CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Hľadáme objektívne informácie o Triblavine: Grunt odpovedá na otázky

Chorvátsky Grob. V snahe umožniť návštevníkom servera chorvatania.sk vytvoriť si vlastný názor, prinášam ďalší diel seriálu rozhovorov s ľuďmi, ktorí ovplyvnili, alebo ovplyvnia život a smerovanie obce Chorvátsky Grob.

Po rozhovore so zástupcom starostu, v ktorom sme sa okrem iného dotkli aj projektu Triblavina (Spark City) som navštívil Grunt, a.s. - developera tohoto projektu. Moje pozvanie prijal a na otázky odpovedal Ing. Rastislav Marko zo spoločnosti Grunt, a.s.

Poznamenávam, že pre dosiahnutie objektívnosti, som s ponukou na rozhovor oslovil aj starostu Vajnor, Bratislavský samosprávny kraj a zástupcov petičného výboru. Niektorí z oslovených sa ešte k mojej ponuke na rozhovor nevyjadrili, iní už ponuku prijali a v najbližších dňoch prebehne nahrávanie. Verím, že napokon nám všetci svoje postoje ozrejmia.
  • Pán Marko, prosím dajte návštevníkom servera chorvatania.sk krátky prehľad o tom, čo sa teraz s projektom deje. Aký je súčasný status projektu po právnej a technickej stránke?



  • Každý projekt má svoje plusy a mínusy. Aké sú podľa vás prínosy projektu Triblavina pre občanov obce Chorvátsky Grob?



  • Skúste byť objektívny a povedzte nám aké vidíte negativa projektu pre Chorvátsky Grob a jeho občanov



  • Ako si vysvetľujete skutočnosť, ze BSK najskôr dal projektu zelenú (ako tvrdia členovia obecného zastupiteľstva CHG) a neskôr sa postavil proti nemu?



  • Predpokladám, že ste zaregistrovali silný odpor voči projektu zo strany relatívne značnej časti obyvateľov CHG, BSK, starostu Vajnor a iných osôb, ktorý vyústil do emotívneho zasadnutia obecného zastupiteľstva, na ktorom poslanci zmenu ÚP napokon aj schválili. Nemohlo schválenie UP počkať na nové vedenie obce?



  • Ako vnímate negatívnu publicitu spoločnosti Grunt, ktorá následne po rokovaní obecného zastupiteľstva prebehla médiami? Nemohli ste napríklad viac diskutovať a výjsť v ústrety dotknutým obciam - napríklad Vajnorom?



  • Pri projekte takýchto rozmerov, by som predpokladal množstvo stretnutí developera s rôznymi stranami (BSK, občania CHG, dotknuté obce, NDS...), ktoré k nemu majú čo povedať, s cieľom získať ich súhlasné stanoviská (alebo aspon nie tak jednoznačne negatívne, ako je tomu dnes). Mohol Grunt urobiť viac pre získanie pozitívnejšieho pohľadu dotknutých strán?


  • Aktuálne spracovávame pokračovanie rozhovoru a čoskoro bude publikované.

Počet zobrazení: 241

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby