toho, ako sa vyhnúť diskriminačnému a protizákonnému Uzneseniu č. 144/2013 písmeno f) a zároveň aj zabezpečiť zatiaľ neobhájenú, resp. nevysvetlené zhoršenie životného prostredia obyvateľov v okolí Triblavinskej cesty, ktorú MCST, a.s. predložila zastupujúcej starostke obce Ch. Grob pod číslom MCST_OChG-2342801.PDF.

Máme teda spolu s pani Jonášovou ďalších cca 10 dní na to, aby sme vyriešili to, k čomu mal Marynčák k dispozícii komplexný prísľub MCST, a.s. na akúkoľvek súčinnosť od začiatku mája 2011 a keďže to neriešil, tak od februára 2013 mal k dispozícii aj taký východiskový návrh etapovitého usporiadania Triblavinskej cesty, ktorý mohol vyriešiť všetky podmienky NDS, a.s. a aj ostatných orgánov pre legalizáciu Triblavinskej cesty pre jej trvalé užívanie verejnosťou.

Minimálne od 25.4. 2013 sa v podstate nič na celom navrhovanom riešení MCST, a.s. zásadne nezmenilo. Zmenil sa len človek, ktorý posudzuje tie isté podklady a počúva súvisiace informácie a vysvetlenia tých istých partnerov! A v tom bol celý problém v konfliktoch okolo Triblavinskej cesty, okolo využívania areálu MCST, a.s. na Triblavine okolo výstavby základnej školy, okolo okružnej križovatky, okolo zmien a doplnkov ÚPN-O, okolo cien za vodné a stočné, okolo cyklotrás, okolo cien za školné v MŠ, okolo zavretia škôlky na Pezinskej, atď. 

Za týmto tvrdením si stojím a som pripravený si to s tým nesebakritickým a egocentrickým jedincom kedykoľvek osobne a verejne vydiskutovať! A môže ma žalovať alebo podať trestné oznámenie za ohováranie! Už teraz viem, ako sa budem brániť! A pri tom mu aj vystavím účet za tri roky života! Už môže začať šetriť!

Počet zobrazení: 531

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby