CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Po uskutočnení dvoch hlasovaniach na ostatnom rokovaní Obecného zastupiteľstva obce Ch. Grob (ďalej len "OcZ Obce Ch. Grob") a po niektorých názoroch starostu o podaných žalobách na obec Ch. Grob a o mnohých podaniach podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám som sa rozhodol podniknúť niekoľko podstatných, týkajúcich sa niektorých „zvláštností“ v činnosti orgánov obce Ch. Grob.

Konkrétne išlo o hlasovanie o petícii vo veci uskutočniť verejné zhromaždenie obyvateľov pre zistenie názoru obyvateľov obce Ch. Grob na dôležité záležitosti (výstavba školy, škôlky, občianska vybavenosť,  doprava po Triblavinskej, okružná križovatka na Triblavinskej), ktoré poslanci odmietli zvolať, a taktiež o vyjadrenie nesúhlasného stanoviska poslancov hlasovaním o otázke starostu, či súhlasia s pokračovaním diskusie s prítomnými zástupcami obyvateľov a podnikateľov (Kolčák a Sládeček pokračovanie diskusie k prerokovaným témam a pán Liszkay ako prvá žiadosť do diskusie).

Keďže už pred rokovaním OcZ obce Ch. Grob dňa 19.9. 2013 a aj po ňom prebiehali na facebook-u obce vášnivé diskusie na tému spôsobu stanovenia výšky poplatkov za škôlku a zverejnenia finančnej analýzy k tejto problematike, ktorá mala byť súčasťou podkladov pre poslancov pri ich rozhodovaní o tejto otázke, rozhodol som sa podať na obce Ch. Grob ako na povinnú osobu podľa zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám niekoľko žiadostí o poskytnutie informácií.

Konkrétne boli do podateľne OÚ obce Ch. Grob 24.9. 2013 podané nasledovné tri žiadosti :

1.    Žiadosť MCST_OChG-2112309.PDF o poskytnutie zoznamu/prehľadu všetkých súdnych sporov, ktoré sú podľa vyjadrenia starostu Obce Ch. Grob na pôde rokovania OcZ Ch. Grob dňa 19.09. 2013 aktuálne vedené voči Obci Ch. Grob, a to v požadovanej štruktúre údajov.

2.    Žiadosť MCST_OChG-2122309.PDF o poskytnutie kópií uznesení OcZ Ch. Grob od roku 2008 až do 20.12. 2010 alebo o opätovné zverejnenie uznesení OcZ Ch. Grob od roku 2008 až do 20.12. 2010 na oficiálnej aktuálnej web stránke Obce Ch. Grob.

3.    Žiadosť MCST_OChG-2132309.PDF o poskytnutie prehľadu všetkých pravidelných mesačných príjmov a výdavkov/nákladov (vrátane mzdových nákladov, poistného, nájomného, ...) samostatne pre prevádzku MŠ v OC Monar, ďalej samostatne pre prevádzku MŠ v objekte ZŠ na Školskej ulici.

V utorok 25.9. 2013 neskoro večer som pri náhodnom zisťovaní zverejnenia zápisnice z rokovania dňa 19.9. 2013 zistil, že žiadosť o opätovné uverejnenie uznesení, resp. zápisníc z rokovaní OcZ obce Ch. Grob pred 20.12. 2010 už boli zverejnené v sekcii zápisnice a uznesenia z týchto rokovaní.

Preto si dovoľujem dať všetkým obyvateľom do pozornosti obsah zápisníc, ktorý dokumentuje spôsob vedenia diskusie s obyvateľmi/občanmi obce Ch. Grob v minulom volebnom období a v súčasnom volebnom období. Dávam to do pozornosti najmä starostovi obce a prednostovi OÚ, aby si urobil i objektívny názor na moje pripomienky v diskusii na facebook-u obce a taktiež na www.chorvatania.sk.

Tí, ktorí si predtým pred nástupom súčasného vedenia obce uzurpovali právo diskutovať ku všetkému, čo bolo v rámci bodov programu OcZ obce Ch. Grob, resp. bez vyžiadania si súhlasu otvárali na rokovaniach OcZ obce Ch. Grob akúkoľvek tému, tak tí istí dnes „filtrujú“ otázky od obyvateľov a „odpovedajú“ len na "povolené" otázky cez tzv. písomné odpovede na interpelácie v lehote do 30 dní, alebo jednoducho diskutovať odmietnu, prípadne ako tomu bolo s odpoveďou starostu na interpeláciu poslankyne Tomanovej na rokovaní OcZ dňa 14.2. 2013 k výstavbe supermarketu, sú takéto "nevhodné" otázky a odpovede jednoducho "nezaznamenané".

O ďalších zaujímavých súvislostiach Vás budem operatívne informovať v závislosti od odpovedí obce Ch. Grob na naše žiadosti podľa infozákona.  Zopár "drobností" dám však do pozornosti už teraz.

V mojich predchádzajúcich blogoch som ako takpovediac pamätník popisoval aj udalosti okolo projektu výstavby materskej školy pre cca 100 detí na mieste pri súčasnej už uzavretej škôlke na Pezinskej ulici na Čiernej Vode. Nebudem popisovať, čím ma častovali niektorí predstavitelia súčasného vedenia obce, ale iba dám do pozornosti nasledovné zápisnice z rokovaní OcZ:

- zápisnicu č. 2/2010 z rokovania dňa 31.3. 2010 a vtedy deklarovanú pripravenosť obce dať 332 000 EUR na rozbeh projektu MŠ na Čiernej Vode,

- zápisnicu č. 3/2010 z rokovania dňa 26.4. 2010 a minimálne uznesenie č. 82 o schválení 100 000 EUR na PD pre MŠ na Čiernej Vode,

- zápisnicu č. 4/2010 z rokovania dňa 22.6. 2010a minimálne diskusiu k bodu č. 9. a Uznesenie č. 99/2010, kde aj časť súčasných poslancov vo svojom záujme bez problémov konanie verejného zhromaždenia schválila.

No a tak si v tejto gubernii žijeme! Jedno volebné obdobie ideme jedným smerom (čihí) a ďalšie ideme zase iným smerom (hota). Peniaze a roky sa míňajú a pozitívny dopad na kvalitu života obyvateľov v podstate nikde. Ale veď hlavne, že sme zdraví (zatiaľ), že nám chutí jesť a aj niečo iné (zatiaľ) a že máme priestor na facebook-u (občas), kde sa vďaka šikovnej manipulácii môžeme navzájom medzi sebou "ventilovať".

Veď ako sa hovorí "psy štekajú a karavána ide ďalej".

Počet zobrazení: 272

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby