CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Pokračujem v informovaní obyvateľov časti Čierna Voda a aj ostatnej verejnosti o komplikáciách, ktoré im spôsobuje a ešte zrejme aj bude spôsobovať spoločnosť MCST, a.s. ako vlastník cca 150 m úseku Triblavinskej cesty.

Okrem samotných komplikácií, spojených s našim konaním, je hlavným dôvodom pre pripravovanie tohto informačného seriálu manipulovanie so súvisiacimi informáciami zo strany predstaviteľov obce! A to nielen manipulovanie s informáciami o samotnom uzavretí úseku Triblavinskej cesty, ale najmä manipulovanie s dôkazmi o zodpovednosti za súčasný stav, čiže zodpovednosťou za uzavretie a za komplikácie, ktoré sú tým verejnosti spôsobované!

Čo ma vedie k takémuto tvrdému konštatovaniu? Nuž v prvom rade spôsob, akým obec Chorvátsky Grob pracovala s informáciou o tom, že bude úsek Troblavinskej cesty vo vlastníctve MCST, a.s. uzavretý a najmä následné manipulačné vyjadrenia pána Mgr. Matulu na facebooku obce Chorvátsky Grob a aj starostu obce pre redaktora Televízie Markíza, ktoré pán starosta povedal, resp. ktorých časť aj bola uverejnená v reportáži v závere hlavných správ TV Markíza v piatok 20.7. 2012 o cca 19:50.

Najskôr k tomu čudnému spôsobu informovania o uzavretí cesty zo strany obce.

  1. Obec dostala od MCST, a.s. list č. MCST/TC-11107-ŠS s oznámením uzavretia Triblavinskej cesty už dňa 11.7. 2012 cez podateľňu okolo 12:10 hod.  Pritom ešte predtým boli minimálne štyria zástupcovia obce na osobných stretnutiach opakovane zástupcami MCST, a.s. informovaní o tom, že s ohľadom na nekorektné pristupovanie obce k plneniu podmienok Memoranda o porozumení a spolupráci s MCST, a.s. minimálne pre časť riešenia Triblavinskej cesty bude MCST, a.s. túto cestu riešiť tak, že jej už nebude záležať na verejnoprospešných záujmoch, keď obci a teda verejnosti už viac než rok aj napriek Memorandu nezáleží na záujmoch MCST, a.s., aj keď sú to záväzky obce, vyplývajúce jej  nielen z Memoranda, ale priamo zo zákonov SR! Dôkazy o takomto prístupe zo strany vedenia obce budú súčasťou ďalších častí seriálu, teraz sa sústredím iba na zverejnenie informácií o uzavretí cesty a tiež na manipuláciu s dôkazmi o zodpovednosti.
  2. Napriek odovzdaniu listu tomu sa na web stránke obce a ani nikde inde neobjavila žiadna informácia o tom, že zrejme dôjde na území obce Chorvátsky Grob, resp. v jeho katastrálnom území k výraznému zásahu do riešenia dopravy.  Preto MCST, a.s. dňa 19.7. 2012 adresovala prednostovi OÚ Ch. Grob nasledovný list č. MCST/OChG-1261807-ŠS (pozri OUCHG_1261807_txt.doc), ktorý obsahoval jednak informáciu o uzavretí cesty v samotnom texte listu a aj prostredníctvom prílohy vyššie spomínaného listu MCST, a.s. č. MCST/TC-11107-ŠS a jeho dvoch príloh, ale obsahoval aj žiadosť o zabezpečenie potrebných opatrení zo strany obce k tomu, aby nedošlo k narušeniu verejného poriadku v obci.
  3. Nebudem v tejto etape informovania verejnosti uverejňovať moju osobnú komunikáciu s pánom Matulom vo veci samotného uzavretia vesty, ale odvolám sa iba na fakty:
  • Namiesto toho, aby pán Matula uverejnil obratom na webe obce kompletnú informáciu o konaní MCST, a.s. vo veci uzavretia cesty (aj keď ju k dispozícii preukázateľne mal), tak iba na facebooku v rámci webu obce dňa 19.7. 2012 uverejnil iba časť informácií, ktoré mal od MCST, a.s. k dispozícii. Možno tým sledoval poskytnutie informácie iba spriazneným osobám, čo je princíp fungovania facebooku.
  • Keď som ho o zverejnenie celej informácie požiadal ja emailom a následne aj úplne prvý diskutér Juraj Loman na facebooku, tak tieto žiadosti na zverejnenie informácií pán Matula v mojom prípade odmietol alebo v prípade pána Lomana ignoroval.
  • Odmietnutie mojej emailovej žiadosti odôvodnil tým, že nebude umiestňovať na facebook veľké súbory (myslené .PDF súbory zo scanera). Tak som operatívne umiestnil na komunitný web www.chorvatania.sk článok Uzavretie úseku Triblavinskej cesty, ktorý obsahuje aj celý inkriminovaný list a jeho prílohy, a poslal som pánu Matulovi o tom informáciu. Napriek tomu som sa doplnenia tejto informácie pre verejnosť v priebehu 19.7. a 20.7. 2012 nedočkal, ale dočkal som sa obviňovania mojej osoby z porušovania zákonov v dôsledku (dúfam) iba dočasnej straty schopnosti racionálne uvažovať a poznať dôvody svojho konania.NA to už môžem iba poznamenať, že veľkosť súborov a ani uverejnenie linkov na dôležité súvisiace informácie pánu Matulovi zjavne na facebooku neprekážali minimálne v tomto prípade príspevku "Urbanizmus v Ch. Grobe, rozhovor starostu obce pre časopis ASB: http://www.asb.sk/architektura/urbanizmus/rozsafny-urbanizmus-v-ciernej-vode-6022.html"
  • Preto som v noci z 19.7. na 20.7. 2012 uzavrel túto etapu komunikácie s pánom Matulom nasledovne (uvediem text záverečnej komunikácie):

Peter Matula (22:51):   Dobre rozumiete. A čo stále obec? Budú to riešiť kompetentné orgány. A na dôvody sa opýtajte toho, kto sa rozhodol zatarasiť cestu... ja tomu tiež veľmi nerozumiem...

Štefan Sládeček (00:07): Nuž, je mrzuté, resp. je skôr na počudovanie to, že uzavretiu Triblavinskej cesty nerozumie prednosta OÚ Chorvátsky Grob, ktorý sa pred cca 5 mesiacmi podpísal pod už druhý list, ktorý postupný proces uzavretia Triblavinskej cesty priamo spôsobil.

Peter Matula (00:10): Pán Sládeček cestu uzatvárate vy a nie obecný úrad. Nevyhovárajte sa na iných. Keby na Slovensku uzatvoril cesty každý komu patrí pozemok pod nimi, tak asi ie je kade chodiť... Navyše vaše konanie v tomto prípade je sporné... Uvidíme čo na to povedia štátne orgány

Štefan Sládeček (00:12): Cestu ste uzatvorili Vy a ostatní predstavitelia obce svojim absolútne nekompetentným rozhodovaním. Našťastie

Peter Matula (00:13): skúste písať do jedného okna...

Štefan Sládeček (00:22): Našťastie SR už nie je iba samostatnou guberniou, ale je súčasťou EÚ a nad nekompetentnými úradníkmi SR v rámci verejnej správy a aj v rámci štátnej moci sú úrady EÚ. Veľmi rád sa s Vami postavím pred kompetentné orgány, keď budú rozhodovať. A bez obáv sa s Vami postavím aj pred občanov, ktorí budú rozhodovať o tom, kto to v tomto prípade "domrvil." Nechajte si predložiť stanoviská určených zástupcov obce v problematike riešenia Triblavinskej cesty, prečítajte si Ústavu SR, prečítajte si opakovane môj list, ktorým som Vám uzavretie Triblavinskej cesty oznamoval, oboznámte sa s mojou osobno aktivitou v tejto záležitosti v posledných takmer dvoch rokoch a až potom si dovoľujte hodnotiť moje konanie. Môžete hodnotiť tak maximálne moju trpezlivosť a aj v tomto smere by ste mi mohli iba ďakovať. Pretože byť na mojom mieste menej trpezlivý človek, tak už zopár ľudí na OÚ zrejme nemá zamestnanie. Aj v prípade tohto vyjadrenia sa s Vami rád stretnem pred kompetentnými orgánmi. Al ešte radšej budem, keď ma prestanete napádať a obviňovať z toho, za čo môžete minimálne v prípade Triblavinskej cesty Vy a niektorí Vaši spolupracovníci a začnite hľadať riešenia, resp. neblokujte riešenia, ktoré Vám predkladajú iniciatívne subjekty.

4. V závere tejto druhej časti infoseriálu už iba uverejním tri listy, ktoré vyhrotili situáciu, ktorú odštartovalo konanie vedenia obce vo vzťahu k obmedzovaniu využívania majetku MCST, a.s. na Triblavine a aj v centrálnej zóne Čiernej Vody, a to pred podpisom Memoranda o porozumení a spolupráci dňa 25.7./26.7. 2011 a aj po ňom.

  Ide o nasledovné tri listy :

  • Žiadosť MCST, a.s. z listu č. MCST/OChG-1131002-ŠS z 10.2. 2012 (viď List_MCST_UPI1131002_ziadost_o_UPI.pdf) o vydanie Územno-plánovacej informácie k využívaniu bývalého areálu HŠM na Triblavine, ktorá nie je súčasťou podkladov Územného plánu obce Ch. Grob.
  • Východiskové stanovisko MCST, a.s. k vyjadreniu obce č. 298/2012-JAS k funkčnému využitiu pozemkov, podané na obec pod číslom listu MCST/P_OÚ-20703-ŠS (viď List_MCST_PO_U20703SS_Stan_MCST_ku_UPI.pdf).

Aby to celé ale nebolo iba o mojej konfrontácii s pánom Matulom, ktorý bol podľa všetkého iba vykonávateľom myšlienok a rozhodnutí niekoho iného, tak samozrejme uvediem aj to, že vyššie spomínané tri listy neboli jediné, ktoré odštartovali uzavretie časti Triblavinskej cesty. Ale to až v ďalšej časti infoseriálu, lebo budem pokračovať v informovaní verejnosti o príčinách uzavretia úseku Triblavinskej cesty a aj v hľadaní ich riešenia.

Počet zobrazení: 325

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby