CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Chcem touto cestou informovať obyvateľov obce Chorvátsky Grob o rozhodnutí MCST, a.s. iniciovať spoločne s ďalšími vlastníkmi nehnuteľností v centrálnej zóne Čiernej Vody petíciu podľa § 1 ods. 1 zák. č. 85/1990 Zb. o petičnom práve a podľa čl. 27 Ústavy SR za čo najskoršie zvolanie verejného zhromaždenia obyvateľov podľa § 4 ods. (2) písm. c) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení za účelom vyriešenia dôležitých záležitostí života obce jej obyvateľmi.

Orgány obce Ch. Grob sa totiž podľa verejne prezentovaných informácií nevedia dohodnúť na takom postupe, ktorým by boli zabezpečené podmienky pre reálne vyriešenie minimálne nasledovných vážnych problémov/potrieb svojich obyvateľov. Preto je zákonnou povinnosťou obyvateľov obce Ch. Grob a aj jej poslancov podľa dikcie zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení vykonať samosprávu obce minimálne pre tie nevyriešené problémy.

Cieľom petície bude rozhodnutie o možných riešeniach a/alebo o základných otázkach minimálne pre nasledovné problémy obyvateľov obce Ch. Grob:

Konkrétne pôjde o realizovanie výkonu samosprávy obyvateľmi Obce Ch. Grob pre riešenie:

A.

Vymedzenie potrieb obyvateľov Obce Ch. Grob a zároveň podmienok pre zabezpečenie potrebných priestorov pre predškolskú výchovu v obidvoch častiach obce, teda aj v Chorvátskom Grobe a aj v časti Čierna Voda, a to vrátane vyriešenia situácie s havarijným stavom škôlky na Pezinskej ulici tak, aby to v čo najmenšom rozsahu obmedzilo záujmy obyvateľov Obce Ch. Grob.

B.

Vyriešenie podmienok pre čo najskoršie prijatie rozhodnutia o realizácii konkrétneho riešenia/postupu pre výstavbu plnoorganizovanej základnej školy v časti Čierna Voda a súbežnú prípravu rekonštrukcie ZŠ v Chorvátskom Grobe tak, aby vznikol kvalitný komplex/súbor/“súškolie“, do ktorého budú rodičia z Obce Ch. Grob a prípadne aj z iných okolitých obcí pripravení a aj ochotní umiestniť svoje školopovinné deti a budú takéto riešenie rodičia ochotní aj podporovať a aktívne sa podieľať na jeho realizácii.

C.

Vyriešenie zásadnej otázky, resp. rozporu v tom, či obyvatelia Obce Ch. Grob časť Čierna Voda majú alebo nemajú záujem využívať Triblavinskú cestu pre dopravu z Čiernej Vody na Starú seneckú cestu (I/61) a ak majú záujem, tak za akých podmienok (týka sa údajného zhoršenia životného prostredia pre obyvateľov z okolia Triblavinskej cesty/ulice a vyjadrení starostu Obce Ch. Grob pre MCST, a.s., že si so svojim úsekom tejto komunikácie môže MCST, a.s. robiť čo chce).

D.

Vyriešenie podmienok pre čo najskoršie spustenie prípravy a aj vykonanie opatrení pre vyriešenie katastrofálneho stavu s kanalizáciou a s jej zapĺňaním povrchovými vodami, čo spôsobuje časté kolapsy v niektorých lokalitách najmä v časti Čierna Voda.

E.

Prípadne aj hľadanie/dohodnutie/vymedzenie podmienok zo strany obyvateľov obce Ch. Grob pre vyriešenie ďalších závažných záležitostí v záujme obyvateľov obce Ch. Grob. 

Kompletnú petíciu dostanú poslanci OcZ Ch. Grob v priebehu štvrtka v takom vyhotovení, aby na základe jej obsahu mohli na najbližšom mimoriadnom rokovaní OcZ Ch. Grob odsúhlasiť čo najskorší termín uskutočnenia verejného zhromaždenia obyvateľov obce.

Verejnosť bude o jej podrobnom obsahu informovaná taktiež, a to jednak prostredníctvom tejto web stránky, ale aj prostredníctvom letákov, doručených do schránok maximálneho počtu obyvateľov obce Ch. Grob, na ktorých bude uvedený termín a miesto konania zhromaždenia, ale taktiež jeho program, resp. jeho problémov aj so základným vymedzením otázok/aspektov pre ich riešenie. 

Počet zobrazení: 239

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby