CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Sneh sa rozpustil pred mesiacom. Už zo tri týždne nepršalo. Jazierka dažďovej vody sa z obecných ulíc vytratili. Voda na poliach opadla. Samé dobré správy. Horšia je, že kanalizácia pri CS7 (predtým Stoka 2) aj dnes vyteká do prírody. 

Na ústnom pojednávaní dňa 26.marca uviedol zástupca prevádzkovateľa vodovdu a kanalizácie, že "následkom topenia snehu nastala kritická situácia. Obec sa vyjadrila, že si uvedomuje vzniknutú situáciu a problematiku pozná. Za spoluúčasti prevádzkovateľa momentálne rieši len operatívne lokálne havárie." To boli reakcie na podnet, ktorý som dal na OÚ ŽP z dôvodu, že na CS7 (predtým Stoka 2) sa od začiatku roka 2013 niekoľkokrát zopakovala ekologická havária - obsah kanalizácie vytekal do voľnej prírody. 

Bolo by zaujímavé vypočuť si dôvody, aké by na opakovanú ekologickú haváriu obe dotknuté strany uvádzali dnes... 

Počet zobrazení: 243

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Ferdinand Kolčák o Apríl 29, 2013 na 11:48pm

Áno. Naivne som si myslel, že Obvodný úrad životného prostredia by snáď mohol zasiahnuť a požadovať nápravu. Výsledkom jeho šetrenia však bolo konštatovanie, že obec nemá Plán obnovy kanalizácie (čo je síce fakt, ale skutočnosť, že kanalizácia vyteká do prírody nikto neriešil - resp. úradníkom stačili iluzórne argumenty uvedené vyššie).

Komentár osoby Štefan Sládeček o Apríl 29, 2013 na 10:58pm

Pán Kolčák

Vyzerá to tak, že to je všetkým akosi jedno. Musíte urobiť riadny rozruch, aby sa v tejto dedine niekto zobudil a trval na tom, že ak platí dane a iné platby za služby, tak má tie služby aj dostať.

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby