CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

V piatok 11.4. 2014 bolo na úradnej tabuli obce Chorvátsky Grob uverejnené Rozhodnutie Okresného úradu Senec, Odbor starostlivosti o životné prostredie, vydané dňa 14.3.2014 pod číslom OU-SC-OSZP/2014/002547-Gu (2014/206).

Podľa obsahu predmetného Rozhodnutia bude strategický dokument „Územný plán obce Chorvátsky Grob – Zmeny a doplnky 2013“ posudzovaný podľa zákona č. 24/2006 Z.z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie.

Z uvedeného Rozhodnutia a aj z podmienok niektorých dotknutých orgánov a/alebo organizácií, citovaných v texte predmetného Rozhodnutia vplýva podľa odborníkov na územné plánovanie viacero podstatných skutočností:

1.

S ohľadom na potrebu vypracovania EIA pre pomerne veľké a rôznorodé územie celej obce Chorvátsky Grob (to bol prvý geniálny nápad pána urbanistu Marynčáka) sa príprava podkladov pre ukončenie obstarania ZaD ÚPN-O Ch. Grob posúva o minimálne 6 mesiacov, ale pravdepodobnejšie až o jeden, resp. skôr až o dva roky.

2.

Je viac než pravdepodobné, že v tomto funkčnom období sa Obecné zastupiteľstvo obce Chorvátsky Grob už nebude problematikou schvaľovania veľkých ZaD ÚPN–O Ch. Grob vôbec zaoberať.

3.

Všetky doteraz vykonané kroky orgánov obce Chorvátsky Grob potvrdzujú správnosť a aj opodstatnenosť opakovane podávanej žiadosti MCST, a.s. o dokončenie procedúry ZaD ÚPN pre lokalitu PROMCEN, ktorá je v procese podľa ustanovení Stavebného zákona už od decembra 2007 a pre jej dokončenie vo forme obstarania tzv. malých ZaD ÚPN Projektu PROMCEN sú splnené všetky podmienky už od júna 2012.

A teraz ešte pre všetkých a v jednoduchej interpretácii:

A.

Po šiestych rokoch snáh MCST, a.s. o zmenu poľnohospodárskeho areálu v centrálnej zóne časti Čierna Voda na menšie obchodno-obytné centrum mestského vidieckeho typu, ktoré sú v posledných troch rokoch spojené aj so snahou niektorých zástupcov obce o presadenie možnosti výstavby materskej a aj základnej školy, budú tieto snahy zastavené a v centrálnej zóne časti Čierna Voda zostane priestor pre podnikateľské aktivity rôzneho druhu (to je druhý dôsledok geniálneho nápadu pána urbanistu Marynčáka).

B.

Výnimkou oproti bodu B. bude výstavba supermarketu PJ TEMPO spoločnosti COOP Jednota, ktorý sa zrejme v blízkej dobe začne stavať pri vyústení Triblavinskej ulice Vajnorskú ulicu.

C.

Namiesto pokoja, ktorý by mohla mať obec Ch. Grob a jej obyvatelia od mojej osoby a firmy MCST, a.s. sa budeme nejakú dobu vzájomne naťahovať o náhradu škody vo výške niekoľko stovák tisíc EUR.

D.

Ako sa k tomu postavia majitelia napr. urbárskych pozemkov, ktorí sa zrejme dlhú dobu nijako a nikam neposunú s využitím svojich pozemkov, bude naozaj zaujímavé pozorovať.

Načo bola dobrá takáto forma stavebnej uzávery vážený pán urbanista Marynčák?

Počet zobrazení: 337

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby