CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

A možno podľa textu jednej z najkrajších slovenských vianočných pesničiek od Mariána Kochanského by bolo možno krásne, ak by to tak mohlo byť v podstate každý deň.

Len či by sme si to vedeli vôbec vážiť a či by sme to dokázali precítiť a oceniť.

 

Bolo prianím ľudí zo Spoločenstva vlastníkov nehnuteľností Projektu PROMCEN, aby sa takýto vianočný stromček objavoval práve na tomto mieste, ktoré sa mohlo stať miestom pre predvianočné/adventné stretnutia obyvateľov celého Chorvátskeho Grobu aj z časti Čierna Voda.

 

Budúcnosť tohto priania alebo skôr vízie je ale viac, než neistá. Ak má niekto obetovať cca dva rodinné domy napr. pre svojich synov len preto, aby s veľkým podnikateľským rizikom robil niečo také pre verejnosť, čo zrazu nie je vítané a čo bude zrejme ignorované rovnako, ako rôzne prevádzky na Čerešňovej, tak si to určite každý triezvo uvažujúci človek rozmyslí.

 

 

Dnes, v predvečer najkrajších, resp. najpríjemnejších sviatkov roka (lebo najdlhšie vytvárajú priestor pre zisky obchodníkov, lebo sa konečne uvidia aj takí príbuzní, ktorí si celý rok na seba v dobrom možno ani nespomenuli, alebo možno preto, že sa konečne začne predlžovať čas, kedy je počas dňa svetlo, alebo jednoducho preto, že je to významný kresťanský (predtým pohanský) sviatok) bude najrozumnejšie si z tých obrázkov zobrať iba ten celkom vydarený vianočný stromček a to PF 2011, ktoré zrejme vyjadruje túžby a očakávania väčšiny obyvateľov tejto časti obce Chorvátsky Grob.

Budeme aj my zo spoločenstva vlastníkov nehnuteľností z Projektu PROMCEN veriť, že nebudeme považovaní za menej dôležitých vlastníkov, než sú vlastníci urbárskych pozemkov a že nám bude umožnené upiecť pre seba a aj pre obyvateľov Chorvátskeho Grobu taký koláč, z ktorého nám niekto nebude vyjedať iba hrozienka a časť s tvarohom a nenechá nám len tie trošku suchšie okraje.

Lebo aj tie okraje sa dajú zjesť spolu s kúskom dobrého stredu a nejakými hrozienkami, ale o samotné okraje nemá veľmi záujem takmer nikto.

 

 

Členovia Spoločenstva vlastníkov nehnuteľností Projektu PROMCEN prajú všetkým prežitie zaslúžených Vianočných sviatkov a potom taký rok 2011, aký si dokážeme navzájom zabezpečiť.

 

Počet zobrazení: 194

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby