CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Ing. Žiak: Obecné zastupiteľstvo bude v pondelok 20.12.2010

Chorvátsky Grob. Keďže sa obcou nesú rôzne fámy o čudných praktikách odchádzajúceho vedenia pri odovzdávaní funkcie, zavolal som dnes Ing. Žiakovi a položil mu niekoľko otázok. Zaujímalo ma hlavne, kedy dôjde k odovzdaniu "moci" a či sa na obecnom úrade povoľovala nejaká ďalšia výstavba.

Je pravda, že vedenie obce ešte po voľbách schválilo výstavbu ďalších niekoľko desiatok (dokonca až stoviek) domov v našej obci?

Pán redaktor, nie sme malí chlapci, aby sme robili takéto veci. Podpisoval som štandardné veci, ktoré musia byť urobené podľa časového harmonogramu napríklad vyúčtovanie vodného a stočného, robili sa nejaké kolaudácie a pod. Žiadne schvaľovanie mohutnej výstavby som nepodpisoval. Veď to je ľahko zistiteľné. To by nás potom nové vedenie roznosilo na kopytách...

Hovorí sa, že odchádzajúci starosta Balaško robí rôzne obštrukcie pri odovzdávaní funkcie. Vraj si chcel nahrať na video stretnutie na ktorom sa mal dohodnúť spôsob odovzdávania funkcie a priebeh prvého OZ.

Áno, starosta Balaško zavolal na toto stretnutie odchádzajúceho a nového starostu kameramana. Po neblahých skúsenostiach chcel, aby odovzdanie malo určitú kultúru a aby zostalo trvalo zaznamenané, čo sa na tomto stretnutí povedalo. Pán Marynčák zostal najskôr zaskočený, neskôr s nahrávaním súhlasil, ale žiadal, aby obdržal neupravený originálny záznam. Kameraman mu ponúkol poskytnúť pásku z kamery. Z nám neznámych dôvodov sa však pán Marynčák náhle rozhodol stretnutie ukončiť a odišiel. Pán starosta následne nahral svoj osobný odkaz občanom obce a poskytne ho aj vášmu serveru, aby si ľudia urobili obraz.

Ďalej sa hovorí sa, že končiace vedenie obce nezvolá schôdzu Obecného zastupiteľstva, aby natiahlo čas. Kedy bude schôdza OZ zvolaná?

Schôdza sa uskutoční v pondelok 20.12.2010 o 13.00 hod. na obecnom úrade a bude mať dve časti. V tej prvej, zaháji schôdzu doterajší starosta, alebo ja (podľa toho, či bude pán Balaško môcť) a jej hlavným bodom bude oznámenie výsledkov volieb. Doterajšie vedenie obce urobí krátke zhodnotenie funkčného obdobia a odovzdá insígnie novému vedeniu.

Tým sa začne druhá časť, ktorá už bude v réžii nového vedenia. Zvolení starosta a poslanci zložia sľub a budú rokovať podľa svojho návrhu programu (voľba komisií, audit ekonomického stavu obce a návrh elektronizácie obecnej správy.

Prečo je schôdza zvolaná na čas, kedy je väčšina ľudí v práci a nebudú sa môcť zúčastniť?

Pán, Kolčák. Mnoho obcí zvoláva OZ doobeda. To nie je povinnosť robiť OZ večer. My už tiež chceme mať pokoj a po štyroch rokoch aj trochu voľno. Pozývam vás aj s vašimi kamerami, urobte záznam z priebehu schôdze a všetci si ju následne môžu pozrieť v čase, keď budú mať čas a chuť.

Pán Žiak na záver ešte jedna otázka. Aké sú dôvody na to aby odchádzajúce vedenie obce naplánovalo schôdzu obecného zastupitelstva "až" na 20.december? Nemohlo k odovzdaniu moci dôjst skôr?

Nám so starostom by nemohlo vyhovovať nič iné lepšie ako odovzdať funkcie a zbaviť sa starostí hneď na ďalší pracovný deň po voľbách. Delimitačný protokol však presne špecifikuje doklady, ktoré musia byť pripravené pre odovzdanie funkcií. Ich príprava tiež trvá nejaký čas. Po skončení mesiaca bolo treba urobiť výplaty zamestnancom, dotiahnuť mesačné výkazy, dobiehali nám faktúry za november... to všetko chce svoj čas. Prosím vás neviďte v tom zase nič zlé.

Počet zobrazení: 214

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby