CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Takouto otázkou začnem svoj príspevok, pretože sa v tom do určitej miery prestávam zmysluplne orientovať.

1.   Od apríla roku 2010 mala obec Ch. Grob od MCST, a.s. návrh na výstavbu škôlky na pozemkoch, kde je tá škôlka naplánovaná podľa koncepcie z 9.5. 2013 aj teraz. Už vtedy bola škôlka na Pezinskej nevyhovujúca a jej prevádzka bola predlžovaná iba na základe rôznych výnimiek.

2.   Od júla 2011 bolo podpísané Memorandum o spolupráci a porozumení medzi MCST, a.s. a obcou Ch. Grob, ktorého súčasťou bola aj realizácia školy na pozemkoch MCST, a.s., ktoré by obec Ch. Grob získala zámenou pozemkov s MCST, a.s., resp. s SPF.

3.   Od marca 2012 má obce Ch. Grob k dispozícii štúdiu celej centrálnej časti obce vrátane návrhu školy a potom aj škôlky v tejto centrálnej časti, ktorú po rôznych peripetiách a po "verejnom prerokovaní" spolupráce medzi MCST, a.s. a starostom obce pred kamerami vzalo zastupiteľstvo na vedomie dňa 28.6. 2012 a odporučilo obstarať zmeny a doplnky územného plánu obce pre túto centrálnu časť Čiernej Vody.

4.   V júli 2012 obec na základe uzavretia dvora na Triblavinskej ceste konečne zareagovala na dovtedy urobenú robotu zástupcov Komisie obce Ch. Grob a MCST, a.s. a vydala 10 záväzných stanovísk, z ktorých dve sa týkali dopravy na Triblavinskej ceste, tri okružnej križovatky na Vyústení Triblavinskej na Vajnorskú a päť zásadných vyjadrení sa týkalo umiestnenia školy na pozemkoch MCST, a.s.

5.    Následne Komisia zástupcov obce poverila MCST, a.s. predložením návrhu na postup prípravy Územného rozhodnutia a aj stavebného povolenia pre školu aj s predložením cenovej ponuky. Toto MCST, a.s. splnila v druhej polovici mesiaca august 2012.

6.    Už koncom augusta 2012 však starosta obce rozhodol, že po dvoch mesiacoch činnosti Komisie zástupcov obce pre konkrétne napĺňanie Memoranda o spolupráci túto Komisiu rozpustí a Memorandum o spolupráci ukončí, čo Obecné zastupiteľstvo odhlasovalo už 4.10. 2012.

7.   Od termínu 4.10. 2012 sa MCST, a.s. pokúšala nahradiť zmluvný vzťah pre spoluprácu s obcou po zániku Memoranda o spolupráci a predložila Obce Ch. Grob veľa návrhov riešenia a medziiným k tejto veci iniciovala aj mimoriadne rokovanie zastupiteľstva dňa 12.11. 2012 k téme spolupráce medzi MCST, a.s. a obcou Ch. Grob (viď zápisnicu a aj uznesenie na web stránke obce Ch. Grob).

8.   Namiesto posunu k nejakému reálnemu riešeniu smerom ku záujmu obyvateľov obce Ch. Grob v otázke školy a škôlky sa Obecné zastupiteľstvo Ch. Grob na rokovaní dňa 6.12. 2012 pokúsilo "vyvlastniť" 25 000 m2 pozemkov MCST, a.s. "kúpou" po 2 EUR/m2.

9.   Okrem tejto "perličky" na rokovaní dňa 6.12. 2012 bol ešte odštartovaný blokačný stav v hlasovaní poslancov a väčšina pre život a rozvoj obce dôležitých rozhodnutí zastupiteľstva bola zablokovaná vytváraním rozporov medzi dvomi skupinami poslancov, čo je stav, ktorý v podstate pretrváva doteraz.

10.   MCST, a.s. sa pokúsila diskutovať individuálne s niektorými poslancami o riešení problémov so školou a škôlkou, k čomu na základe svojich poznatkov zo stretnutí so zástupcami SPF a s investormi predložila poslancom nasledovný návrh riešenia náhrady zaniknutého zmluvného priestoru pre spoluprácu s obcou v liste MCST/OChG-1450712-ŠS a jeho 4 prílohách, ktoré si môžete pozrieť tu :

Toto je prvá porcia informácií pred ďalším, a teraz už zásadným návrhom na riešenie tejto "Bitter sweet symphony".

Počet zobrazení: 290

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby