CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Spoločnosť MCST, a.s. sa od roku 2010 opakovane pokúšala najskôr vyriešiť dopravnú situáciu v lokalite na Triblavine, resp. s pripojením časti Čierna Voda smerom na Starú Seneckú cestu cez Triblavinskú cestu.V tomto smere sme okrem iného presadili a aj zorganizovali Verejné zhromaždenie obyvateľov podľa zákona o obecnom zriadení pre prerokovanie možného riešenia dopravy v tejto lokalite - pripojenie Triblavinskej cesty na diaľnicu D1 minimálne v smere na Bratislavu.

Od začiatku roka sa MCST, a.s. taktiež snažila obnoviť využívanie aspoň častí svojich nehnuteľností na Triblavine (bývalý areál hydinární), ktoré už ani predchádzajúci vlastník a ani následní vlastníci nemohol využívať na pôvodný účel najmä v dôsledku zmeny účelu využívania všetkých okolitých pozemkov, najmä zmenou účelu využitia pozemkov, určených na pôdohospodárske účely.

Postupom orgánov obce Ch. Grob (starosta, prednosta, SÚ) sa v podstate nič zo zámerov MCST, a.s. nepodarilo presadiť. Viaceré kroky orgánov obce proti právom chráneným záujmom MCST, a.s. boli vykonané v rozpore so zákonom, čo v niekoľkých prípadoch skonštatovala aj Okresná prokuratúra Bratislava III.

MCST, a.s. sa aj napriek konaniu orgánov obce v rozpore so zákonom snažila celkom viac než tri roky kompromisne riešiť celú dlhodobo nepriaznivú situáciu. Výnimkou sú dve prerušenia priechodnosti dvora vo vlastníctve MCST, a.s., ktoré boli vždy vykonané v súlade s nezmyselnými, ale platnými písomnými usmerneniami zo strany orgánov obce Ch. Grob. 

MCST, a.s. sa snažilo pristúpiť k problémom konštruktívne aj po rokovaní OcZ obce Ch. Grob dňa 5.12. 2013 na obec Ch. Grob, keď obecné zastupiteľstvo obce Ch. Grob opätovne účelovo a diskriminačne vybavilo protest prokurátora, keď opätovne jedine vlastníci areálov na Triblavine nemôžu nijako využívať Triblavinskú cestu v smere na Čiernu Vodu. Hneď po rokovaní OcZ obce Ch. Grob dňa 5.12. 2013 sa MCST, a.s. opätovne obrátila na obec Ch. Grob s návrhom na posúdenie pôvodného návrhu na legalizáciu Triblavinskej cesty, a to jednak v záujme jej súčasného verejného využívania, ale aj v záujme budúceho pripojenia Triblavinskej cesty na nadradenú cestnú sieť vrátane jej pripojenia na diaľničnú križovatku na odpočívadle Triblavina.

Výsledkom kompromisného snaženia MCST, a.s. je nasledovný list MCST_OChG-2281501.PDF, a jeho prílohy:

List MCST_OChG-2281501.PDF je jednoznačnou reakciou MCST, a.s. jednak na bezprecedentné a účelové prekrucovanie kompromisnej snahy MCST, a.s. zo strany právneho zástupcu obce v súdnom spore o určenie práva, ale taktiež na pokračovanie v diskriminačnom konaní orgánov obce Ch. Grob voči MCST, a.s. aj napriek protestom prokurátora.

V bode 3.2. predmetného listu MCST, a.s. MCST_OChG-2281501.PDF je jednoznačne popísané rozhodnutie fyzickej osoby Štefan Sládeček zobrať na seba riziko z prerušenia povrchu dvora vo vlastníctve MCST, a.s., čím bude v termíne do 31.1. 2014 vykonané úplné prerušenie priechodnosti dvora na parcele 1680/16 verejnosťou v smere na Čiernu Vodu a z Čiernej Vody.

Ak majú občania/obyvatelia Ch. Grobu akékoľvek otázky a/alebo pripomienky, tak poprosím tieto adresovať na mcst@mcst.sk.

Počet zobrazení: 570

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby