CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Na najbližšom zasadnutí obecného zastupiteľstva je pripravený návrh na premenovanie Čiernej vody na NOVÁ VODA. Pripájam dôvodovú správu tak, ako mi ju dnes preposlal pán prednosta.

OcZ, 19.09.2013, Návrh obce na oficiálne ustanovenie miestnej časti obce a jej názov

Dôvodová správa
V súvislosti s pripravovaným Územným plánom obce Chorvátsky Grob vzniká potreba oficiálneho ustanovenia časti obce Chorvátsky Grob – Čierna Voda tak, aby mohla byť oficiálne zaznamenaná aj v novom územnom pláne. S významným nárastom počtu obyvateľov ako aj samotným rozrastaním zastavaného územia obce vzniká oprávnená a logická požiadavka, aby bola doterajšia časťČierna Voda ustanovená ako oficiálna miestna
časť, čo by významne pomohlo aj pri rôznych úradných postupoch, konaniach a pod.


Predkladateľ zároveň navrhuje, aby bol navrhnutý aj nový názov pre túto novú miestnu časť obce. Navrhuje sa názov Nová Voda. Dôvodov pre zmenu je viacero:
1. Obec s názvom Čierna Voda už na Slovensku existuje (okr. Galanta) a dosť často sa tieto lokality medzi obyvateľmi SR zamieňajú
2. Lokalita Čierna Voda má negatívne konotácie a nie príliš dobré meno v tomto regióne
3. Potreba zapracovania novej miestnej časti obce v novom pripravovanom územnom pláne aj s novým názvom


V prípade ak obecné zastupiteľstvo vyššie uvedené schváli, obec následne v súlade so zákonom 369/1990 o obecnom zriadení požiada Ministerstvo vnútra SR o určenie názvu časti obce.

Počet zobrazení: 449

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby