CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Člen nefungujúcej obecnej komisie pre styk s verejnosťou Marián Pavel sa pokúša zvaliť vinu za podozrivé nezrovnalosti v činnosti Občianskeho združenia a za svoje lajdáctvo a babráctvo v práci pre obec na kandidátov združenia Nádej. Menuje „podnikateľa Magála“, urbárnikov, Jána Svobodu, Jarku Soboličovú aj Annu Krahulcovú.

Tí sa uchádzajú o hlasy občanov v nastávajúcich voľbách nielen LEPŠÍM PROGRAMOM, ale najmä tým, že na rozdiel od Pavla a jeho ukričaných nováčikov UŽ pre obec NIEČO konkrétne UROBILI. Fungujúce zdravotné stredisko, lekáreň, tenisové kurty s halou, upravená čistá jazdecká škola, pekný golfový areál, možnosť využívať priestory na bohoslužby, ale aj vynikajúca donášková pizzeria spoľahlivo slúžia občanom a zlepšujú kvalitu ich života. A od prvého novembra pribudne pošta, chystá sa aj príchod detskej lekárky.

A čo Pavel? Pavel a ani jeden z jeho „kandidátov“ neurobili pre spoluobčanov nič podobné. Tancujú, vykrikujú, ale výsledok nijaký. Nepodarilo sa im zozbierať ani dostatok podpisov od vlastných susedov, aby mohli kandidovať vo voľbách ako nezávislí. Preto hádže Pavel jedovaté sliny. Ale k veci:

Pavel nevie odpovedať na množstvo otázok. Toto sú základné:

1. Je pravda, že predsedom OZ je aj ing. Luboš Žiak, ktorý má podľa stanov rovnaké právomoci ako ostatní dvaja? Teda môže aj „odovzdať“ OZ ktorémukoľvek developerovi?

2. Je pravda, že doteraz najväčším sponzorom OZ je starosta Štefan Balaško?

3. Je pravda, že OZ nemalo od svojho založenia ani jedno platné Valné zhromaždenie a funguje tak vlastne takpovediac mimo zákon?

Marián Pavel zmenil server čiernavoda.info na jednostranný volebný plátok. Fajn, nech si v ňom rieši svoju agendu. Ale nech vynechá mená tých, s ktorými sa nemôže rovnať.

Hotel Kamila prevádzkuje pre občanov a návštevníkov zdarma na recepcii internetové zákutie, voľne prístupné pre všetkých hostí a občanov Chorvátskeho Grobu. Spájanie tejto verejnej internetovej adresy s konkrétnymi menami a priezviskami je úbohý lacný trik, ktorý nemusí ostať bez odozvy.

Počet zobrazení: 740

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Ferdinand Kolčák o Október 28, 2010 na 2:03am
Keďže Dana Michalková požiadala o vymazanie jej profilu a nedopatrením som vymazal aj jej príspevky, prikladám jej komentár z Googla, ktorý sem vložila dňa 20. Októbra, 2010 na 11:11pm. Ak chcete mať zachované poradie, tento jej komentár by mal byť na samotnom začiatku diskusie k tomuto blogu (úplne dolu).

Dana Michalková:
nechcem reagovat, iba mala poznamka: je fajn, ze mate LEPSI program, ale je natolko utajeny, ze ho este nikto okrem vas a vasej skupinky nevidel! Dalej vsetky sluzby, co ste vymenovali su VASOU KOMERCNOU aktivitou s cielom zisku, takze ziadna dobrocinna aktivita.
PODARILO sa nam zozbierat dost podpisov a mohli sme ist do volieb aj ako nezavisli, ale nakoniec sme sa rozhodli tak, ako sme sa rozhodli. Zozbierali sme podpisy od susedov a mame ich dost, nemuseli sme robit ziadne "podpisove kortesacky".
Nie, nieje pravda, ze najvacsim sponzorom je Balasko.
prijemny vecer!
Komentár osoby Ferdinand Kolčák o Október 21, 2010 na 12:30pm
Vaše mienkotvorné komentáre si zaslúžia lepšiu viditeľnosť.

Technickú poznámku/názor ku komentárom uvedeným nižšie si môžete pr...
Komentár osoby Marián Pavel o Október 21, 2010 na 9:14am
Chcem sa vlastne hneď v úvode poďakovať pánovi Magálovi, ktorý sa svojím blogom nepriamo priznáva k autorstvu eštebáckej kampane na mojej stránke. Za mnou ako členom „nefungujúcej obecnej komisie“ je zo desať vydaní Chorvatana, za pánom Magálom v úlohe fungujúceho poslanca ostáva medzi mnohými inými napríklad hlasovanie za zmenšenie pozemkov v Panónskom háji III. Kto toho potom spackal viac?

O kvalitách programu a činoch kandidátov za Nádej sa vyjadrovať nebudem, keďže som deklaroval, že nemienim pokračovať v konfrontačnej kampani pána Magála. Zastanem sa však kandidátov Občianskeho združenia, pretože ich priamy prínos občanom tejto obce za štyri roky je nespochybniteľne minimálne rovnako hodnotný ako všetky komerčné aktivity, ktoré pán Magál vymenoval (a z ktorých zväčša finančne profituje, keďže sa ich prevádzky nachádzajú v jeho zariadeniach).

Pán Magál je veľmi vynaliezavý v spôsobe, ako umelým eštebáckym spôsobom vykonštruovať obvinenia na ľudí, no naráža na fakt, že nie som v konflikte záujmov ako on. Na jeho „zistenia“ VIEM odpovedať ihneď:

1. Je pravda, že predsedom OZ je aj ing. Luboš Žiak, ktorý má podľa stanov rovnaké právomoci ako ostatní dvaja? Teda môže aj „odovzdať“ OZ ktorémukoľvek developerovi?
Nie je pravda, že Ing. Žiak je predsedom – pán Magál si zjavne nedal tú námahu vytiahnuť si stanovy OZ z ministerstva vnútra a varí svoju nemorálnu antikampaň z ich neplatného návrhu. Pán Žiak je iba členom predsedníctva a to je zo zákona rozdiel. Štatutármi OZ sú Radovan Benčík a Marián Pavel, pán Žiak nemá absolútne žiadne právomoci a OZ ani v najdivokejších snoch pána Magála nemôže odovzdať „developerovi“. Okrem toho, v obci sú desiatky ak nie stovky svedkov, že pán Žiak je už roky v opozícii súčasnému OZ, ktorého je členom a jeho odvolanie je v súlade so stanovami už len otázkou stretnutia, na ktorom bude dostatok uznášaniaschopných členov. Do tej doby je rovnakým členom OZ, ako sám pán Magál
2. Je pravda, že doteraz najväčším sponzorom OZ je starosta Štefan Balaško?
Nie je pravda, že doteraz najväčším sponzorom OZ je pán Balaško. Pravda je, že najväčším sponzorom OZ je sám Slavomír Magál, ktorý OZ počas štyroch rokov fungovania OZ bezplatne poskytoval priestory Bizmayeru, čím OZ nefinančne prispel vo výške asi 600€. Pán Balaško prispel OZ vo výške 6000 Sk v deň založenia OZ v roku 2006 na činnosť proti zatopeniu obce. Od tej doby pán Balaško do pokladne OZ neprispel, zrejme aj preto, že sa OZ dostalo do ostrého konfliktu s ním a ďalšími členmi vedenia obce
3. Je pravda, že OZ nemalo od svojho založenia ani jedno platné Valné zhromaždenie a funguje tak vlastne takpovediac mimo zákon?
Nie je to pravda. Pán Magál takpovediac nešikovne manipuluje so slovíčkami, keďže pojem „Valné zhromaždenie“ stanovy OZ nepoznajú a pán Magál si ho kreatívne vymyslel rovnako ako konštrukciu, že ak sa nekoná „Valné zhromaždenie“, porušuje sa tým zákon. OZ, i keď by si možno pán Magál želal opak, funguje v súlade so zákonom.

Občianske združenie vyzýva Slavomíra Magála, aby konečne prestal útočiť vykonštruovanými obvineniami. Činnosť OZ je už štyri roky transparentná, preto už na ďalšie odpovede a vyjadrenia pána Magála s nulovou informačnou hodnotou nebude na tejto stránke odpovedať. Občianske združenie sa chce zaoberať dôležitejšími problémami, ako sú vykonštruované obvinenia a umelo eskalované témy miestneho podnikateľa.
Komentár osoby Štefan Sládeček o Október 21, 2010 na 12:06am
V tomto prípade s Vami pani Michalková súhlasím.
Ešte však pridám konštatovanie, že v prípade pána Magála ide o premyslenú predvolebnú aktivitu, kedy sa rýchlo snaží ukázať prospešnosť jeho súkromných alebo podnikateľských aktivít pre rozvoj obce alebo dokonca pre prospech obyvateľov Čiernej Vody. Čas potvrdí moje doplnenie k Vášmu názoru.

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby