CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Vo štvrtok 16.1. 2014 od 16:30 hod. sa v zasadačke OÚ obce Ch. Grob "Verejné prerokovanie Návrhu Zmien a Doplnkov Územného plánu obce C... - budem ďalej označovať iba ZaD ÚPN-O Ch. Grob. V článku s priliehavým názvom "Straty a nálezy" v Návrhu zmien a doplnkov Územného plánu obce je možné si pozrieť, resp. vypočuť priebeh toho prerokovania a aj príspevky jednotlivých diskutérov.

Po úvodnej prezentácii návrhu ZaD ÚPN-O Ch. Grob (ktoré sú mimochodom uverejnené na web stránke obce na adrese http://www.chorvatskygrob.sk/content/navrh-zad-upno-2013) prítomnými zástupcami spoločnosti AUREX, s.r.o. (zhotoviteľ projektových podkladov) a aj jednotlivými subdodávateľmi (Ing. Heriban), resp. aj s prispením Ing. arch. Zelinu ako osoby odborne spôsobilej pre obstarávanie územno - plánovacej dokumentácie bola moderátorkou verejného prerokovania ZaD ÚPN-O Ch. Grob otvorená diskusia.

Musím skonštatovať, že z nejakého dôvodu obsahovali viaceré úvodné diskusné príspevky kritické až konfrontačné vyjadrenia niektorých prítomných voči Projektu PROMCEN (Magál, Krahulcová, Granec, .... ) a aj voči postupu obce pri spracovaní ZaD ÚPN-O Ch. Grob (Granec, Krahulcová, ...).

Ja osobne si viem predstaviť, resp. odôvodniť iba motiváciu Slavomíra Magála pre takéto vyjadrenia (moje príspevky na tomto komunitnom webe jasne dokumentujú moju pozíciu k tomuto "človeku"), ktorý ako takmer vždy bez mihnutia oka prekrucuje aj také fakty, ktoré sú verejne známe inak, ako ich prezentoval aj vo svojom príspevku (existujú jasné dôkazy, že S. Magál veľmi dlhú dobu nebol v opozícii voči bývalému starostovi (Marynčák) a využívanie ihriska na Čiernej Vode pre golfový areál je riešené bez právneho vzťahu a dlhé roky zadarmo).

O motivácii ostatných diskutérov, a to najmä poslancov za starú časť obce Ch. Grob (Krahulcová, Šefčík, Granec), si dovoľujem na tomto mieste zatiaľ vysloviť iba to, že sa na týchto "kritikov" obrátim písomne s tým, aby sme si vysvetlili dôvody, na základe ktorých si napr. aj cez útoky a prekrucovanie faktov vo vzťahu k Projektu PROMCEN neplnia svojich povinnosti poslancov vo verejnom záujme, ale opakovane presadzujú iba svoje súkromné záujmy, resp. záujmy s nimi spriaznených osôb aj alebo najmä na úkor Projektu PROMCEN, čoho dôkazom je aj priebeh verejného prerokovania ZaD ÚPN-O Ch. Grob.

V tejto  etape mojich vyjadrení dávam všetkým k dispozícii tri dôležité informácie:

  • Prvou je obsah listu 2203_2013-IvKe-1.PDF od obce Ch. Grob, ktorým boli na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám poskytnuté MCST, a.s. zásadné informácie, preukazujúce diskriminačný prístup obce Ch. Grob voči jednotlivým vlastníkom nehnuteľností. 
  • Druhou je obsah písomného stanoviska MCST, a.s. k predloženému návrhu ZaD ÚPN-O Ch. Grob MCST_OChG-2281501.PDF, v ktorom bolo prezentované zásadné stanovisko jednak k časti územia Projektu PROMCEN a aj k dvom susedným lokalitám.
  • MCST, a.s. predloží obci Ch. Grob tie písomne stanoviská, ktoré som prezentoval na verejnom prerokovaní, a zároveň po potrebnej právnej príprave podá aj podnet na prešetrenie postupu orgánov obce Ch. Grob z hľadiska zneužitia právomocí verejného činiteľa.

Počet zobrazení: 237

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby