CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Toto na dvakrát zrealizované rokovanie OcZ obce Ch. Grob, ktoré začalo 22.9. a skončilo až 29.9. 2015, predstavovalo podľa niektorých vyjadrení z novej FB stránky Chorvátsky Grob - občianska komunita, resp. aj v sekcii Anonymka na tomto webe predstavovalo návrat do komunizmu a totality.

Nechcem v tomto blogu rozoberať to, či to je pravdivý názor, resp. či sú naň dané východiská či už priebehom toho rokovania OcZ alebo jeho závermi. Úlohou, resp. cieľom tohto blogu je prezentovať verejnosti informácie o dôsledkoch niektorých krokov, ktoré na predmetnom rokovaní, resp. aj v ostatných mesiacoch urobilo vedenie obce Ch. Grob, najmä poslanci OcZ.

Väčšina dôvodov pre konanie MCST, a.s. po rokovaní OcZ obce Ch. Grob 22.9./29.9. 2015, je sformulovaná v obsiahlom a medzníkovom liste MCST, a.s., vydanom pod číslom MCST/O..., ktorý obsahoval pomerne veľa príloh. Tieto prílohy si v prípade záujmu môžete stiahnuť z tejto adresy úložiska.

Zjednodušene môžem obsah, resp. odkaz z toho obsiahleho listu sformulovať tak, že na základe udalostí z ostatných týždňov vo vzťahu na plnenie vzájomných záväzkov MCST, a.s. a obce Ch. Grob došlo z mojej strany k prijatiu niekoľkých zásadných rozhodnutí.

1.

Rozhodnutia o tom, že pre akékoľvek ďalšie konanie MCST, a.s. v záležitostiach, ktoré je možné charakterizovať aj ako verejnoprospešné záležitosti/projekty alebo sú s takýmto typom projektov prepojené, bude MCST, a.s. vyžadovať uskutočnenie záväzných rokovaní za účasti všetkých zainteresovaných subjektov a aj s podpísaním záväzného zápisu alebo priamo dohody aj s vymedzením sankcií z nedodržania podmienok pre jej plnenie.

2.

S ohľadom na to, že na základe nejakých nekonkretizovaných výhrad, odvolávajúcich sa na údajné výhrady neidentifikovaného počtu obyvateľov (ktorý podľa komentárov na FB a aj na web stránke  www.chorvatania.sk nepredstavoval ani počet 20 identifikovaných obyvateľov), sú opakovane odmietané iniciatívne návrhy MCST, a.s. ako vlastníka nehnuteľností, bude MCST, a.s. na každú požiadavku obce Ch. Grob na riešenie nejakých ďalších problémov reagovať požiadavkou/výzvou na uskutočnenie záväzného rokovania podľa bodu 1. tohto príspevku.

Prvú takúto výzvu už MCST, a.s. s ohľadom na potrebu riešiť výstavbu I. etapy OK Vajnorská adresovala vedeniu obce Ch. Grob v tomto liste č. MCST/OChG-3250210-ŠS, nakoľko 14.10. 2015 sa k otázke hľadania riešenia financovania výstavby I. etapy OK Vajnorská uskutoční rokovanie u podpredsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Počet zobrazení: 345

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby