CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Takéto spojenie slov ma napadlo dnes po tom, ako som si prečítal dve informácie.

Prvou bola informácia z príspevku na FB obce Ch. Grob, z ktorej som sa dozvedel, že sa ako stavebný pozemok predáva lokalita pri objekte Bizmajer na Čiernej Vode a že sa zrejme v tejto lokalite bude stavať bytový dom, resp. bytové domy so 4 NP . Ide o túto ponuku realitnej spoločnosti Slovenskej sporiteľne.

Druhou bola informácia z listu obce Ch. Grob 2203_2013-IvKe-1.PDF, v ktorom obec Ch. Grob reagovala na žiadosť MCST, a.s. podľa infozákona z listu MCST_OChG-2251612.PDF.

Keď som si to dal do súvislosti s obsahom a najmä významom Uznesenia Obecného zastupiteľstva obce Ch. Grob č. 156/2013 z 5.12...., tak som bol nútený skonštatovať, že teda nič sa nedá robiť, sú v Ch. Grobe rovní a rovnejší. 

Niekto ROVNÝ musí na zmenu územného plánu obce pre svoju lokalitu podať niekoľko žiadostí, nechať spracovať podrobnú Urbanistickú štúdiu (pre istotu až tri verzie), musí k týmto projektovým podkladom získať vyjadrenia od cca 30 orgánov a organizácií ku trom etapám spracovania dokumentácie vykonanie zmien a doplnkov ÚPN, musí splniť ďalšie podmienky obce (zachovať starú sýpku, pripraviť zberný dvor, vyčleniť pozemky pre centrálnu zónu, okružnú križovatku a pre školu, ...), čo môže predstavovať náklady až do výšky 500 000,0 EUR. A aj tak mu to nemusí stačiť na to, aby ZaD ÚPN pre tú svoju lokalitu získal.

Niekto ROVNEJŠÍ na zmenu územného plánu obce pre svoju lokalitu nepotrebuje ani splniť žiadne podmienky a ani vynaložiť ani cent nákladov, resp. dokonca nemusí o vykonanie takejto zmeny územného plánu nemusí podať žiadny podnet (žiadosť). A aj tak mu to bude stačiť na to, aby ZaD ÚPN pre tú svoju lokalitu získal.

Záverečné konštatovania budú možno pre niekoho absurdné, ale nedá mi ich nenapísať.

  • ROVNÉMU nemusí postačovať ani to, že svoje zámery prispôsobuje verejnému záujmu. Naopak ROVNEJŠIEMU stačí rešpektovať nejaký "iný", než verejný záujem. Nejaká škola a iné bezvýznamnosti nie sú vôbec dôležité.
  • Ak je Slovensko ešte alebo ak je vôbec právnym štátom, potom budú ROVNÝ a ROVNEJŠÍ na tom rovnako aspoň pred súdnymi orgánmi.

K tomu, kto je ROVNÝ a kto ROVNEJŠÍ snáď nie je potrebné nič upresňovať.

Počet zobrazení: 343

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby