CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Dnes večer zatiaľ bez uverejnenia kompletnej reakcie MCST, a.s. ako aktuálneho stavebníka ZŠ a MŠ na Čiernej Vode uverejňujem informáciu o stave získavania vyjadrení od dotknutých orgánov a organizácií.

V podstate sa vcelku úspešne vyrovnávame s otázkami, pripomienkami alebo požiadavkami všetkých oslovených, ale určité problémy máme s tými vyjadreniami, ktorých kompetencie vedú ku kompetenciám obce. Zrejme (aspoň dúfam) to nie je spôsobené postojom obce ku svojej budúcej vlastnej potrebnej stavbe školy, ale je to dôsledok neriešenia množstva menších a aj väčších problémov v ostatných 4 rokoch.

Niektoré z nedorozumení sme si už vysvetlili a snáď tomu budú zodpovedať aj vyjadrenia orgánov obce.

Aktuálne nás však čaká iniciovanie rokovaní s Agilita Plus, s.r.o. a s obcou Ch. Grob ku Stanovisku Agilita Plus, s.r.o. k pripojeniu I. etapy ZŠ na verejnú..., kvôli ktorému by zrejme Stavebný úrad (SÚ) obce Ch. Grob po správnosti alebo nevydal územné rozhodnutie pre ZŠ a MŠ s realizáciou I. etapy ZŠ alebo by išiel SÚ Ch. Grob do rizika, že vydané ÚR pre ZŠ a MŠ niekto napadne.

Keď som začiatkom októbra 2014 po nemalom počte stretnutí a po úmernom počte hodín stráveného času nad rôznymi verziami predkladaných návrhov a argumentácie o ich výhodnosti predkladal návrh toho riešenia, ktoré sa aktuálne aj s prispením časti zástupcov obce Ch. Grob snažíme realizovať, tak som okrem iného bral do úvahy aj skutočnosť, že na obdobný, resp. skôr rovnaký projekt na ihrisku za hotelom Kamila boli v podstate vydané súhlasné stanoviská a to aj vrátane tohto Súhlasného stanoviska spoločnosti Agilita Plus, s.r.o.k umiestneniu..., ako riešime teraz na pozemkoch vedľa Vajnorskej ulice.

Teraz je to však inak, hoci určité odlišnosti projektu, resp. jeho podstatne komplexnejšie rozpracovanie a umiestnenie do trošku iného územia môžu predstavovať nejaké odlišnosti. Podľa mňa však nie sú tieto rozdiely také veľké, aby bolo vydané v podstate odporučenie nepripojiť za súčasnej situácie objekt ZŠ a MŠ na verejný vodovod a kanalizáciu.

Pokračovanie pri hľadaní riešenia prekážok na ceste ku škole na Čiernej Vode snáď cez osobné prerokovanie stanovísk prinesie pozitívne riešenie a všetko sa vysvetlí ako nedorozumenie v dôsledku krátkeho času pre spracovanie potrebných podkladov pre dodržanie termínu výstavby I. etapy ZŠ na Čiernej Vode.

Počet zobrazení: 631

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Štefan Sládeček o Január 23, 2015 na 11:31am

Súhlasím axer, ale vo vzťahu k riešeniu problémov kanalizácie to bola práve obec a jej zmluvný partner, ktosi podľa OÚ Senec neplnil zákonné povinnosti (písal tu na blogu o tom pán Kolčák).

Ideme za Agilita Plus, s.r.o. so stanoviskom a otázkami, takže to dúfam vyriešime aj v tej časti odkanalizovanie Vajnorskej a Pezinskej s prepojením po Triblavinskej.

Komentár osoby axer o Január 23, 2015 na 10:55am

V tom vyjadreni Agility ale su aj dolezite a zrejme relevantne argumenty. Napriklad zatazenie precerpavacky na kruhaci na Ceresnovej. V pripade navalovych dazdov alebo dlhotrvajucich dazdov ma tato oblast velke problemy - precerpavacka nestiha (ani nie kvoli cerpadlam, ale preto, ze je tam uzka nizkoprietokova rura!) a bytovky na Ceresnovej maju vtedy suteren pod vodou, pretoze im tam vyraza voda z kanalizacie. Ano, jeden z primarnych dovodov je, ze sa do splaskovej kanalizacie z dakade (podla mna zo vsade - lebo kanalizacia je derava jak sito, plus cierne napojenia dazdovej vody) dostava dazdova ci povrchova voda. Kym sa na tomto nic mezmeni, tak k tomuto pridat splasky z nejakej novej zony, problemy este viac zhorsi.

Komentár osoby Martin Michalík o Január 23, 2015 na 1:47am

Komentar ku stanoviskam Agility spomenutych v clanku

Osobne by som vsak vyjadrenie Agility v suvislosti s vydanim UR na skolu nevidel az tak cisto cierne, lebo vo vyjadreni Agility sa sice nehovori o suhlasnom , ale ani zamietavom stanovisku.
S napojenim vodovodu suhlasia t.j. deklaruju kladne stanovisko a so splaskami v pripade "docasnej zupmy" hovoria " neodporucame " v preklade to znamena - nie je to bohvie ake riesenie /čo je ale vyznamovo iné ako slovo zamietame/. Aj ked nemam rad pravnicke klucky so slovickami, niekedy mozno pomozu aspon urychlit vydanie rozhodnuti, aj ked samotny problem nevyriesia.

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby