CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Avizovanie žiadosti o predloženie interpelácií na OcZ Ch. Grob

Tento príspevok je dôsledkom uplatňovania Zákona o obecnom zriadení v podmienkach Ch. Grobu alebo presnejšie o uplatňovaní "demokracia v praxi" v obci Ch. Grob.

Tento príspevok som sa rozhodol som uverejniť pred rokovaním Obecného zastupiteľstva obce Ch. Grob (OcZ Ch. Grob), ktoré sa bude konať 9.5. 2013. Obsahuje iba krátky text z iného príspevku z môjho príspevku zo 6.3. 2013 a následne informáciu o avizovanej o predloženie interpelácií na rokovaní OcZ Chr. Grob dňa 9.5. 2013. V tom príspevku zo 6.3. 2013 mohli v rámci "ťahaníc" okolo problematiky Triblavinskej cesty zaniknúť dôležité konštatovania, týkajúce sa práve blížiaceho sa rokovania OcZ Ch. Grob.

V utorok 5.3. 2013 dostala spoločnosť MCST, a.s. emailom od prednostu OÚ Chorvátsky Grob Petra Matulu takúto odpoveď obce na svoj list č. MCST/OChG-1480802-ŠS Odpoved_obce_na_MCST_1480802.pdf , o ktorom som už informoval v článkoch „Riešenie Triblavinskej cesty – časť prvá“ a „Riešenie Triblavinskej cesty – časť druhá“.

Na doručenú odpoveď prednostu Matulu zareagovala MCST, a.s. veľmi operatívne už 6.3. 2013 v tomto liste MCST_OUCH_1520603.PDF. Okrem obsahu odpovede pána prednostu je dôvodom operatívnej reakcie MCST, a.s. taktiež to, že sme sa v podstate vo veľmi blízkom čase po prijatí dotknutej odpovede dozvedeli z verejnej vyhlášky na web stránke obce Chorvátsky Grob „Verejná vyhláška - Oznámenie o začatí stavebného konania - Diaľnica D1 Bratislava - Trnava, križovatka Triblavina“.

Keďže ako vyplýva z analýzy Rokovacieho poriadku OcZ Ch. Grob (RP OcZ Ch. Grob), môže podľa § 22 a aj podľa § 23 siedmej časti RP OcZ Ch. Grob a taktiež podľa § 30 odsek (3) desiatej časti RP OcZ Ch. Grob interpeláciu podať iba poslanec OcZ Ch. Grob, bude spoločnosť MCST, a.s. opätovne žiadať poslancov OcZ Ch. Grob, aby si splnili svoju povinnosť voči svojmu mandátu, voči obci Ch. Grob a samozrejme aj voči spoločnosti MCST, a.s. a aby teda prezentovali na rokovaní OcZ Ch. Grob dňa 9.5. 2013 tie interpelácie, o ktoré ich požiada MCST, a.s. jedinou, "demokraticky" pre obec Ch. Grob stanovenou formou podľa RP OcZ Ch. Grob.

O konkrétnych žiadostiach na poslancov OcZ Ch. Grob o prezentovanie interpelácií na rokovaní OcZ Ch. Grob dňa 9.5. 2013 bude spoločnosť MCST, a.s. informovať aj verejnosť prostredníctvom tohoto komunitného servera.

Počet zobrazení: 188

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby