CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Cieľom tohto článku je informovať verejnosť o tom, že dňa 15.8. 2016 bola začatá výstavba I. etapy OK Vajnorská aj napriek prekážkam, ktoré boli vytvárané výstavbe supermarketu COOP Jednota a aj výstavbe I. etapy ZŠ s MŠ cez komplikovanie výstavby I. etapy OK Vajnorská.

O tejto skutočnosti bola informovaná aj obec Ch. Grob v tomto liste č. MCST/OChG-3691107-ŠS a jeho prílohe "Rozhodnutie o zvláštnom užívaní cesty III/1028 (Vajnorská ulica)" a tiež v prílohe "Určenie dočasného dopravného značenia pre I. etapu OK Vajnorská".

Obyvatelia časti Čierna Voda obce Chorvátsky Grob zrejme registrujú postup vo výstavbe supermarketu COOP Jednota, ktorá sa po začiatku výstavby od marca 2016 dostáva do záverečnej fáze. 

Podľa podmienok niektorých subjektov v rámci vyjadrení v územnom alebo stavebnom konaní je podmienkou kolaudácie supermarketu COOP Jednota a teda aj podmienkou jeho uvedenia do prevádzky realizácia I. etapy okružnej križovatky na vyústení Triblavinskej ulice na cestu III. triedy Vajnorská ulica (táto stavba je označovaná ako OK Vajnorská).

Od začiatku roka 2014, kedy bolo vydané stavebné povolenie pre supermarket COOP Jednota, bolo potrebné hľadať kompromis pri riešení splnenia podmienok pre výstavbu supermarketu. Zástupcovia všetkých zainteresovaných strán po viacerých spoločných rokovaniach našli na spoločnom stretnutí dňa 23.10. 2014 potrebný kompromis jednak pre riešenie OK Vajnorská cez etapovitú výstavbu (informácie o tom stretnutí viď tu), ktoré predstavovalo odblokovania výstavby supermarketu COOP Jednota, ale pritom boli zároveň boli splnené aj podmienky pre získanie dotácie od MŠVVaŠ SR na výstavbu 12-triednej ZŠ.

Od nejakého obdobia roku 2015 (presnejšie určenie jeho začiatku bude ešte vyžadovať špecifický prístup k šetreniu tejto záležitosti) začali byť dohody zo záveru roka 2014 a teda aj podmienky pre koordinovanú realizáciu stavieb supermarketu COOP Jednota, I. etapy OK Vajnorská, ale najmä stavby I. etapy ZŠ s MŠ v lokalite čierna Voda  spochybňované, resp. skôr až marené. Svedčí o tom viacero skutočností, z ktorých zatiaľ uvediem iba niektoré:

  • viacero starostom obce vetovaných uznesení OcZ obce Ch. Grob, ktoré s výstavbou I. etapy OK Vajnorská súviseli,
  • priame vyjadrenie starostu obce, ktorý sa dňa 22.6. 2016 pred zástupcami tretích strán vyjadril, že stavba I. etapy ZŠ s MŠ v susedstve OK Vajnorská zatiaľ realizovať nebude,
  • priame a opakované vyjadrenia starostu, ktorými starosta "zmenil" názory poslancov na realizáciu čerpacej stanice PHM (ČS PHM) ako náhradného riešenia financovania stavby I. etapy OK Vajnorská, vyjadrených v minulom období poslancami jednak na spoločných rokovaniach MCST, a.s. s poslancami, ale aj v emailoch od jednotlivých poslancov a aj ich hlasovaním za uznesenia ku výstavbe troch vzájomne prepojených stavieb supermarket COOP Jednota, OK Vajnorská a I. etapa ZŠ s MŠ.

Aktuálne k tejto téme iba toľko. Ďalšie informácie aj o dôležitých skutočnostiach, súvisiacich aj s cieleným zablokovaním výstavby I. etapy ZŠ s MŠ v lokalite PROMCEN, resp. taktiež s prípadnými zmenami v organizácii dopravy budú obyvateľom obce Ch. Grob prezentované priebežne.

Počet zobrazení: 433

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby