CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Informácia o začatí stavebného konania OK Vajnorská.

V nadväznosti na článok "Informovanie dotknutej verejnosti o OK Vajnorská" chcem verejnosť informovať o vývoji v príprave realizácie stavby OK Vajnorská, ktorej vybudovanie je nevyhnutnou podmienkou pre uvedenie I. etapy ZŠ s MŠ do prevádzky.

Dňa 11.6. 2015 bola vydaná Verejná vyhláška Okresného úradu Senec odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií pod č. OU-SC-OCDPK-2O15/006386/MAN, ktorou bolo oznámené začatie stavebného konania stavby okružnej križovatky Vajnorská - Pezinská - Triblavinská, Chorvátsky Grob, časť Čierna Voda. Informuje o tom aj úradná tabula obce Ch. Grob, na ktorej bola táto verejná vyhláška uverejnená dňa 12.6. 2015.

Je potrebné dať do pozornosti, že aj táto stavba v prospech verejnosti v časti obce Čierna Voda bola sprevádzaná komplikáciami jednak v dôsledku nepredvídaných zmien niektorých dotknutých účastníkov konania, ale najmä v dôsledku potreby teraz doriešiť dlhodobo neriešené majetkové a aj iné obchodno-právne vzťahy pre nehnuteľnosti v dotknutej lokalite, o potrebe riešiť problém s financovaním I. etapy výstavby OK Vajnorská, o ktorých som už v informoval vo vyššie spomínanom článku "Informovanie dotknutej verejnosti o OK Vajnorská".

Preto bude potrebné obdobne, ako v prípade prípravy výstavby I. etapy ZŠ s MŠ postupovať neštandardne tak, ako to pripúšťajú súvisiace zákony SR pre čo najrýchlejšie začatie a aj ukončenie výstavby I. etapy OK Vajnorská. Tomu sa ale v nadväznosti na viaceré diskusie na FB obce Ch. Grob budem venovať v samostatnom blogu.

Keďže v už dvakrát spomínanom článku boli uvedené komplikácie s dotiahnutím reálneho financovania výstavby I. etapy OK Vajnorská, dopĺňam ešte informáciu o tom, že som sa v nadväznosti na ostatný list MCST, a.s. na Odbor dopravy Úradu BSK pod č. MCST-2-18... , ako aj v nadväznosti na telefonickú diskusiu s odborom dopravy BSK dňa 10.6. 2015 obrátil na podpredsedu BSK pána Martina Bertu so žiadosťou o operatívne doriešenie tejto situácie. Tento list MCST, a.s. č. MCST/BSK-150806-OK dáva v nadväznosti na začaté stavebné konanie pre I. etapu OK Vajnorská priestor na to, aby bolo v horizonte do cca 2 týždňov dohodnuté nejaké doriešenie problému s financovaním výstavby celej OK Vajnorská a v nadväznosti na rokovania s ostatnými investormi v dotknutej lokalite aj pre doriešenie financovania výstavby I. etapy OK Vajnorská.

O vývoji v tejto otázke Vás budem v blízkej dobe dúfam informovať už iba o konkrétnych termínoch realizácie výstavby tak, aby mohla byť realizovaná výstavba susedného Supermarketu COOP Jednota s termínom jeho otvorenia pred tohtoročnými Vianocami.

Počet zobrazení: 357

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby