CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Pokračovaniu v procese zámeny pozemkov s SPF bráni iba úzke vedenie obce.

Od určitej doby je so železnou pravidelnosťou otváraná otázka ceny, koľko bude obec Ch. Grob stáť pozemok, resp. pozemky pre areál ZŠ s MŠ, ktorý má obec na základe Uznesenia OcZ obce Ch. Grob č. 150/2014 v prenájme až do doby, kým budú dotknuté pozemky zamenené so Slovenským pozemkovým fondom (SPF).  Deje sa to niekedy od záveru leta 2015, kedy začal starosta obce Ch. Grob pri používaní rôzneho druhu argumentov spochybňovať možnosť takejto zámeny.

Keď som uverejnil článok "Skutkový stav s prevodom práv a povinností stavebníka ku ZŠ s MŠ v... ku obdobnému spochybňovaniu, tak namiesto vyjadrení sa k téme diskusného vlákna o tom, ako úzke vedenie obce účelovo a dlhodobo bránilo prevzatiu práv a povinností stavebníka ZŠ s MŠ v lokalite PROMCEN od MCST, a.s., boli opakovane kladené otázky k cene pozemkov pre ZŠ s MŠ v lokalite PROMCEN o výmere myslím 11 162 m2, ktoré má obec do vykonania zámeny s SPF v prenájme.

V reakciách som uviedol, že pripravím samostatný článok, potvrdzujúci moje vyjadrenie o reálnej možnosti dopracovať sa ku zámene pozemkov s SPF na základe doteraz samotnou obcou vykonaných krokov (vďaka pani Jonášová). Výsledkom týchto krokov je stanovisko Generálnej riaditeľky SPF pani Gabriely Matečnej (dnes Ministerky pôdohospodárstva SR), ktoré vytvára základný predpoklad aj pre prijatie rozhodnutia OcZ obce Ch. Grob zo 17.10. 2014 v Uznesení č. 150/2014.

Tu nájdete znenie Uznesenia č. 150/2014 zo 17.10. 2014 tu je znenie stanoviska SPF č. SPFZ/2014/054030 ku žiadosti, resp. žiadostiam obce Ch. Grob, najmä však žiadosti č. 752/2014/5907/LM zo 16.6. 2014

Komu tieto doteraz uvedené informácie nestačia pre ozrejmenie si príčin aktuálneho stavu zámeny pozemkov pre ZŠ s MŠ s SPF, tak nech si prečíta zvyšnú časť tohto článku alebo nech pošle žiadosť s konkrétnymi otázkami na emailovú adresu mcst@mcst.sk.

No a koho aj naďalej trápi odpoveď na starostom obce účelovo vykonštruovaný problém, resp. otázku o cene pozemku, resp. pozemkov, prenajatých pre areál ZŠ s MŠ spoločnosťou MCST, a.s. (hoci tie pozemky nie je potrebné kupovať, pretože majiteľ dotknutých pozemkov od prijatia Uznesenia OcZ č. 150/2014 nikdy ani len nenaznačil, že požaduje od obce aby tie pozemky kúpila), tak nech si radšej položí otázku, prečo obec Ch. Grob rozhodla hlasmi všetkých poslancov na zasadnutí OcZ dňa 17.10. 2014 o návrhu MCST, a.s., získala tým dotáciu 280 000 EUR, resp. následne aj ďalšie dotácie od orgánom a/alebo organizácií na strane štátu, čím zároveň zaviazala seba a aj MCST, a.s. ako majiteľa dotknutých pozemkov dodržiavať záväzok z príslušného Uznesenia OcZ.  Obec síce svoje záväzky nedodržiava, ale MCST, a.s. ako majiteľ pozemkov áno.

Problém s prekážkami vo výstavbe ZŠ s MŠ v lokalite PROMCEN nebol, nie je a  ani nebude na strane MCST, a.s. a/alebo nejakých údajných vád pozemkov! Je len a len na strane úzkeho vedenia obce Ch. Grob. Ak nájde niekto čo i len jeden dôkaz, že to nie je tak, ako tvrdím, verejne sa dotyčnému ospravedlním a refundujem mu stratený čas na hľadanie takého dôkazu.
Ešte krátko k tomu, čo som verejne vyjadril na zasadnutí OcZ obce Ch. Grob ohľadne nevyhnutnosti zmeny prístupu zo strany MCST, a.s. ku zakrývaniu skutočných príčin aktuálnej situácie v oblasti školských a predškolských zariadení úzkym vedením obce Ch. Grob.

1.

Dňa 5.4. 2016 adresovala MCST, a.s. obci Ch. Grob v liste č. MCST/OChG-3550504-ŠS toto stanovisko ku vybaveniu žiados....

Predmetné stanovisko obsahovalo aj prílohy, a to č.1. Kópia Rozhodnutia č. 11/2016-info/RV, resp. č.2. Text smernice 2003/98/ES Európskeho parlamentu a Rady zo 17. n...

2.

S ohľadom na spôsob vybavenia, resp. skôr účelového ne-vybavenia žiadosti pripravovala MCST, a.s. po 30 dňoch od doručenia listu podľa bodu 1. do podateľne OÚ obce Ch. Grob list č. MCST/OChG-3590505-ŠS so stanoviskom k tomu, ako zareagovali adresáti listu MCST, a.s. č. MCST/OChG-3550504-ŠS na dôležité informácie o obštrukčnom konaní úzkeho vedenia obce Ch. Grob vo verejných záležitostiach.

Predmetný list obsahoval nasledovné prílohy, dokazujúce účelové bránenie zo strany úzkeho vedenia obce Ch. Grob akémukoľvek progresu vo veci čohokoľvek, čo by mohlo dokázať nepravdivosť argumentácie starostu obce a/alebo aj niektorých ďalších osôb o údajoch v legendárnej tabuľke Ing. Bellu :

Č.1. Kópia listu BVS, a.s. č. 8601/4020/2016/Me zo 14.3. 2016.

Č.2. Kópia stanoviska SPF z októbra 2014 ku zámene pozemkov

Č.3. Kópia listu Obce Ch. Grob na SPF - Regionálny odbor Bratislava...

Č.4. Kópia vyjadrenia SPF - Regionálny odbor Bratislava na list s o...

Na zasadnutí OcZ obce Ch. Grob dňa 10.5. 2016 som svoje vyjadrenia z listu č. MCST/OChG-3590505-ŠS zopakoval s tým, že som zároveň poukázal na dôležité informácie o konaní úzkeho vedenia obce Ch. Grob vo verejných záležitostiach.

To je pre túto informačnú etapu všetko. Viac až na verejnom zhromaždení obyvateľov obce Ch. Grob alebo na mimoriadnom rokovaní OcZ obce Ch. Grob,

Počet zobrazení: 274

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby