CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Návštevník-čka s menom Yvett v Anonymke uviedla:

Yvett Sobota, 12. marec 2011 20:52
Pán Kolčák prestaňte atakovať starostu nezmyselnými útokmi. Celý tento váš web iba útočí na starostu a je absolútne nedemokratický! To množstvo útokov už presahuje medze demokracie!!! Prečo nenapíšete aj niečo pozitívne? Nechajte ho pracovať pre nás všetkých a neotravujte ho! Demokracia a nezávislosť vyzera inakšie!!!

 

Keďže som mal v sobotu voľný večer, trochu som sa nad tým zamyslel:

Yvett, predaj Pragy ma naozaj netrápi. Predstav si však, že by sa namiesto Pragy predávalo 5ha obecných pozemkov. Očakávaš, že pri predaji 5ha pozemkov bude obec postupovať transparentnejšie? Neviem. Dúfajme, že áno. Ide o princíp. Tá Praga je aj moja, tak ako aj tých 5ha obecných pozemkov. Mne nie je jedno, za koľko to predajú a akým spôsobom. Nevidím dôvod na rozdielny postup pri predaji Pragy a 5-tich hektárov zeme. Podľa mňa poukázanie na nedostatky nie je útok.

 

O demokracii a nezávislosti.

Poznám v obci server, na ktorom vymazali príspevok, lebo jeho autor bol otravný a ďalší príspevok vymazali, lebo jeho autor patril k inej "politickej" skupine. A tiež poznám server, na ktorom sa príspevok ani nezobrazí, ak nebude vyhovovať administrátorovi. Ani v jednom z týchto príkladov nešlo o príspevky, ktoré by boli v rozpore so zákonom, alebo dobrými mravmi. Oba servery sú pri tom legitímne a ja na ne pravidelne chodím. Zároveň treba ale priznať, že oba sú závislé. Inak povedané - cenzurované. Je to ich slobodné rozhodnutie a ja nijako nekritizujem fakt, že idú touto cestou - dokonca aj chápem dôvody.

 
Chorvatania.sk sú nezávislý server, na ktorom ti tvoj príspevok nikto nezmaže. Tu nie je politická, názorová, skupinová či iná cenzúra okrem cenzúry vulgarizmov, porušovania zákonov a dobrých mravov. Ak tu nie sú články, ktoré drukujú starostovi, tak to nie je preto, že ich niekto vymazáva. 

 
Snažím sa o neosobné komentovanie diania v obci. Neosočujem a nepoužívam invektívy. Poukazujem na veci, ktoré mi ako obyvateľovi na práci vedenia obce vadia, alebo chýbajú. Mojim cieľom je, aby si ich vedenie obce uvedomilo. Veď možno ich ani nenapadlo, že zverejnili nepodpísanú zápisnicu, neuviedli cenu, za ktorú predali obecný majetok, alebo že nevytvorili komisiu pre ochranu verejného záujmu. Nevnímam to ako smrteľný hriech. 


Ja nekričím: "Odvolajme starostu, lebo neuviedol cenu, za ktorú predal Pragu". Ja hovorím: "Páni, pri predaji Pragy ste urobili tieto chyby a prosím, aby ste ich pri najbližšom predaji obecného majetku neopakovali". 


Poznanie problému je viac ako polovica jeho riešenia. Ja si myslím, že vedeniu obce svojimi príspevkami pomáham. Verím, že sa nestanem úhlavným nepriateľom len preto, že otvorene a pod vlastným menom píšem slušným spôsobom svoj názor. 

 
Myslím si, že spomedzi kandidátov na starostu sme si vybrali toho najkompetentnejšieho. Nespochybňujem jeho odbornosť, pracovné nasadenie ani schopnosť dostať obec do lepšieho (technického a finančného) stavu. Nateraz mu môžem vyčítať iba jeho komunikačné metódy a dôslednejšie poznanie zákonného rámca riadenia obce.


Obe oblasti sú riešiteľné. Na hodnotenie starostovej práce (mnou) som si dal rok. To ale neznamená, že nebudem upozorňovať na chyby a nedostatky, ktoré sa počas tohoto obdobia vyskytnú. Napriek starostovmu opačnému názoru som presvedčený, že tým pomáham obci aj jemu.


A ty čitateľ tohoto textu, ty to ako vidíš?

Počet zobrazení: 97

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Štefan Sládeček o Marec 13, 2011 na 1:12am
Ja ako čitateľ toho textu pridávam v tomto neskorom nočnom čase minimálne dva ďalšie nedostatky, a to veľmi zlý výber "poradcov" a tiež presvedčenie, že vlastník nehnuteľností nemusí mať rovnaký pohľad na verejný, teda obecný záujem, ako má starosta.

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby