CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Chorvátsky Grob - Komunálne voľby 2010. Poznáme víťazov. Poznáme porazených. Ja patrím k tým druhým. Nie som z toho nadšený, ale keď som do volieb išiel, rátal som aj s touto alternatívou. Vychádzam z nich poučený. Bola to životná skúsenosť, ktorú som chcel zažiť a ktorú neľutujem. Urobil by som to znova a rovnako.

Ďakujem všetkým susedom, ktorí mi dali svoj hlas. Cením si ich dôveru a pocit zdieľania spoločných hodnôt. Verím, že tieto hodnoty nás budú spájať aj naďalej.

Ďakujem mojim kolegom zo Združenia Nádej za pomoc, bez ktorej by som sa volieb nemohol zúčastniť.

Čo bude ďalej?

O mne

Ako som už niekde na tomto webe napísal, voľbami sa nič neskončilo. Skôr naopak. Pre mňa je to začiatok nového obdobia. Na jednej strane budem monitorovať činnosť obecného zastupiteľstva z pohľadu mnou proklamovaných princípov - transparentnosti a zapojenia občanov do riadenia obce. Na druhej strane rád prispejem rukou k dielu.

O obci
Ako som už niekde na tomto webe napísal, žiadne volebné zoskupenie sa nedostalo do obecného parlamentu kompletné. Výsledky naznačujú, že to bude v najbližších 4 rokoch hlavne o schopnosti hľadať a nachádzať schodné riešenia.

O nás
Táto on-line komunita bude fungovať, pokiaľ ju budeme používať. Spomeňme si, že vznikla, aby pod heslom "viac plurality = viac objektivity", dala priestor každému, kto sa nebojí pod svojim názorom napísať aj svoje meno.

Som presvedčený, že nie som v tejto obci jediný...
8-)

Počet zobrazení: 212

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Štefan Sládeček o December 17, 2010 na 4:33pm

Aj keď nerozumiem priamo súvislosti Vašej oneskorenej reakcie na môj príspevok z 30.11. 2010, tak si dovolím poznamenať, že to zrejme nebude iba o tom, či budete mať možnosť niečo nahrávať, ale to bude aj o tom, kto a v akom rozsahu dostane vôbec priestor na vyjadrenie.

 

Ale veď sa necháme prekvapiť.

 

Komentár osoby Ferdinand Kolčák o December 17, 2010 na 4:19pm

Som presvedčený, že nahrávanie obecných zastupiteľstiev je dôležité nielen pre zabezpečenie transparentného riadenia obce, ale ako sa ukázalo na posledných schôdzach odchádzajúceho zastupiteľstva je to nevyhnutnosť. Video (alebo audio) nahrávka zabráni hádkam a obvineniam medzi poslancami, kto a čo kedy povedal... lebo nie všetko sa podarí zachytiť do zápisnice.

Uvidíme ako sa k nahrávaniu schôdzí OZ postaví nové vedenie a podľa toho budem konať.

Komentár osoby Štefan Sládeček o November 30, 2010 na 10:15pm
Dobrý večer pán Koľčák

Prepáčte, že Vás otravujem takto neskoro večer, ale pri monitorovaní večerných správ som si na vás spomenul počas príspevku o takmer druhej defenestrácii v Prahe, kde sa demonštrovalo na rokovaní magistrátu.
Napadla ma otázka, či budete chcieť a či budete môcť nahrávať rokovania obecného zastupiteľstva. Nemusíte mi odpovedať, aj keď ma Váš názor celkom zaujíma.
Komentár osoby Ján Svoboda o November 28, 2010 na 8:55pm
Dôležité a podstatné je, že ľudia si vybrali inú cestu. Zastupiteľstvo je teraz z 90 % tvorené novými tvárami, 2 skupín, ktoré si programovo nie sú extrémne vzdialené. Nie je dôležité, že na ČV zvíťazilo OZ a v Grobe Nádej, ale to že občania vo voľbách poukázali, že si žiadajú zmenu vo vedení obce. Touto cestou úprimne gratulujem zvoleným kolegomz Nádeje, zvoleným kandidátom OZ ako i novému starostovi P. Marynčákovi. Obe združenia v novom zastupiteľstve čaká neľahká úloha - nesklamať prejavenú dôveru od obyvateľov oboch častí obce.

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby